Slavko Jovičić

МИКА АНТИЋ - ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

— Autor sjovicicslavuj @ 08:03
 
На данашњи дан 14.3. рођен је 
велики српски пјесник, сценариста
и стваралац у култури 
 

МИКА АНТИЋ
 
 

Имао сам срећу да неколико пута будем у друштву 
славног Мике. Такви догађаји се не описују. 

Могу само да кажем - 
ХВАЛА за велику част 
која ми је ни кривом ни дужном, 
а понајмање заслужном - била указана!


 

 

 


 

ХОКЕЈАШИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ!

— Autor sjovicicslavuj @ 11:54
 
13.3.2018.
Хокејаши Црвене звезде освојили су титулу шампиона Србије пошто су синоћ и у реванш мечу финала плеј-офа прегазили Војводину, у Новом Саду са 1:7(1:2, 0:2, 0:3).

Послије тријумфа у првој утакмици финалне серије плеј-офа резултатом 6:2, београдски црвено-бели су и у реваншу у Новом Саду савладали Војводину са 7:1 и заслужено стигли до титуле првака послије 13 година.
Звездини оклопници су оправдали улогу фаворита, ове сезоне у првенству забиљежили су све побједе и заслужено су дошли до шампионског пехара.
 
Црвена звезда: Ранковић, Митић, Подунавац, Новаковић, Ђумић, Шефић, Клука, Сабадош, Костев, Бркушанин, Бјелогрлић, Керезовић, Анић, Пајевић, Бучкин, Даниел, Вучуревић, Марковић, Звицк, Вукићевић, Новаковић, Гачић.
****************
 

МИЈА АЛЕКСИЋ - Да се не заборави!

— Autor sjovicicslavuj @ 12:48
 
На данашњи дан 12. марта 1995. год.

УМРО је славни српски глумац,
који нас је деценијама забављао и одушевљавао


МИЈА АЛЕКСИЋ
РАТКО МЛАДИЋ - ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

— Autor sjovicicslavuj @ 12:46
 
На данашњи дан 12. 3. 1943. год.

рођен је генерал и командант 

Војске РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

РАТКО МЛАДИЋ

 

МИХАЈЛО ПУПИН - За сјећање и памћење!

— Autor sjovicicslavuj @ 12:44
 
На данашњи дан 12. марта

УМРО је славни српски научник

МИХАЈЛО ПУПИН 
 

ДРАГАН НИКОЛИЋ - Да се не заборави!

— Autor sjovicicslavuj @ 08:46
 
ДРАГАН НИКОЛИЋ

преминуо је 11. марта 2016. године, оставивши празнину
у шмекерском, умјетничком и глумачком универзуму
коју нико неће попунити.


Тешко је чак и побројати,
а камоли написати биографију умјетника
и бар поменути све његове улоге у позоришту,
на филму и на телевизији ...
као и све награде и признања која је добио.
 

 

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ - Да се не заборави!

— Autor sjovicicslavuj @ 08:44
 
На данашњи дан, 11. марта 2006. године
у злочиначком Хашком трибуналу умро је

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋМного је било оних који су волили СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА.

Наравно, било је и оних који су оспоравали и који нису волили СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА.

Много тога из биографије СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА је познато и нека се тиме баве историчари и сви они који су заинтересовани.

Увијек ће бити оних који ће памтити МИЛОШЕВИЋА као правог предсједника, као што ће бити и оних који га ни смислити нису могли.

 


МИЛИЦА И НАТАША УБИЈЕНЕ ДОК СУ ИГРАЛЕ ЛАСТИШ!

— Autor sjovicicslavuj @ 20:59

На данашњи дан /11.3.1995/ муслимански снајпериста убио двије српске дјевојчице на Грбавици у Сарајеву.
 

Хицима испаљеним из снајпера из дијела Сарајева који је био под контролом муслиманских снага током рата у БиХ, на данашњи дан прије 23 године, убијене су српске дјевојчице Милица Лаловић и Наташа Учур у сарајевском насељу Грбавица.

Девојчице су убијене за вријеме примирја, осам мјесеци прије потписивања Дејтона.

Муслимански снајпериста са зграде "Лориса" на тадашњем Тргу Пере Косорића, а сада Тргу хероја, убио је 11. марта 1995. године десетогодишњу Милицу и деветогодишњу Наташу које су се играле ластиша у Улици Раве Јанковић, испред зграде на броју 59, у насељу које је тада било под српском контролом.

Према наводима свједока, дјевојчице је убио С.П, припадник 101. бригаде такозване Армије БиХ. Сарајка Фатима Бајрамовић свједочила је да је то учинио Сејо Пискић који је рођен 1956. године у Грачаници. За тај злочин, као и у многим другим случајевима убистава српских цивила у Сарајеву, нико никада није одговарао.

Само осам мјесеци прије потписивања Дејтонског мировног споразума Милица и Наташа одиграле су своју посљедњу игру, коју је прекинута смрћу која је дошла из дијела града гдје су рођене и живјеле. Дјевојчице су одмах превезене у болницу Касиндо. У записнику из болнице пише да је Милица довезена мртва, док је Наташа умрла 15 минута након пријема.

Према свједочењима тадашњих становника Грбавице, у вријеме када су убијене дјевојчице није било никаквих ратних дејстава, јер је био склопљен споразум о примирју које су надгледали француски и руски припадници међународних војних снага.

На само неколико десетина метара од њихових пунктова који су били распоређени на линији раздвајања између двије зараћене стране хладнокрвно су убијене Милица и Наташа.

Свједоци су испричали да се Пискић јавно хвалио да је из снајпера убио дјевојчице и још 20 Срба у насељу Грбавица. Привођен је, али никада није процесуиран. Овај случај не постоји у правосудним институцијама БиХ.

Данас нема информација гдје се Пискић налази, а спекулише се да је погинуо или умро.

 Пискић био само дио ланца команде и да је из снајпера на српска подручја пуцао по задатку свог команданта, што значи да би за овај злочин морали да одговарају руководиоци 101. бригаде, или они који су им у систему командовања били надређени. Али, нажалост, већ сад се може тврдити да никад нико за овај, као и за многобројне злочине почињене над сарајевским Србима неће одговарати.
 
Српска дјеца и цивили нису убијани и тешко рањавани само на Грбавици него и у другим дијеловима Сарајева који су у рату били под српском контролом - Војковићима, Грлици, Врацама... итд.

У Сарајеву у том периоду дјеловала је терористичка група "Шеве", чији су снајперисти убијали, не само српске цивиле у дијеловима града под српском контролом, него и српске и бошњачке цивиле, међу којима и дјецу, у Сарајеву под муслиманском контролом, а за то окривљивали Србе.

Остало је забиљежено да је тадашњи бошњачки вођа Алија Изетбеговић рекао да убијене дјевојчице за њега нису Српкиње, већ грађанке Сарајева. Ово је срамна хипокризија злочиначке изјаве.

Наташа и Милица сахрањене су једна до друге на гробљу Миљевићи у Источном Новом Сарајеву, само на пар километара од града у којем су рођене, који су вољеле, а из којег им је на њихову љубав одговорено мржњом и смрћу.
 
А биле су само дјеца на почетку живота ...
 
 

СТЕПА СТЕПАНОВИЋ ... За сјећање и памћење

— Autor sjovicicslavuj @ 20:55
 
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

На данашњи дан, 11. марта рођен је 
славни српски војвода и војсковођа

СТЕПА СТЕПАНОВИЋ 

ОСМОМАРТОВСКО "НАЧРТАНИЈЕ" ... Цртица из свакодневице ... Поглед из мог многоугла!

— Autor sjovicicslavuj @ 10:39
 
ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ


Прошао је 8. Март – Дан жена. Данас је 10. март. Је ли и данас Дан жена или је дан за жене. 

Са свих страна пљуштале су честитке за празник. Мушкарци, онако како их је сам Бог створио, утркивали су се у честитањима. Много је разлога за то. Неки су то радили што заиста поштују и цијене жене и што имају лијепе манире који им не дозвољавају да то забораве. 

Било је и оних који то раде из навике, онако по инерцији, јер су се угледали на неке њима сличне.

Било је оних који су умјесто честитки женама сами прославили Дан жена. Још од старина било какво славље је незамисливо ако нема мезе и алкохола.

 Алкохол опија и није то откривање топле воде, већ само дигресија и упоредни параметар са опијеношћу без алкохола. И ту има много варијанти. Неки су опијени љубављу према вољеној жени, а неки према женама које би хтјели "да имају", како се то каже, али никако им се неда да то и остваре.

Некако ми све ово изгледа поједностваљено. Није довољно убједљиво, а ни сликовито, јер многи воле само да гледају слике из једног јединог разлога што слике "говоре све". Има и оних који никад ништа нису видјели на слици нити су разумјели поруку коју шаље слика. Рекло би се - каква слика, таква и прилика.


Ово ће бити много убједљивије. Ово стварно појачава значај и даје потпуни смисао празнику и честитањима.
 
Познато је да су данас у моди разна честитања. Ништа чудно. Народ има времена на претек. У посљедње вријеме изгледа да су у моди накнадна честитања. Ретроактивна честитања. Није на одмет да поново драгим дамама честитам 8. Март Дан жена и то са данашњим датумом. Десети је март, па шта. Нико још није заборавио шта је било прије два дана. Зато и обнављам честитку да се не заборави, јер је заборавност једна од лошијих људских особина.

Додуше, постоје и они који никад ништа не заборављају и који ће оног другог увијек на нешто подсјећати, најчешће на дугове и на рок њиховог враћања. А данас је свако свакоме понешто дужан. Мало је недужних и невиних. Процеси су то. То се зове живот. Јер, ријека никад није текла, већ вода увијек тече и потоком и ријеком. Океани нигдје не теку, јер су опколили копно и немају гдје. А кад се нема гдје, онда се нема ни куд.

Ајд' здраво, до неког сљедећег осврта кад будем знао гдје ћу и како ћу и до неког новог честитања и славља.

И на самом крају да не заборавим -  свима онима који увијек имају разлога нешто да славе ЧЕСТИТАМ.Владислав Петковић Дис - Да се не заборави!

— Autor sjovicicslavuj @ 10:37
 
За сјећање и памћење ...

На данашњи дан, 10. марта рођен је 

Владислав Петковић Дис

Био је велики српски пјесник и родољуб. ---------------------------------


Јован СТЕРИЈА ПОПОВИЋ ... Да се не заборави!

— Autor sjovicicslavuj @ 10:34
 
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ...

На данашњи дан 1о. 3. 1856. год. у
 Вршцу умро је 

Јован СТЕРИЈА ПОПОВИЋ-------------------------------------------
БИО ЈЕ ВЕЛИКИ ПЕСИМИСТА У ЖИВОТУ,
 јер га живот није мазио, 
а поготово је био разочаран друштвом
у којем је живио.

 

СРЕЋАН ДАН ЖЕНА

— Autor sjovicicslavuj @ 10:11
 
 
Свим женама срећан 8. Март - Дан жена!

Данас се слави Дан жена. Требале су године и године да прођу, па да сазнам шта значи тај дан и зашто се уопште и слави. Мада сам и прије поласка у основну школу знао да тај дан требам нешто да купим и да поклоним мајци и старијој сестри која ме и научила шта је моја обавеза и како да честитам Дан жена. 

 
ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ 
 
СВЕ ДОК БУДЕ ЖЕНА - БИЋЕ И ПРАЗНИКА

А онда сам пошао у школу. Четири године учила ме иста учитељица и знам да смо нашој драгој учитељици сваког 8. марта нешто поклањали. Претходно смо врло брзо  прикупљали паре, јер од сваког ученика радио је барем отац. А сви у разреду су имали живе родитеље, хвала Богу. Елем, кад би прикупили новац цијели разред би одлазио у најближу и у најбољу продавницу. Ту би сви заједно бирали поклон за нашу учитељицу.
Прве године, дакле док смо ишли у први разред не знам шта смо купили учитељици. Заборавио сам. Знам да је свако од нас ученика доносио цвијеће од своје куће, јер није било цвјећара као данас на сваком ћошку. Цвијеће би углавном доносили у саксијама које су наше мајке чувале у кућама да се цвијеће не смрзне од зиме.

Друге године у другом разреду драгој учитељици опет смо купили неки поклон. Сви смо, онако колективно отишли да бирамо поклон. Чуј да бирамо? Нисмо имали појма шта да бирамо, а још мање шта да изаберемо. Трговци су нам углавном помагали. Купили смо  украсну вазну за цвијеће. Након куповине знам да нам је остало доста непотрошених пара. Остало нам је таман толико да смо могли отићи у сластичарну коју је држао неки Шиптар. Нисмо могли сви одједном да уђемо, па смо се подијелили по групама.  

У трећем разреду учитељицу смо обрадовали са златним прстеном, јер смо сакупили много више пара и могли смо да купимо вриједнији поклон. 

У четвртом разреду основне школе нашој учитељици смо купили златни ланчић.  Јер свакако на крају школске године од ње смо се и опростили.

У старијим разредима не знам како, а ни због чега, разредници су нам били мушкарци.  Нисмо се баш пуно ни трудили па да женама које су нам предавале друге предмете купујемо поклоне. 

У осмом разреду као и претходних година био сам предсједник Разредне заједнице и покренуо сам акцију да за Дан жена купимо поклон наставници музичког васпитања иако нам она није била разредни старјешина. Годину дана раније завршила је Педагошку академију и дошла је да предаје у нашу школу. О боже мој.
 
И сад мислим да никада у животу нисам видио љепшу дјевојку-жену. Само оваквог каквог ме је Бог створио и могао сам да се врло брзо заљубим (!) у наставницу.
 
Увијек сам био одличан ученик, али боље би било да су ме тада избацили из школе него што сам се заљубио у наставницу. Тада на прави начин нисам ни знао шта су емоције, а шта је љубав, као што нисам знао да су то повезане ствари.
 
Често сам послије наставе остајао и наравно кришом  пратио гдје се креће моја наставница, "моја љубав" у сновима. Једног несрећног дана сви моји снови и сва сањарења су се срушили као кула од карата. Своју прелијепу наставницу видио сам како загљена шета са момком. Мислио сам да ћу умријети од муке.

Прошло је доста година и таман кад сам завршио средњу школу ни сад не знам да објасним како, али срео сам своју бившу наставницу. Заправо, она ме са пар метара "прозвала" као некада у учионици - презименом. Стао сам као укопан, али тада сам имао много више самопоуздања у себи и био сам више него храбар, па сам наставницу позвао на кафу.

Сједили смо дуго, дуго и кад ми је рекла да се удала, па развела од оног "њеног" /ух како сам само мрзио тог човјека/ нисам знао шта да јој кажем. Али смогао сам снаге да јој испричам све моје патње из осмог разреда основне школе и да јој кажем да сам за њом био луд.

Шта се све даље дешавало и није толико важно. Јер како сам одрастао тако сам постајао и паметнији, али никад довољно паметан да неке ствари схватим нити да их поредам онако по некој важности.
Свим женама срећан 8. Mарт - Дан жена!
 

СВИМ ЖЕНАМА - МАЈКАМА, СУПРУГАМА, КЋЕРИМА, СЕСТРАМА, БАКАМА, ПРИЈАТЕЉИЦАМА, ДЈЕВОЈКАМА - СРЕЋАН ДАН ЖЕНА!

— Autor sjovicicslavuj @ 10:09
 


 

 

ОЛИВЕРИ КАТАРИНИ - СРЕЋАН РОЂЕНДАН!

— Autor sjovicicslavuj @ 10:06

5. марта 194о. године, 

у Београду је рођена 

Оливера Катарина

Пребогата биографија 
и умјетничка каријера диве Катарине, 
 једва могу да стану у само један живот!


 
 
ОЛИВЕРА КАТАРИНА - БАДЊАЦИ ...
Линк Бадњаци
-----------------------------------------

ИВАНА ШПАНОВИЋ / ŠPANOVIĆ IVANA ... ПРВАК СВИЈЕТА У СКОКУ У ДАЉ У ДВОРАНИ!

— Autor sjovicicslavuj @ 18:14

 
ИВАНА ШПАНОВИЋ
 
 
6,96 метара
 
 
Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Свјетском дворанском првенству у Бирмингему! Ивана је скоком од 6,96 метара у четвртој серији имала бољу даљину од другопласиране Американке Бритни Рис којој се реванширала за пораз прошле године у Лондону.

Ово једна од ријетких златних медаља коју није имала у колекцији. Са Свјетског дворанског првенства има двије медаље, у Сопоту 2014. године је освојила бронзу, а у Портланду 2016. године сребро.

Сада је коначно дошло вријеме за корак напријед. Корак ка злату које је заслужено освојено! Ивана чак није морала да наступи у посљедње двије серије, само је сачекала резултате ривалки.
 


 

************************ 

Слика коју је Ивана поставила 

на свом Инстаграм рофилу,

изазвала је прави хаос на интернету.

 
 
 


СИМО МАТАВУЉ - Да се не заборави!

— Autor sjovicicslavuj @ 10:00
 
На данашњи дан 4. марта 1908. године
умро је српски писац
 
Симо Матавуљ
 
- члан Српске краљевске академије 
 
 

Николај Васиљевич Гогољ - Да се не заборави!

— Autor sjovicicslavuj @ 09:59
 
На данашњи дан 4. марта 1852. године
умро је славни руски писац

Николај Васиљевич Гогољ 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДО СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН ... Црвена звезда прославила 73. рођендан!

— Autor sjovicicslavuj @ 08:46
 
 
 
  ЗВЕЗДО
  
 
СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН

Прије 73 године, 4. марта 1945. године основано је Спортско друштво Црвена звезда. Седамдесет и двије године касније прослављени спортисти, легенде Црвене звезде, руководиоци, садашњи првотимци, будуће звезде окупили су се у Медија центру ФК Црвена звезда на обељежавању још једног рођендана.

На почетку прославе присутне званице поздравио је Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

На обележевању 73-годишњице по 53. пут су изабрани најбољи спортисти и клубови СД Црвена звезда.

Кренуло се од најмлађих, па је за најбољег пионира награду примио картинг возач Никола Тошић од Мирка Бутулије, члана УО СД Црвена звезда.

 За најбољу пионирку проглашена је пливачица Ана Радуловић, а награду је примила од Дејана Стаматовића, члана УО СД Црвена звезда.

Најбољи пионирски клуб у протеклој години био је Одбојкашки клуб Црвена звезда, награду у име клуба примила је Андреа Тишма, капитен екипе од Јасне Шекарић, легендарне стрелкиње Црвене звезде.

Најбољи кадет у претходној години био је кошаркаш Лазар Васић који је награду примио из руку Драшка Марковића, члана УО СД Црвена звезда.

За најбољу кадеткињу Црвене звезде проглашена је атлетичарка Јована Делић, а награду је примила од Вере Јефтимијадес, најбоље спортисткиње црвено-белих 1965. године.

Хокејаши Црвене звезде добили су награду за најбољи кадетски клуб. Награду је у име клуба примио тренер Јовица Рус из руку Горана Ђаковића, члана УО СД Црвена звезда.

Куглаш Бојан Кличарић добио је признање за најбољег јуниора. Награду му је уручио др Миодраг Лемајић, члан УО СД Црвена звезда.

Најбоља јуниорка Црвене звезде у протеклој години била је кошаркашица Невена Наумчев. Признање је добила од Анђелије Вукмировић Радуловић, члана УО СД Црвена звезда.

 Тенисери Црвене звезде добитници су награде за најбољи јуниорски клуб. У име клуба признање је примио тренер Владимир Крстић, а награду је предао Иван Бошњак, члан УО СД Црвена звезда.

За најбољег тренера младих проглашен је тренер каратиста Игор Гајић, награду је примио из руку Будимира Раичковића, члана УО СД Црвена звезда.
Специјално признање СД Црвена звезда припало је нашем Фудбалском клубу. У име клуба награду је примио Звездан Терзић, генерални директор клуба од Игора Милојевића, генералног секретара СД Црвена звезда.

Ватерполисткиње Црвене звезде добиле су специјално признање за остварене резултате. Награду је примила тренер Драгана Ивковић од Горана Ђаковића, члана УО СД Црвена звезда.

Специјално признање СД Црвена звезда припало је и кошаркашицама Црвене звезде. Капитен Александра Катанић примила је награду од Мирослава Поповића, председника Савета СД Црвена звезда.

Признање за медијску личност године припало је Душану Албијанићу, новинару РТС-а који је признање примио од Бојана Димића, члана УО СД Црвена звезда.

Овогодишње „Црвено-бело срце“ припало је ватерполисткињи Ивани Ћоровић која је награду примила од Стојана Вујка, члана УО СД Црвена звезда.

Признање „Црвено-бело срце“ припало је и тренеру фудбалера Црвене звезде Владану Милојевићу, а награду му је уручио Светозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда.
За акцију године проглашена је акција Веслачког клуба Црвена звезда и „Београдске хронике“ РТС-а под називом „Веслај за своју школу“. Награду за акцију године примиле су Маја Арежина, директор развоја нашег Веслачког клуба и Дубравка Алексић, осговорни уредник „Београдске хронике“ РТС-а. Признања им је уручио Зоран Аврамовић, директор Црвена звезда маркетинга.

Најбољи стручњак у нашем Спортском друштву у протеклој години је Ненад Перуничић, тренер црвено-белих рукометаша који је предводио екипу до трофеја Купа и Суперкупа Србије.

Награду за најбољег тренера Ненад Перуничић примио је од Стевана Дике Стојановића, капитена шампионске екипе из Барија.

Након тога уследиле су награде најбољим сениорима у протеклој години. Награду за најбољу спортисткињу добила је кик боксерка Диана Дабетић. Признање је примила од др Небојше Човића, председника КК Црвена звезда и потпредседника УО СД Црвена звезда.

За најбољег спортисту Црвене звезде у протеклој години проглашен је џудиста Немања Мајдов. Награду је примио од Ивана Тодорова, председника УО СД Црвена звезда
У протеклој години за најбољи клуб Спортског друштва Црвена звезда са правом је проглашен наш Кошаркашки клуб. У име клуба пехар је примио др Небојша Човић, председник Кошаркашког клуба, а пехар је уручио проф. др Петар Шкундрић, председник Скуштине СД Црвена звезда.

****************
 
-------------------------------------------------------------

МОМО КАПОР - ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

— Autor sjovicicslavuj @ 18:27
 
То је био ОН - непоновљиви МОМО КАПОР

Слава и божија милост за тебе МОМО 

и хвала ти за пријатељство, овдје на земљи

На данашњи дан 3. 3. умро је
велики српски књижевник, сликар, стваралац,
једноставно - 
 

МОМО КАПОР

Рођен је У Сарајеву 8. априла 1937. године, од мајке Бојане Капор (дјевојачко Велимировић) и оца Гојка Капора. Отац Гојко Капор радио је као финансијиски стручњак у Сарајеву, гдје је срео своју будућу супругу.

Заробљен на почетку рата као резервни официр краљеве војске, одведен је у Нинберг, гдје је провео пуне четири године. 13. априла 1941. за вријеме бомбардовања Сарајева пала је бомба на стару турску кућу у којој су се склонили Момова мајка Бојана, Капорова бака и мали Момо.

Сви су погинили осим Мома, кога је мајка заштитила легавши преко њега.

О мајци је Капор знао врло мало, зато што се о њој ријетко говорило у породици, вјероватно због жеље најближих да дијете заштите, не обнављајући му сјећање на преживљени ужас и не продубљујући додатну трауму коју је носио у себи.

Ратне године Момо проводи у Сарајеву код бакине сестре Јање Барош, а отац га годину дана по завршетку рата доводи у Београд.

По матурирању Капор се одлучује за студије сликарства. Дипломирао је сликарство 1961. године на београдској Академији ликовних уметности са просјечном оцјеном 9,9.
У вријеме дипломирања на Академији упознаје гимназијалку Ану Пјеротић, касније студенткињу психологије. Момо и Ана вјенчали су се 1964. и из овог брака родиле су се кћерке Ана Капор (1964) и Јелена Капор (1968.)

Превођен је на француски, руски, њемачки, пољски, чешли, бугарски, мађарски, словеначки и шведски језик.


+++++++++++++++
 

1 2 3 ... 114 115 116  Sledeći»

Powered by blog.rs