Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 30 Decembar, 2014 | read_nums (459)

 

Флорбол тим ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ славио је против Партизана резултатом 7:0 у шампионату Србије. Црвено-бели су стигли до најубједљивије побједе у историји вјечитих дербија и повећали предност на табели у односу на вјечитог ривала.
У деветом окршају вјечитих у флорболу није било изненађа. ЗВЕЗДА је ДОМИНИРАЛА и на крају је дотукла гробаре.

Можда ово из фрорбола и не заслужује овакав значај, али овај резултат је парадигма како су се звездаши на свим спортским пољима и у свим спортовима немилосрдно односили према инфериорним гробарима.

Сем фудбала и можда још неког /ваљда ћу се у 2015. години сјетити којег спорта, ако такав и постоји/ ЗВЕЗДА је у 2014. години загорчала живот партизановцима и гробарима.

 

МАШАЛА!
 

 
Autor sjovicicslavuj | 30 Decembar, 2014 | read_nums (505)

 

                                                                   За сјећање и за памћење...
                                              На данашњи дан /30.12./ умро је славни СРБИН 
                                                          СИМА МИЛУТИНОВИЋ САРАЈЛИЈА 
                                                                    /довољно за памћење!/.

                                                            Најмање знамо о нама самима, 
                                                             о нашим славним претцима, 
                                          али зато знамо о многим свјетским вукојебинама 
                                                       и о беспотребним "рудним богатствима" 
                                                        у "Тањганики" и у "Кирзистањики"
                                                                /непостојећим државама/!

 

 
Autor sjovicicslavuj | 30 Decembar, 2014 | read_nums (388)
 
НЕПОТРЕБНО ЧЕКАЊЕ!
Не знам зашто се треба нешто чекати 
што ће само од себе доћи!
 
 
Autor sjovicicslavuj | 6 Septembar, 2014 | read_nums (559)

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ...
********************
На данашњи дан /6. 09./ рођена је једна од најуспјешнијих

и најпознатијих српских књижевница

Љиљана Хабјановић Ђуровић

Autor sjovicicslavuj | 27 Avgust, 2014 | read_nums (545)

 
Пише: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Очекује се најављени први концерт естрадне звијезде, ма како то коме звучало, Светлане Ражнатовић – ЦЕЦЕ на фудбалском стадиону “Славија” у Источном Сарајеву, дакле граду који је у Републици Српској. Само пар километара даље подигла се страшна грмљавина у федералном дијелу Сарајева. Наиме, ствара се невиђена хушкачка атмосфера, односно дигла се “кука и мотика” коју чине многобројна бошњачка удружења, која хистерично и хорски осуђују Цецин долазак и одржавање њеног солистичког концерта у нашем граду.
 
Ко се све противи Цецином доласку и због чега?

Федерално Сарајево или огромна већина никада неће опростити Цеци што је била удата, што је била законита супруга, што је изродила и двоје дјеце у браку са Жељком Ражнатовићем – Арканом. Јер забога, једини кривац за ратну катаклизму на просторима екс Југославије је Цеца?! А ко би био други!? Нико! Само је крива Цеца.
Нико ни замислити не може шта би се дешавало кад би било ко, онако у шали, само поменуо да ће Цеца пјевати у неком граду Федерације БиХ?!

Лудилo, параноје и разне пошасти су неизљечиви!

Овом приликом могло би се поставити много питања на која многи знају одговоре.
Нећу да упадам у клише мржње, па да тражим паралеле које су неупоредиве. Јер Цеца нема везе са ратом на просторима БиХ, али имају рецимо неке бошњачке “естрадне звијезде” које хрле пут Београда, јер знају да ће згрнути огромне паре наступајући у београдским дворанама, а ако је у питању “Комбанк” арена, тиме боље. Доћи ће на десетине хиљада Београђана и данима ће пунити “Арену”.
Нико од тих посјетилаца никада се неће ни присјетити шта су рецимо против Србије, Срба и Београда говорили Дино Мерлин или Ханка Палдум или шта је пјевао Шериф Коњевић и још неки итд...

И поред свега, све је спремно за Цецин концерт који ће се одржати 30 августа. Тензије су подигнуте на највећи степен нетолеранције и огромне мржње која стиже из федералног Сарајева према Источном, некад Српском Сарајеву.

Безбиједност је, такође, подигнута на први степен, у најмању руку, као да ће се у нашем граду одржати самит ПУТИН – Обама! Напетост се осјећа на сваком кораку, па чак и у ваздуху.

Чекам да се огласи и булумента несрећника из такозваних невладиних организација из Београда, прије свега “Жене у црном” и да се тако додатно почну компликовати ионако неподношљиви анимозитети на релацији федерално - Источно Сарајево. 


Вјероватно би се огласили и Чеда Јовановић и Наташа Кандић, али Чеда није више у власти и нико на њега, на сву срећу, у Републици Српској и не обраћа било какву пажњу, осим што су неки примијетили да се први посуо хладном водом. Могао се посути и пепелом, али остао је упамћен као велики противник настанка и постојања Републике Српске. Од како све мање и мање пристиже пара из иностранства у истом статусу је и Наташа Кандић, тако се више нико и не интересује шта би евентуално и она могла да изјави ...

ДОБРО ДОШЛА ЦЕЦО!
"Громе мој"!
 
 
Autor sjovicicslavuj | 26 Avgust, 2014 | read_nums (435)
 
27. август....
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ...
На данашњи дан 
умро је српски пјесник,
књижевник
и политичар
ПЕТАР КОЧИЋ
 
Autor sjovicicslavuj | 24 Avgust, 2014 | read_nums (421)
 
Пише: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ
 
Много сам срео људи, многе од њих сам и упознао. Много прича смо испричали и ријетко која је почињала или се завршавала а да у њој није поменута љубав, неријетко и мржња. Велика је разлика између та два појма или боље речено – између та два стања, стања духа, толеранције и поштовања.

Ма колико сами себе оптерећивали ситним, па и оним крупним људским бригама, пословима и проблемима, увијек се негдје у подсвијести или свијести, негдје у дубини крије нека стара рана са тешким ожиљцима тегобног живота, али увијек или у вечини појаве се свјетлосне сјенке љубави која побјеђује сваку усамљеност и самоизолованост, па на крају крајева и тугу и тешке ране из прошлости.

Није живот само музика, поезија, умјетност и свака друга божија благодет. Живот је и борба против усамљености и сваке врсте бола, страдања и патњи.

Шта више, чак много пута, та бол и страдања нас чине узвишеним и ојачаним у способностима да осјећамо и да патимо. Чудноватно је, али и таква стања су природна само човјеку, па се и ту могу наћи и неке љепоте. Јер, за све се побринула природа, па тако и сунчан и лијеп дан мора се догодити након облака, кише и суморних тренутака. Сва та природна дешавања само се пресликавају у стварни живот живих бића и створења, од Господа Бога створених као баланс страдања и недокучиве љепоте проткане љубављу коју једино пружа живот.

Дакле, од настанка свијета све је у равнотежи љепоте проживљених дана, коју лијепим чине управо они лоши и суморни дани људске свакодневице.

Само живот омеђен сваком врстом љубави има смисла и он се одвија као садржај у посуди која је омеђена зидовима како би дала смисао оној празнини унутра. Сличне ствари и једино упоредиве су и са људским срцем које зна да воли. Јер и сама љепота је значајна само ако се може упоредити са оним лошим стварима и нељепотом.

Љубав би требала бити круна живота сваког човјека, требала би бити звијезда водиља око које се врти читав свијет нашег битисања. Љубав би требала бити једини садржај свега онога што чинимо или не чинимо док живимо и постојимо на овоземаљком свијету.

Зато живимо за љубав и са љубављу према ближњем свом, али и према другим људима, јер сваки егоизам није ништа друго већ потпуна искључивост и деградација смисла људског постојања.

С љубављу и за љубав. 
 
Autor sjovicicslavuj | 27 Oktobar, 2011 | read_nums (871)

Beogradske dnevne novine

Vesti

Četvrtak - 27.10.2011


Šemsudin Mehmedović, čovek protiv kog se vodi istraga za najmonstruoznije zločine tokom ratnog perioda, poput odsecanja glava trojici srpskih zarobljenika na području Crnog vrha, i dalje je poslanik u parlamentu BiH!
 
Nekadašnji načelnik Stanice javne bezbednosti u Tešnju, za vreme čijeg mandata su se gnusni zločini dogodili, „aktivno i kruto“ je upravljao ubistvima na tom području, tvrde za „Alo!“ njegove kolege poslanici i analitičari iz Federacije.

- Ovo što se sada pojavljuje u medijima je margina njegove lične i izvedene komandne odgovornosti za zločine počinjene u periodu od 1992. do 1995. godine. Ne samo da je znao, nego je i aktivno uklanjao tragove zločina na području Tešnja, ali ih je i potencirao i usmeravao, za šta postoje neoborivi dokazi. Danas se nalazi na čelu parlamentarnih službi, gde ima kontrolu nad svim komisijama i bezbednosnim službama BiH - kaže za „Alo!“ vojni analitičar iz BiH Dževad Galijašević.
Istraga protiv Mehmedovića izazvala je brojne polemike u Sarajevu s obzirom na to da se radi o potpredsedniku vladajuće stranke SDA Bakira Izetbegovića.

Poslanik SNSD-a Milorada Dodika, Slavko Jovičić, kaže da je kao odgovorno lice u policiji Mehmedović odlučivao o životu i smrti malobrojnog srpskog stanovništva koje je ratnih godina ostalo na području Tešnja.

- Nije tajna da je Mehmedović tokom rata bio uključen u dovođenje mudžahedina iz različitih islamskih zemalja, koji su otud bežali u BiH od optužbi za najstrašnije zločine. Jezivo je što taj čovek danas sedi pored mene u parlamentu - kaže Jovičić.

-------------------------------------------------------------------------------------

Juče smo pokušali da dobijemo komentar Šemsudina Mehmedovića o jezivim zločinima koji mu se stavljaju na dušu, ali smo dobili samo kratak odgovor.
- U Rimu sam. Nemate me šta pitati. Pitajte Dodika, on sve zna - poručio je Mehmedović pre nego što je prekinuo vezu.

--------------------------------------------------------

 Zločin koji je šokirao svet

O odsecanju glava srpskih zarobljenika Blagoja Blagojevića, Brane Đurića i Nenada Petkovića na Crnom vrhu, Tribunal u Hagu je obavešten još 1998. godine, ali za taj zločin ni danas niko nije optužen. Podsetimo, mudžahedini su odsečene glave srpskih vojnika ritualno pokazivali na tešanjskoj kuli, pred zgradom MUP-a i pred kapijom svog logora u Jablanici.

B. Majdarević
 
 
Autor sjovicicslavuj | 17 Jul, 2008 | read_nums (830)

Многи се питају зашто сам забранио коментаре на блогу? Невероватно је колико сам био толерантан и колико сам трпео разне увреде изречене против српског народа, против Републике Српске, па наравно и увреде и понижења усмерена на моје име, а онда редом на адресе свих функционера из реда српског народа и наравно против, неспорно најутицајнијег политичког лидера у БиХ Милорада Додика.... 

Морам да изразим жаљење што сам био принуђен да повучем такав потез, по најпре због оних врло коректних коментатора који су посећивали овај блог...Исто тако, морам да изразим велико задовољство огромним бројем посетилаца овог блога. У разлоге нећу да улазим, јер ми нису ни познати...

Али, морам такође да кажем - било је много више оних који су били врло некоректни, оних који су својим речником мржње настојали да презентирају само своју истину...

Зато сам одлучио да се не расправљам са неразумним и нерационалним људима...и да пошаљем универзалну поруку:

" НИКАД СЕ НЕ РАСПРАВЉАЈТЕ СА
БУДАЛАМА!

 БУДАЛЕ ЋЕ ПРВО ДА ВАС СПУСТЕ
НА ЊИХОВ НИВО, А ОНДА ЋЕ СВЕ УЧИНИТИ
ДА ВАС ДОБИЈУ НА ВЛАСТИТО ИСКУСТВО"!

Није ми намера да било кога вређам и сви они који би се, евентуално, препознали у овој синтагми - немају разлога да мене оптужују!  Ја несносим никакву одговорност...

    My picture!

Kategorije

Arhiva