Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 24 Maj, 2014 | read_nums (345)
 
 БЕОГРАД - У Србији је данас активиран хумантарни број код мобилног оператера МТС, гдје грађани Србије могу слањем празне СМС поруке на број 2161 донирати помоћ за угрожено становништво у поплављеним подручјима Републике Српске, а од сутра и посредством "Теленора" и ВИП-а, рекао је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Београду.

Он је навео да је хуманитарни број 2161 активиран у склопу вођења хуманитарне акције Представништва Републике Српске у Србији на помоћи угроженом становништву на поплављеним подручјима на територији Републике Српске.

Слањем празне поруке донира се 100 динара /0,87 евра/ помоћи угроженом становништву у поплављеним подручјима на територији Републике Српске.

"Од сутра ће корисници услуга мобилних оператера 'Теленор' и ВИП такође моћи слањем празне поруке на исти број 2161 да донирају и помогну угроженом становништву на поплављеном подручју Републике Српске 100 динара", рекао је Цицовић.

Он је навео да је Представништво Републике Српске у Србији интензивно радило на активирању овог хуманитарног броја.

Корисници сва три мобилна оператера након слања поруке добиће повратну поруку у којој пише: "Хвала што помажете угроженом становништву на поплављеним подручјима Републике Српске. Влада Републике Српске".

Цицовић је рекао да се, прије свега, преко друштвених мрежа и медијских кућа води интензивна акција да се људи добре воље обавијесте на који начин слањем поруке на 2161 могу да помогну Републици Српској.

Цицовић је навео да ће Представништво у својој хуманитарној акцији позивања да се помогне Републици Српској, паралелно позвати људе добре воље да помогну и угроженом становништву поплављених подручја у Србији слањем поруке на број 1003.

Он је додао да је на сајту и банерима Представништва Републике Српске у Србији постављен позив да се помогне и Републици Српској слањем поруке на 2161, али и Србији слањем поруке на 1003.

Цицовић је објаснио да је ова активност у складу са инструкцијама Владе Републике Српске и Републичког штаба за ванредне ситуације.
 
Autor sjovicicslavuj | 24 Maj, 2014 | read_nums (321)

Autor sjovicicslavuj | 22 Maj, 2014 | read_nums (298)
Земљотрес јачине три степена по Меркалијевој скали, регистрован је у 15:53.
Из Хидро-метереолошког Завода РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ напомињу да земљотрес овог интензитета не може изазвати штете на објектима, а становништво га може осјетити.

Регион: Соколац
Вријеме: 15:53:21 (13:53:21 УТЦ)
Датум: 22.05.2014.


Гео.Коор.: 43.92° 18.79°
Дубина: 3.80 км
Магнитуда: Мл=2.3 јединица Рихтера
Интензитет: 3 степена Меркалијеве скале
Извор: РХМЗ РС
Autor sjovicicslavuj | 22 Maj, 2014 | read_nums (266)
Стигао руски авион са хуманитарном помоћи
Маховљани, 22. 5. 2014. око 18.00 часова...


 

                                                        
Допремљена је храна, техничка  средства 
за евакуацију и сушење просторија.

Авионом "иљушин 76", који је допремио помоћ, 
допутовао је и представник 
руског Министарства за ванредне ситуације.
Волонтери истоварају помоћ
која је стигла из братске Русије!
 
Autor sjovicicslavuj | 22 Maj, 2014 | read_nums (249)
 
ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ
 
Сви они који су били непозвани, а таквих је било највише и ту се превасходно сврставају минорни политичари, затим неке медијске куће, односно неки новинари који су жељни сензација и због подизања гледаности емисија или подизања новинских тиража, па онда разни и увијек свеприсутни аналитичари за све и за свашта /аналитичари опште праксе/, те амбициозни, самољубиви и каријеристички политичари, подразумијева се највише они опозициони, па онда највећи слој разних познавлаца свега и свачега, онда беспосличари који су се из својих удобних соба размилили по бројним порталима и друштвених мрежама и који су онако како је њима одговарало пласирали лажне информације и који су на разне начине коментарисали тешко стање изазвано катастрофалним поплавама - били су група за изазивање страха, панике и отежавање народних мука!
Сви горе поменути у овој природној катаклизми највише би помогли да се уопште нису јављали, јер ничим нису били изазвани, нити су били позвани да се на било који начин укључују у цијелу ову ситуацију.
****************************

Истински хероји били су полиција, војска, цивилна заштита, ватрогасци, објективни медији и новинари, спортисти, пјевачи, глумци, једном ријечју истински умјетници итд., те огроман број волонтера, младих људи који су схватили да треба да притекну у помоћ свом народу и држави. Такође, ту су били и наши пријатељи из других држава који су међу првима притекли у помоћ нашем народу. Они заслужују највећа признања и нашу бескрајну захвалност, јер су жртвујући своје, спашавали животе и имовину нашег угроженог народа. Они су заједно са нашим добровољцима били и на насипима ријека, били су у центрима за збрињавање угрожених. 

Честитке и оним многобројним добронамјерним људима који су путем друштвених мрежа тачним информацијама и правовременим позивима за помоћ угрожном народу алармирали надлежене да на ивијеме интервенишу...

Ту су били и органи власти, те донатори и сви они који су на било који начин пружали помоћ угроженом народу! 

Њима велико хвала!
 
Autor sjovicicslavuj | 22 Maj, 2014 | read_nums (259)
Осамнаестогодишња јунакиња...
Фочански вукови показали су се као најхрабрији и најефикаснији. Њима су највише вјеровали грађани Добоја, молили су се, да баш они дођу по њих. И сви су говорили: "Свака част, момци", не слутећи да међу њима има и једна дјевојка. И то не било која.

Њени другари из разреда матурирали су у понедјељак, док је она спашавала туђе животе далеко од куће. Била је вођа тима, координирала екипама с копна, а ишла је и на терен. Њене колеге из Волфа у шали су јучер тврдили да је не могу препознати у цивилу послије толико напорних и неизвјесних дана. А ко је та чувена фочанска вучица?

Јелена Симовић, државна првакиња БиХ у пењању, чланица пењачког клуба Волф, управо свршена матурантица Медицинске школе у Фочи. И има само 18 година.


"Радим и у Црвеном крсту три године, обучавам екипе за пружање прве помоћи. Сада се показало, свима нам то једног дана може бити од користи", почиње причу ова храбра дјевојка, Јелена Симовић.

Спасилачке јединице фочанских вукова хеликоптером су се пребациле из Зенице у Добој у петак, у вријеме највеће катастрофе коју је овај град икада претрпио. Како је Јелена доживјела први сусрет с овим градом?


"У хеликоптеру сам само испустила уздах. Помислила сам – ох, Боже мој шта се ово дешава? Сви смо били у шоку, али то није било ништа у односу на оно што нас је сачекало када смо слетјели. Већ за пола сата смо се пресвукли у комбинезоне, узели сву потребну опрему и били смо на терену. Ја сам била веза између копна и воде с осталим члановима екипе. Људи су ми прилазили, давали информације гдје се налазе заробљени, колико је дјеце, жена и стараца, пошто су они били приоритет. Било је јако важно знати и шта им треба у том тренутку", каже Симовић за портал Фоча Онлине.

Као неко ко јо управо завршио Медицинску школу, Јелена је пружала и медицинске помоћ.

"Нисам само била на копну, ишла сам на чамац када год је некоме требала медицинска помоћ. Докторица Сенада из Оружаних снага БиХ била ми је од велике користи и никада јој нећу моћи довољно захвалити. Снабдијевала ме је лијековима, а ја сам се пела на зграде и људима давала инсулин, дијелила лијекове. Било је ту дјеце с огреботинама и посјекотинама, морала сам то санирати на лицу мјеста."

Колико је била храбра ова фочанска вучица и колико је заиста била усредсређена само на то да спаси друге, говори једна анегдота. Јелена је сама веслом разбила излог апотеке како би дошла до инсулина и спасила нечији живот.

"Истина је, јесам, нисам могла допустити да ми неко умре на чамцу или заробљен у згради. Инсулина је у једном тренутку потпуно нестало, морала сам се снаћи. Нека ме тужи ко хоће, али ја нисам могла то да поднесем. Ако могу разбојници да краду глупости у овој ситуацији, зашто ја не бих могла да рушим за лијек? Вјерујте ми, он је спасио животе. А нема ништа битније од тога."

Сада када је прошло, и послије двије проспаване ноћи у свом кревету, колико је заиста била тешка ситуација у Добоју у том тренутку?
"Мислим да сви ми вукови тек сада постајемо свјесни гдје смо заиста били и шта смо све урадили. Оно је било језиво, људи су у паници, у шоку, никоме то не бих пожељела. Поплава која је била у Фочи прије четири године, у односу на ово што је задесило Добој уопште се не може назвати поплавом. Гдје год погледаш само вода. Морали смо бити максимално емотивно ограђени, мирни и сталожени, само смо тако могли помоћи том несрећном народу и поред прве помоћи дати им и психолошку подршку. Сада тек попушта, емоције су пробиле, слике крећу да се врте пред очима, не могу да зауставим сузе."

Коју сцену из Добоја Јелена никада неће моћи да заборави?

"Газим у води, до паса. Пењем се на зграду, људима дијелим лијекове. Мала дјевојчица од двије године излази с цуцлом у устима и смије ми се. Имала сам код себе једну плазму и дајем јој. Она шири руке и грли ме колико има снаге, љуби ме. Док сам жива то нећу заборавити."

Овакве ситуације најбоље покажу јачину човјека. Колико је тешко једној младој дјевојци, попут Јелене било да се максимално емотивно огради и буде психички јака, јер само тако се могло заиста помоћи људима у том тешком тренутку?

"Када имаш око себе старије људе, који су увијек покрај тебе, научиш да будеш јак. Ми у Волфу смо годинама заједно, дишемо као једно, доживљавам их као своју браћу. Од њих сам научила да у оваквим ситуацијама мораш бити само чврст, размишљати исправно. Ми једни другима нисмо дали да клонемо духом. Начелник полиције из Добоја рекао је да никада није срео жену, толико стабилну и храбру. Ја сам му само одговорила: "Па Херцеговка", на шта је он рекао: "Па да, ви из камена". Кад сада боље размислим и јесте тако.

"Ми смо у Добој дошли са мисијом да помогнемо другима, нисмо мислили уопште о нама. Када прођете све то, схватите, а то морам и другима да поручим – ми нисмо људи свјесни шта имамо. Здрави смо, ми и све око нас, имамо шта јести и пити, а тамошње становништво поред свега што су преживјели, тек ће морати да се носи и са другим посљедицама. Нека им је Господ Бог у помоћи. Град Добој више није град, оно је сада једна пустиња. Требат ће им много времена и помоћи да се опораве."

Водена стихија јењава, остављајући пустош из себе. Поплаве су донијеле праву катастрофу и штета је што су многи то тек у овој ситуацији могли да виде – Фоча је, поред искусних, храбрих и већ познатих вукова, добила и једну неустрашиву вучицу. Она је хероина коју Добој никада неће заборавити. 

Она је наша, Јелена Симовић.
 
Autor sjovicicslavuj | 21 Maj, 2014 | read_nums (249)
 
Због страдалих у незапамћеним поплавама
Влада Србије прогласила је жалост
у дане - 21. 22. и 23. маја!

Према подацима званичних институција
у Србији, а само њима вјерујем, 
у поплавама до сада су страдале 22 особе...

Бројне спекулације, сензације и лажне информације 
и даље колају по разним интернет порталима
и у разним коментарима смутљиваца,
злонамјерних људи и оних који се служе
углавном анонимним именима
и који помињу стотине мртвих итд.
 
 
Autor sjovicicslavuj | 18 Maj, 2014 | read_nums (151)
 Новак Ђоковић је победио Рафаела Надала
са 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) у финалу римског Мастерса,
а потом појаснио зашто је на камери нацртао срце.
************************************
ЂОКОВИЋ ће цијели наградни фонд
који је освојио у "вјечном граду" 
уплатити за помоћ становништву Србије
и у Босни и Херцеговини,
послије природних непогода које су задесиле СРБИЈУ и БиХ.
 ********************************
"Захваљујем се публици која ме је бодрила ове недеље, 

овај турнир је за мене увек имао посебан значај. 
Срце које сам нацртао је за навијаче, 
као и за све у мојој земљи која се налази у веома тешком стању", 
рекао је Ноле, додавши:

"Захваљујем се целом тиму који ми је увек представљао највећу подршку,
без њих овако нешто не би било могуће. 
Увек је задовољство играти против Рафе у финалу 
и леп је осећај поново победити у Риму".

Autor sjovicicslavuj | 18 Maj, 2014 | read_nums (152)

 

Србија је богатија за нови национални рекорд у скоку удаљ који је Ивана Шпановић поставила на митингу Дијамантске лиге одржаном у Шангају и посветила га нашем народу, који је задесила незапамћена катастрофа.

Она је у Шанагају скочила фантастичних 6,85 метара и за три центиметра поправила државни рекорд који је такође био у њеном власништву, а уједно се окитила сребрном медаљом у конкуренцији равној Светском првенству,


"Желим прво да истакнем да сам страшно потрешена ситуацијом у Србији, успех и национални рекорд посвећујем нашем народу који ових дана пролази кроз велике недаће и тешкоће због поплава које су задесиле нашу земљу. Све време у Шангају сам размишљала на које начине могу да помогнем и овај успех припада Србији. Што се тиче самог резултата на такмичењу, заиста сам пресрећна. Почети сезону скоком 6,85 метара показује да смо вредно и напорно тренирали, и да смо на добром путу ка још бољим остварењима“ изјавила је наша најбоља атлетичарка. 

Autor sjovicicslavuj | 18 Maj, 2014 | read_nums (151)
18. 5. 2014.
Међу првим спортистима који су се одазвали позиву премијера Александра Вучића и притекли у помоћ угроженима били су играчи и стручни штаб Црвене звезде.
***********
Тренер Ненад Перуничић, члан стручног штаба Братислав Стојменовић и играчи Вук Лазовић, Милан Торбица, Владимир Цупара, Никола Лазић, Лука Денић и Никола Лазић са пријатељима су /16. 5./ у петак предвече кренули пут Шапца заједно са осталим добровољцима.

Цијелу ноћ провели су на насипу на Црној бари, неких пет километара узводно од града, гдје се Дрина улива у Саву.
– Поносан сам на све момке који су на том делу целу ноћ радили да би се заштитио град. Моји играчи су већ навикли на рад, а млађи клинци који су били ту су ме пријатно изненадили – наводи тренер Звезде Ненад Перуничић.
– Координисали смо добро, радило се жестоко.

Било је предвиђено да се иде на другу страну?
– Тражили смо да идемо за Обреновац, али су рекли да се тамо не може. Ми смо војска народа, ићи ћемо где год је потребно, где је најкритичније.
******************************************
Није Перуничић желео да истиче клупске боје.
– Кренули смо са Маракане, а не испред Сава центра управо да нас не би сликали. Не гледа се овде ко коме клубу припада, та спортска страна, већ људска. Увек смо ту за људе у невољи, за наш народ. Научени смо да помажемо. Нажалост, толико смо разједињени, али нас овакве трагедије увек споје.
***************************
Црвено-бели су се у суботу ујутро вратили у Београд.
– Сада чекамо. Чим нам јаве где треба да се иде – крећемо. У међувремену прикупљамо помоћ. Млађе категорије клуба већ су носиле воду и храну у Шумице.
 
 
 
Autor sjovicicslavuj | 17 Maj, 2014 | read_nums (241)

17. 5. 2014.
Након стравичних слика и вијести о катаклизми космичких размјера која је захватила РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, па и један дио ФEDERACIJA БиХ и највећи дио територије СРБИЈЕ нисам имао потребу да било шта постављам, а нити да објављујем.

Јер, ипак сам ја далеко од најугроженијих подручја, а и све друштвене мреже и медији су преплављени извјештајима о стравичним временски посљедицама изазваних незапамћеним поплавама...

Ту су наравно и сви појединци који су постављали и објављивали статусе о великој општенародној трагедији. Много је најдобронамјернијих људи који су жртвовали своје да спашавају туђе животе и они су истински јунаци у овом незапамћеном небеском "цунамију" који се сручио на ове просторе...

Међутим, сву ту катаклизмичну ситуацију која још траје могао бих да сублимирам у ову нестварну слику - СЛИКУ ДЈЕТЕТА ЈУНАКА КОЈИ НЕ ЗНА да ли ће се, не дај боже, и сам удавити у води, која му је дошла до грла, али који не жели да остави свог пријатеља псића, којег дјечијом снагом високо држи изнад главе...

Ако ово није највећа и најискреније љубав, онда нико од нас старијих никад то неће разумјети, а изгледа да смо заборавили да смо и ми били дјеца!

Autor sjovicicslavuj | 16 Maj, 2014 | read_nums (209)

Ноћас је било немогуће пробити се до критичних подручја. На путу за Добој, спасилачки клуб „Wолф“ претрпио је праву драму. Блокада и одрони на путевима, уз кишу која није престајала да пада, у једном тренутку Фочаке је одсјекла од остатка свијета. Само захваљујући сталожености и искуству наше екипе, на челу са Ненадом Иконићемм успјели су сигурно да се извуку до Зенице. Ту су и провели ноћ и помогли тамошњем становништву и Цивилној заштити у борби против водене бујице.

- Стање је заиста тешко, не памтим да сам нешто овако доживио. На срећу, сада је све добро. У сталном смо контакту са главним штабом Цивилне заштите РС, као и министартством. За неких два сата, по нас ће послати хеликоптер који ће нас одвести до одредишта. Копном је немогуће пробити се до Добоја – јавио је јутрос Ненад Иконић.

А да ли ће „Wолф“ спашавати Добојлије, или ће их Цивилна заштита преусмјерити на неко друго мјесто, остаје да се види. Према неким информацијама, врло је могуће да ће ова екипа прво бити пребачена за Шамац, гдје се стање погоршало у току ноћи, када су се излиле двије ријеке.

Нешто боље на путу до свог одредишта прошли су рафтери. Мада, ни они нису прошли без проблема.

- Првобитан план био је да се до Бијељине пробијемо преко Кремана, Таре и Лознице, међутим, у току пута је дошло до промјене. Том трасом је било немогуће стићи, па смо ишли на Братунац. Било је проблематично, било је дугих застоја, али с обзиром да смо ишли џиповима, успјели смо на крају да се дочепамо Зворника. За неких сат времена идемо у Јању, одакле ћемо кренути у акцију спашавања и помоћи угроженом становништву Семберије – из Зворника се јутрос јавио главни оперативац екипе рафтера, Милан Рудинац.

***********************************

СТРАВИЧАНА СЛИКА ИЗ ДОБОЈА - РЕПУБЛИКА СРПСКА

Autor sjovicicslavuj | 16 Maj, 2014 | read_nums (178)
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
На данашњи дан /16. 5./
рођена је драга
ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ
 

Autor sjovicicslavuj | 16 Maj, 2014 | read_nums (194)

На данашњи дан /16. маја/ 
*****************************
Владислав Петковић Дис, рођен у Заблаћама код Чачка 10. марта 1880 а трагично страдао 16. маја 1917, код Крфа.

Био је велики српски пјесник и родољуб. Радио као учитељ и царински службеник. Био је извјештач са фронта у Балканским ратовима. За вријеме Првог свјетског рата, преживио је повлачење преко Албаније, одакле је пребачен на Крф, а затим транспортован у Француску гдје пише своју посљедњу збирку пјесама Недовршене пјесме. При повратку у Грчку брод на коме је пловио пресреће и потапа њемачка подморница код Крфа.

Autor sjovicicslavuj | 16 Maj, 2014 | read_nums (184)

16. 5. 2014.
Српски куглаши прваци свијета
*******************************
Мушка омладинска репрезентација СРБИЈЕ у куглању постала је првак свијета оборивши рекорд са 3.890 чуњева.
Под вођством селектора Војка Павловића шампионску титулу освојили су Роберт Ерњеши (679 чуњева), Марко Антић (616), Игор Ковачић (697), Милорад Војновић (598) Радован Влајков (684) и Ален Кујунџић (616), резерве су били Давид Лаиншчак и Балаж Ковач.

"Ово је најбоља генерација у светском куглању у историји. Рекорд који су поставили тешко да ће ко достићи, осим ако у Србији за неку годину не стаса нова генерација куглашких ванземаљаца", изјавио је предсједник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић, захваливши на подршци Министарству омладине и спорта Србије.

На првенству у Брну у поједначно финале, у недељу 18. маја, пласирали су се Роберт Ерњеши, Радован Влајков и Игор Ковачић.

Autor sjovicicslavuj | 16 Maj, 2014 | read_nums (164)
 
Шест екипа рафтера, са укупно 30 чланова, кренуло је синоћ из Фоче за Бијељину, тачније према поплављеном подручју бијељинског насеља Јања, да помогну тамошњем становништву.

Један од рафтера Милан Рудинац каже да су тимови састављени од представника свих фочанских кампова. „Идемо са шест џипова у којима је исто толико гумених чамаца, а понијели смо и агрегате, ужад и другу опрему.

Сви рафтери су се одазвали позиву из општине и дали су онолико људства колико су били у прилици“, рекао је Рудинац и додао да је у Фочи остала резерва у случају да дође до поплава.
Његов колега Карло Шимовић истиче да се ниједног тренутка нису двоумили. „Имали смо слично искуство у нашем граду прије четири године. Надамо се да ћемо бити од помоћи становницима Јање“, рекао је Шимовић.
У општини Фоча нема већих поплава, па је стање под контролом, али је Штаб за ванредне ситуације одлучио да упути помоћ у људству и опреми најугроженијим општинама у Српској.

Јер у свакој невољи треба помагати ЧОВЈЕКУ!

Ова најхуманија акција Фочака подсјећа нас на ону непролазну поруку коју нам је оставио Његова светост наш патријарх Павла кад је говорио: "БУДИМО ЉУДИ"!

Autor sjovicicslavuj | 15 Maj, 2014 | read_nums (183)

15. 5. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Рим
НОВАК ЂОКОВИЋ - Филип Колшајбер 2:1 (4:6; 6:2; 6:1)
*****************************************
НОВАК ЂОКОВИЋ успавано је ушао у осмину финала мастерса у Риму, али се на вријеме пробудио да побиједи Филипа Колшрајбера у вечерњем термину.

Мало неочекивано почео је овај сусрет, а идентично као НОЛЕТОВ са Штепанеком. ЂОКОВИЋ је први сервирао и одмах се сусрео са двИЈе брејк лопте, прву је спасао, али не и другу, па је Колшрајбер добио поклон на старту. Натавио је Нијемац у великом стилу и повео је са 4:0. Но, ипак је НОВАК играо слабо, а онда се трзнуо и ствари је преузео у своје руке.

Цијели први сет НОЛЕ је тражио ритам и своју игру, али се на вријеме тргао да употпуни одличан дан за српски тенис, у ком су у женском синглу славиле АНА ИВАНОВИЋ и то против Марије Шарапове, и ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ против Флавије Пенете, односно НЕНАД ЗИМОЊИЋ у мушком дублу са НЕСТОРОМ.

Autor sjovicicslavuj | 15 Maj, 2014 | read_nums (203)

15. 5. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/ Рим
ЈЕЛЕНА експрес! /Тамо гдје је стала "моја штикла"/.
ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ - Флавија Пенета 2:0 (6:2; 6:3)
******************************************************
Био је ово ЈЕЛЕНИН плес на римској шљаци против Пенете, љубимице тамошње публике.
Наша тенисерка се са Италијанком до сада сусрела девет пута и славила је у седам наврата, посљедњи пут ове године у Штутгарту, а посљедњи пораз од 12. играчице свијета ЈЕЛЕНА је доживјела управо у њемачком граду 2009. године. Дјелотворно је било кад је у другом сету у паузи између гемова.

ЈАНКОВИЋЕВУ посавјетовао и смирио брат и тренер МАРКО, рекао јој да у суштини све добро ради, што је одмах дало резултат, јер је наша тенисерка прекинула серију ривалке и брејком изједначила на 3:3.
Наредни, седми гем у другом сету је био вјероватно најбитнији у мечу - водила се жестока борба, Пенета је имала три брејк шансе, сјајно је скраћивала ударце када је било потребно, али је ЈЕЛЕНА знала како да узврати и поведе са 4:3.

ЈЕЛЕНА није ту стала, већ је продужила серију до коначне побједе. 
Гледајући оба меча и АНЕ ИВАНОВИЋ која је побиједила Марију Шарапову и ЈЕЛЕНИН меч ми је личио као да је пресликан. Најважније је да су СРПКИЊЕ доминирале и забиљежиле важне побједе против одличних противница.

Autor sjovicicslavuj | 15 Maj, 2014 | read_nums (202)

15. 5. 2014. ДИРЕКТНО: ПАЛЕ/Рим
СЈАЈНА АНА ИВАНОВИЋ
АНА ИВАНОВИЋ - Марија Шарапова 2:0 (6:4; 6:4)
***********************************************
Коначно успјех, послије седам узастопних пораза од Маше.
АНА ИВАНОВИЋ се пласирала у четвртфинале турнира Премијер серије у Риму савладавши Марију Шарапову, што јој је тек трећа побједа у 11 међусобних дуела са овом руском тенисерком.

Недавно су се ове супарнице састале у Штутгарту, где је Ана у финалу водила са 6:3, 3:1 а онда дозволила Рускињи да великим преокретом одбрани титулу.

Сада је меч почео још боље по српску тенисерку, јер га је "отворила" брејком, а онда је Маша пробала да узврати ударац. Међутим, АНА је играла сјајно и први сет је збрисала са терена Шарапову. У другом сету водила се огорчена борба за сваки поен и код резултата 4:4 АНА је направила брејк, повела са 5:4 и напокон је својим сервисом успјела да добије и меч!

    My picture!

Kategorije

Arhiva