Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 2 Maj, 2014 | read_nums (227)

Autor sjovicicslavuj | 1 Maj, 2014 | read_nums (208)

Autor sjovicicslavuj | 1 Maj, 2014 | read_nums (202)
 Коме честитати празник?

- Армији незапослених...

- Онима који по нешто и раде, а не примају плате...

- радницима чије су фирме приватизовали лопови...

- радницима чија су предузећа под стечајем...

- радницима који су деценијама
 на Заводима за запошљавање...
 

Autor sjovicicslavuj | 1 Maj, 2014 | read_nums (328)

ВРЕМЕНСКИ БИЛТЕН за 1. МАЈ...

Киша и даље пада, а како кажу, 
изгледа да ће овакво нестабилно вријеме 
са падавинама потрајати и наредних дана...

У Сарајевско-Романијској  регији и јутрос пада киша...
 

Autor sjovicicslavuj | 30 April, 2014 | read_nums (316)
Autor sjovicicslavuj | 29 April, 2014 | read_nums (297)

 Доста је више било опијања

по кафанама у сред дана!

Сад сви на посао!

Autor sjovicicslavuj | 29 April, 2014 | read_nums (276)

29. 4. 2014. За спортисте ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ има наде?!
Кад су онако јадно играли фудбалери и изгубили од Партизана, те кошаркаши од Цибоне, ево спаса за ЗВЕЗДУ. Побиједили смо у рагбију, а и овај млади куглаш је шампион Србије. Машала ЗВЕЗДО!
***********************************
Куглаш ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ИГОР КОВАЧИЋ освојио је титулу првака Србије у појединачној конкуренцији на првенству у Бањи Јунаковић. Младом такмичару црвено-белих је ово прва титула у сениорској појединачној конкуренцији.

Autor sjovicicslavuj | 28 April, 2014 | read_nums (268)

ЧУДО НЕВИЂЕНО! 
Е ОВДЈЕ ИМАМО ШАНСИ!?
Рагби 15 екипа БРК ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ савладала је седмоструког узастопног шампиона Србије, екипу Победник Моцарта резултатом 33:0 у шестом колу првенства Србије.

Црвено-бели су на тај начин претекли ривала на табели и два кола прије краја имају три бода више од браниоца титуле. /НАПОМЕНА: Наше рагбисте не тренирају ни Славиша Стојановић, а ни Дејан Радоњић/!

 

Autor sjovicicslavuj | 28 April, 2014 | read_nums (363)

ДА ТЕ БОГ САЧУВА!

ЛИНК:
*****************
Тренер /незналица/ Славиша Стојановић овако је 
Звездиним лузерима Милошу Нинковићу и Николи Мијаиловићу требао да објасни како се изводе пенали...
 
Истини за вољу, лопте које су шутирала ова два Звездина "гробара" једва су и дошле до голмана Партизана!?
Пробудите се ЗВЕЗДАШИ
ако већ није касно!
 
 
Autor sjovicicslavuj | 28 April, 2014 | read_nums (292)
За сјећање и за памћење...
На данашњи дан /28.  априла 1918. године/,
 јуначком смрћу умро је српски 
јунак ГАВРИЛО ПРИНЦИП!
 
Autor sjovicicslavuj | 28 April, 2014 | read_nums (260)

На данашњи дан /28. априла/ умро српски национални борац Гаврило Принцип, атентатор на аустроугарског престолонасљедника Франца Фердинанда у Сарајеву на Видовдан 1914. Атентат је Бечу послужио као изговор за војну инвазију на Србију, чиме је изазван Први свјетски рат. Принцип се пред полицијом и судом држао херојски и као малољетник осуђен је на 20 година тешке тамнице. Због нехуманих затворских услова, оболио је од туберкулозе и умро у тамници у граду Терезин у Чешкој, шест мјесеци прије слома Аустро-Угарске.

 

Гаврило Принцип: 

Наше ће сенке ходати по Бечу, 

лутати по двору, плашити господу!

********************************

Гаврило Принцип је својим пуцњем

жртвовао самог себе, 

уписујући себе у књигу вјечности. 


То је знао и он сам, 

па тако на његовој лименој затворској порцији 

и данас пише: 


''Тромо се време вуче, и ничег новог нема, 

данас све као јуче, сутра се исто спрема. 

Право је рекао Жерајић, тај српски соко сиви: 

Ко хоће да живи нек мре, ко хоће да мре нек живи!''

 

Autor sjovicicslavuj | 27 April, 2014 | read_nums (319)

ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

 У само два дана и у два најпопуларнија спорта Црвена Звезда је доживјела двије невиђене бламаже и два тешка, не само спортска пораза.

На самом почетку поставићу и два питања и покушати на њих да пронађем и одговоре.

Синоћ су фудбалери Партизана побиједили Звезду. Није толико болан пораз, већ сазнање на који начин је изгубила Звезда? Изгубила је јер није успјела да побиједи, а све јој је ишло на руку осим оне најважније ствари, а она је у сваком спорту и најбитнија – Звезда није побиједила!

Но, пођимо редом. За пораз Звезде најодговорнији је предсједник фудбалског клуба Црвене Звезде Драган Ђајић. А зашто он? Једноставно зато што је дозволио да му таксисти “менађери” доводе тренера у клуб на чијем је он челу. Тако се легенда Звезде Драган Ђајић коцка са својим спортским угледом, ако такав углед још увијек било ко има у Црвеној Звезди?!

Наиме, може се слободно поставити наградно питање и скоро 98 одсто Делија не би знало одговор на такво анкетно питање. Са великом вјероватноћом може се претпоставити да никад нису ни чули за садашњег тренера фудбалског клуба Звезде Славишу Стојановића све док га уз Ђајин “благослов” неко није из "бунара" извадио и тако га удомио на челу (не)стручног штаба Црвене Звезде.

Ко је заправо Славиша Стојановић и које су му фудбалске и тренерске референце биле прије доласка у Црвену Звезду? Био је анонимус и не сумњам да су га можда познавали само у Словенији, али даље од “дежеле” били су ријетки они који су уопште и чули за његово име, а о тренерском знању, ма ни случајно. 

Е зато Драган Ђајић сноси највећу одговорност због таквих авантуристичких ухљебљивања анонимуса и тзв. спортских тренера који иза себе немају никаквих резултата.

Овдје се поставља и питање – има ли тренутно иједан живи фудбалски тренер који је фудбалски поникао у Црвеној Звезди и који би могао много боље да води Звезду, него Славиша Стојановић, који је само пуким случајем успио да забиљежи и неке претходне спортске резултате. Али, кога је то Звезда побјеђивала прије овог дебакла са Партизаном? То је у овом случају најмање важно. 

Почети кукавички утакмицу и са одбрамбеном тактиком против Партизана кад је Звезда имала шест бодова предности може само тренерска незналица као што је Славиша Стојановић. И то је неспорно!

Прије њега, два дана раније то је исто урадио, такође, тренерски незналица, али у другом најпопуларнијем спорту на овим просторима. То је кошаркашки (не)стручњак Дејан Радоњић, којег је, такође, неко ухљебио на кормилу Црвене Звезде. Мала је разлика између одговорности Драгана Ђајића у фудбалу и Небојше Човића у кошарци у Звездиној хијерархији управљања.

Човић је неприкосновен у кошаркашком клубу Црвена Звезда и нико још не зна да ли је он и власник клуба или је са Драганом Ђајићем сувласник Звездиног јада и чемера у довођењу анонимуса и тренерских незналица на позиције у два најважнија спорта – фудбалу и у кошарци.

Звездине Делије треба мало да охладе главе и да схвате да немају никаквог утицаја на кадровску политику у СД Црвена Звезда. Тамо ведри и облачи Небојша Човић и низ стрампутицу са собом води и Драгана Ђајића, али то звездина легенда није, изгледа, још схватио.

Чак и кад би фудбалери Црвене Звезде и постали прваци Србије остаће велика горчина и трајно забиљежен пораз од Партизана у утакмици коју је Звезда кукавички одиграла и у којој ни десет пенала не би помогло Звезди.

Такође, остаће још гори утисак да су кошаркаши Црвене Звезде у сред Београда претпјели тежак пораз од организационо и финансијски скоро распале Цибоне. Резултати и неуспјеси се пишу и памте, као и тренерске незналице и епизиодисти – Дејан Радоњић и Славиша Стојановић.

Биће запамћени и Драган Ђајић и Небојша Човић – два најодговорнија човјека у Црвеној Звезди који су заслужни за ухљебљавање тренерских анонимуса и незналица, чиме су допринијели суноврату Црвене Звезде и у којима се губе и све претходне њихове заслуге у опоравку посрнуле Звезде...

Autor sjovicicslavuj | 26 April, 2014 | read_nums (252)

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
На данашњи дан /26. 4./ рођен је Меша Селимовић
-------------------------------------
Мехмед Меша Селимовић је био истакнути српски писац из Босне и Херцеговине, који је стварао у другој половини 20. вијека.

Autor sjovicicslavuj | 25 April, 2014 | read_nums (279)
ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Дан послије кошаркашке утакмице између Црвене Звезде и Цибоне у београдској Комбак Арени...

Арена као и свака арена је мјесто за борбу из које увијек неко изађе као побједник и онај други као поражени. Но, ни сваки пораз није само резултатски или спортски пораз, већ је у овом случају много више и од тога.
 У питању је част клуба, државе, народа итд. У овој утакмици играчи Звезде и такозвани тренер најмање су о томе водили рачуна, нажалост!

Кренимо редом од оног најважнијег. Скоро годину дана, па и више, није се нормално могло живјети од предсједника кошаркашког клуба Небојше Човића. Нема гдје га није било? Једино га није било тамо гдје је требао да буде или заправо нигдје није ни требао да буде. Наиме, отјерао је претходног тренера Владу Вукојичића, а довео је тренерског незналицу Дејана Радоњића и од тада настају главни проблеми за Звезду.

Истина, побјеђивала је Звезда у неким утакмицама, али и да је било који други тим био умјесто Звезде, па највјероватније би бар у неким од тих утакмица остварио повољан резултат. Небојша Човић се бавио свиме и свачим и много важније му је било да гледа преко плота у комшијско двориште и да ослушкује шта то говори Душко Вујошевић, тренер кошаркаша Партизана, него да брине о свом дворишту, односно о Црвеној Звезди. Човић је на тај начин покушавао да гради ореол најчовјека за све и за свашта и на крају је постао – ВЕЛИКО НИШТА! Узалуд се позивати на неке побједе од којих нема никакве вајде, јер само за једну утакмицу све се распршило као мјехур од сапунице, а цијела ситуација чији је главни актер био Небојша Човић није ништа друго, већ једна епизодна сапуница од које на крају није остало ништа!

Друга ствар је тренерска незналица Дејан Радоњић. О њему нема потребе трошити ријечи, јер се ништа паметно нема ни казати, а о глупостима не вриједи ни писати, јер највећа глупост је и било довођење Радоњића за тренера Звезде. Једноставно, човјек нема појма о кошарци. То се најбоље могло видјети кад узме тај-аут. Као нешто црта и за то вријеме не упути ни два три савјета како би кошаркаши требало да унаприједе игру и на шта да обрате пажњу?! Уосталом, како су играчи и могли очекивати неки савјет од тренерске незналице. НИКАКО!

Нема тог тима, осим Звезде наравно, у којем би могли да играју Симоновић, затим Драгичевић, па Радиновић, те Лазић и још неки...Овдје се не затвара круг кошаркашких лакрдијаша, нажалост.

Само два играча Цибоне у најважнијој утакмици цијеле сезоне побиједила су јадну и чемерну Звезду. И не само да је Цибона побијеила назови кошаркаше Звезде, већ их је у највећем дијелу утакмице и понизила. А пријетње из Загреба и из табора Цибоне, која је у распаду, како у оном организационом, тако и у финансијском, стизале су десет дана и прије саме утакмице у Београду. Сад се испоставило да су “коцкасти” оправдано говорили да ће у сред Београда побиједити Звезду!

Жале се неки што Арена није била пуна? Па забога, више од осам хиљада звездаша је навијало за Звезду и шта су добили? Добили су највеће разочарење. А колико је то Цибона имала навијача? Можда пет или шест, али то им није сметало да Звезди одрже час из кошарке.

На крају, порука за Небојшу Човића. Одмах иди и пиши саопштење и очекуј да вечерас изгуби Партизан. Али, схваташ ли ти ишта човјече? Шта ћеш тиме добити кад си синошњом утакмицом све изгубио. Изгубио си на десетине хиљада вјерних звездиних навијача. Изгубио си пласман у Евролигу. Ма изгубила је Звезда са тобом, и твојим љубимцем тренерским лаиком Дејаном Радоњићем!

Прави ЗВЕЗДАШИ су изгубили, схвати то Човићу!

Човићевом и Радоњићевом 
пируетом 
- ЗВЕЗДА је нажалост, 
отишла под лед!?!

 

Autor sjovicicslavuj | 22 April, 2014 | read_nums (297)
Autor sjovicicslavuj | 22 April, 2014 | read_nums (268)
ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ
            У славу, милост и захвалност Господу Богу за наше постојање

Ни у дане највећег хришћанског празника Васкрса, неки не мирују. Заправо не престају са увредама, које долазе какo од стране оних чији Васкрс није празник и чија је вјероисповијест другачија, тако и oд оних унутар једне религије, па наравно и унутар исте вјероисповијести. 

На питање да ли је ово вријеме када се људи осјећају увријеђеним и онда кад то заиста нису, што се мене тиче, остаће без одговора. Јер заиста не знам одговор!

Скоро па се ништа никоме не може казати или нешто написати, а да се неко, дакле  онај други, не нађе повријеђен. Вријеме је такво као да постоје дежурни узбуњивачи широких народних маса и само је у почетку важно са неким се не сложити и ако је икако могуће бити бржи у клеветама и то пустити у етер и “Радио Милева” ће то одаслати на све стране свијета.

Мало је оних који прихватају различитости међу људима у многим сферама друштва, а те разлике постоје и да их не набрајам, нема потребе. Некад давно или ко зна кад, али датира то још из Брозовог времена, неко му је дотурио папирић на којем је писало да су наше разлике наше  богатство!? Каква хипокризија и лупетање по менталним склоповима нормалног човјека. Да је тако, па не би у силним разликама прошла два миленија у сталним сукобима цивилизација и у сиромаштву, прво духовном, па онда и у материјалном, без којег је незамислив опстанак друштвене заједнице у цјелини.

Једноставно, запали смо у нео-квази толентаризам који се пропагира само да би се људи привољели вечини. Посљедица таквог пута је једноумље, а оно никада никоме доброг није донијело. Више него опасни су они који оспоравањем слободе говора и изражавања покушавају да заштите и да очувају мир! Мир се чува тако што се људским самопоштовањем бране други људи. Треба се напустити пракса да је за све недаће овог свијета неко други крив. И све због тога и све тако вртимо се у зачараном Врзином колу из којег се не види излаз.

Најгори су они који стално говоре да има наде? То говоре они који су се разним лоповлуцима енормно обогатили и који својим безобразлуцима и цинизмом позивају напаћени народ на стрпљење и на толеранцију до неког бољег сутра. А таквим лопужама је најважније да им је добро данас и надају се да ће се тако наставити и сутра...

Данас је Васкрсни уторак и не би било добро да наставим овако, а још горе би било да ућутим и да ништа не кажем. Најважније је да не гријешим душу, а знам да не чиним никакав гријех, јер и Богу је драга свака милост, а народу је кроз његово постојање и трајање увијек била на услузи Божија милост и безгранична љубав према човјеку!
 
Autor sjovicicslavuj | 17 April, 2014 | read_nums (210)

У ноћи између Великог четвртка и Великог петка, Христа су мучили и бичевали. Понтије Пилат је предао Исуса Јудејима, рекавши да не може да га осуди, јер није нашао никакве кривице, и да је тај човек невин. Јудеји су увидели да могу само да муче Исуса, али не могу да Га осуде, па су рекли Пилату да се Исус уствари буни против императора, јер себе проглашава царем, а за такав грех Римљани морају да казне починиоца. Како је то било уочи Пасхе, највећег јудејског празника, обичај је налагао да се један затвореик пусти на слободу. Пилат је питао народ кога да ослободи: Исуса Христа или Вараву, разбојника, који је убио неколико римских војника. Светина, нахушкана од фарисеја, тражила је Вараву. Пилат је питао шта да уради с Исусом, а светина је урлала: „Распни га! Распни га!" Христу су ставили трнов венац на главу, а на плећа навалили тешки крст и повели путем који и данас, две хиљаде година касније, носи име Улица бола. Пљували су га и добацивали погрдне речи.

Нашао се ту и један добар човек, Симон из Киринеје, који се сажалио и помогао Господу да носли Крст Страдања. На брду Голгота су поставили три крста, на која су разапели Христа и двојицу разбојника. Христов крст је био у средини. И после свих претрпљених мука и понижења, Христос је молио свог Оца Небеског да опрости људима, јер не знају шта чине. Кад је, око три сата по подне (по нашем рачунању времена), Свој дух предао Оцу, сва природа, Божја творевина, побунила се против неправде и злочина: помрачило се сунце, отварали се гробови, затресла се земља. Завеса у храму се расцепила одозго до доле. Камење се, уз страшан прасак, распадало. Стене су пуцале.

Тако су се обистиниле Христове речи да ће и мртво камење сведочити Живога Бога. Капетан који је стражарио код крста, рекао је да је тај Човек заиста био праведник, а окупљени народ обузео је неизрециви ужас. Поред Крста је остала Богородица са апостолом Јованом, Маријом Магдалином и још неким женама. Нема и скамењена од бола, гледала је Богородица беживотно тело свога Сина и Бога. Јосиф из Ариматеје је отишао Пилату и измолио да са крста скине Христово тело и сахрани га. Пилат је, зато што је сутра субота (када се ништа не ради), а да тело не би стајало на крсту три дана, дозволио да Га скину са крста. Христово тело су обавили платном и однели у нову гробницу, коју је Јосиф био припремио за себе. Гроб је био уклесан у стени. Кад су положили Христово тело, на улаз су навалили огроман камен. Римљани су поставили страже унаоколо, плашећи се да хришћани не узму тело.

Празновање
---------------
У време када је Христос предао дух Свој Оцу, у свим православним храмовима се износи Плаштаница. То је платно на којем је приказано Христово полагање у гроб. Плаштаница се поставља испред олтара, на посебно украшен одар, који представља гроб Христов. Верници у највећем реду и са дубоким поштовањем, прилазе Плаштаници и целивају је. На Велики петак се стрго пости (храна се спрема на води), зато што све мисли и молитве треба да буду упућене Господу и подсећању да је Он Себе принео на жртву, из љубави према свима нама.

Autor sjovicicslavuj | 17 April, 2014 | read_nums (246)

17. 4. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Нови Сад
Одбојкаши ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ потврдили су доминацију у домаћем шампионату освојивши трећу узастопну титулу, а јубиларну десету укупно.

 

Војводина - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (25:22; 14:25; 20:25; 20:25)

Одбојкаши ЗВЕЗДЕ су ове године освојили све што се могло освојити!


Autor sjovicicslavuj | 17 April, 2014 | read_nums (212)

17. 4. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Нови Пазар
Нови Пазар - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1
***************************

ЗВЕЗДА је остварила 14. побједу за редом у првенству Србије.
Једини гол на утакмици у 17. минути постигао је НЕНАД МИЛИЈАШ из слободног ударца са скоро 30-так метара.

Дарко Лазовић није искористио пенал за ЗВЕЗДУ.

ЗВЕЗДА из Новог Пазара носи три бода и то је најажније.

    My picture!

Kategorije

Arhiva