Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 20 Oktobar, 2013 | read_nums (506)
Некад је била војничка команда: 
"На парове разбројс'! 
Први, други...први..." 

Данас лопови броје паре
стечене разним лоповлуцима:
"Први милион, други милион... итд.... итд."!
 

Autor sjovicicslavuj | 20 Oktobar, 2013 | read_nums (346)

  ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

На данашњи дан /20. 10./ умро је непоновљиви Чкаља, који је годинама уносио радост у наше домове и који нас је засмијавао до суза....

 

Autor sjovicicslavuj | 20 Oktobar, 2013 | read_nums (329)

 

ЗА СJЕЋАЊЕ....

На данашњи дан /20. 10./ рођен је славни Бранислав Нушић српски књижевник, драмски писац и приповједач. Члан Српске академије наука и умјетности. Дипломата...

 

 

Autor sjovicicslavuj | 19 Oktobar, 2013 | read_nums (472)

 

 
Динамично је доба и нико нема 
времена за чекање...
 
Све се претворило у трку и у борбу 
за преживљавање.
 
Мало се има времена за књиге,
 поготово за оне које говоре о љубави
 
Најмање о књигама мисле они 
који су пребогати,
јер да су мислили о књигама 
не би ни били богати!

Друга је ствар што је огроман број богатих,
постао богат бавећи се лоповлуцима...
Али, ко још мари за то, 
како се неки лопов обогатио.

О књигама се једино још брину библиотекари,
јер то им је и посао.

Истина, има и оних који 
по некад код куће
прочитају неку књигу,
мада и они ријетко нађу времена,
јер су заокупирани 
друштвеним мрежама и интернетом.
 
Славуј
 
Autor sjovicicslavuj | 18 Oktobar, 2013 | read_nums (330)

 НЕК' ТРАЈЕ ЖИВОТ...

Autor sjovicicslavuj | 18 Oktobar, 2013 | read_nums (282)

 

 Одавно се нисам исмијао као сад!!!

-----------------------------------------

Након побједе у Литванији која је одвела фудбалску репрезентацију Босне и Херцеговине на свјетско првенство у Бразилу, славило се у градовима Федерације БиХ. 
 Осим свега овога догодило се нешто и сасвим бизарно и смијешно. Наиме један навијач, Харис Трешњо кренуо је са групом пријатеља на утакмицу, али на њихову жалост завршили су у кривој држави. Харис који је иначе шумар из Овчара за неке медије је испричао шта се догодило:

"Ја и мојих неколико јарана смо кренули на утакмицу да навијамо за Босну, али умјесто у Литванији ми смо завршили у Латвији. Зај**али смо се кад смо куповали карте за пут и нисмо примијетили да идемо у криву државу. Кад смо стигли тамо, видили смо ми све нека тишина, нема наших навијача нигдје.

Питали смо неке људе на енглеском гдје су сви и гдје се игра фудбалска утакмица. Испричали смо како смо дошли из БиХ да навијамо за наше, али су нам се само смијали и говорили да смо јако далеко од стадиона. Један млађи момак нам је онда дошао и објаснио како смо у кривој држави и како се не игра у Латвији него Литванији.
 
 
Лутали смо још мало главним градом Латвије да се увјеримо.", рекао је Харис.

Харис је касније још испричао како никад није разликовао те двије земље Литванију и Латвију и како су били љути на јарана који им је купио карте. Али ипак, на крају су се добро провели и у Латвији. Пронашли су кафић који је преносио утакмицу Босне и Херцеговине и Литваније и уз пуно латвијског пива прославили успјех БиХ репрезентације.
"Ову глупост памтићу сигурно до краја живота.", рекао је Харис.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
--------------
НАПОМЕНА:
Хариса треба прогласити за шумара деценије
и оправдано за почасног грађанина Сарајева,
јер ако почасна грађанка Сарајева може бити
Наташа Кандић,
па зашто онда не би могао бити и Харис,
зашто,
зашто не би могао бити (!?)
 
Autor sjovicicslavuj | 18 Oktobar, 2013 | read_nums (389)
Машалааа...
 
Хоооп...хооооп...
 
Autor sjovicicslavuj | 17 Oktobar, 2013 | read_nums (308)

 Сјећање на најпопуларније ауто,

ауто које никад није издало возаче

- СТАРИ И ПРЕДОБРИ "ФИЋКО"

Autor sjovicicslavuj | 17 Oktobar, 2013 | read_nums (267)

 Јутрос је снијег "обукао" љепотицу Јахорину...

Autor sjovicicslavuj | 16 Oktobar, 2013 | read_nums (347)

ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Истог дана у БиХ је завршен попис становништва, затим се један дио репрезентације БиХ пласирао на Свјетско ногометно првенство у Бразилу.
 
/Напомена: Да се радило о фудбалском, можда би се пласирала и наша Србија, али шта је ту је/.
Док су наши сконтали о чему се ради, ето ногометаши из Федреације БиХ су се пласирали у Бразил.

Свака еуфорија траје дан два, по негдје и три, а у БиХ ће трајати још неко извјесно вријеме. Јер, у БиХ је свако тријежњење најдуже трајало, па ће и ово да потраје.

Но, о таквим стварима и накнадним анализама нека се баве "стручњаци" и разни самозвани аналитичари и ако ћемо право, онако брат брату да "речемо", онда се може казати да никоме није стало до њиховог мишљења, па и онда кад било ко од њих има своје издвојено мишљење. Мада су сва таква мишљења издвојена и одвојена од стварности. Ни народ неће више да губи вријеме и да се бави таквим "научним анализама" и једностраним мишљењима само једне особе, односно појединца.

Има ту свега и свачега и кад се коцкице посложе, онда није тешко закључити да ту нема ничега, јер углавном, ти самозвани аналитичари свих фела и боја, служе се накнадном памећу, а доста ствари покупе и са интернета и онда то износе као свој став. У свему је добро што је то само њихов став и њихово мишљење, јер оно никога не обавезује ни на шта, осим оних пажљивијих који имају сензибилитета да сконтају да је то "погодак у ништа" и да такве ствари и тзв. анализе и не погледају.
Ко велим да се мало замези уз разне ђаконије док се  справља "босански лонац", 
па ко буде морао нека и куса!?

Како већ рекох, завршен је попис у БиХ. Тек сад нико ништа неће знати нити ће се моћи поуздати у било које податке, јер је било толико манипулација да би нам требао још један двомјесечни попис, али овај пут да се попишу само манипулатори и разни мешетари који су на разне начине вршили злоупотребе. Једино што овај пут нећемо моћи да кривимо тзв. међународну заједницу, јер они овај пут заиста нису ни у чему учествовали.

Пошто је ово тема којој нема краја, онда је вријеме да се и ја почнем "тријезнити" од жеље да "исправљам криву Дрину". Мада знам да то није могуће, јер много већи проблеми су са "кривом Миљацком, јер се приближава стогодишњица атентата на страног окупатора у Сарајеву...
 
O "кривој Босни", мислим на ријеку и о искривљеној "Босни", мислим на свеукупно стање и на многе фалсификате, нећу овом приликом говорити, јер сам о таме много раније и у многим приликама говорио и о томе писао.

Сад баш гледам у календар и контам да би добро било да БиХ оде што даље на Свјетском ногометном првенству и да се сва пажња Сарајева усмјери ка Бразилу и да се напокон смање тензије и настојања сарајевске ћаршије да прекраја историју. Припремљени споменик Фердинанду ће остати у сјенци ако Џеко и дружина буду побјеђивали.

Ево навијам да побјеђују, јер Бразил је далеко, а Сарајево ми је ту пред носом, а и на привременом сам раду у том граду.

Машала до сљедеће године!
 
Autor sjovicicslavuj | 15 Oktobar, 2013 | read_nums (326)

 

Autor sjovicicslavuj | 15 Oktobar, 2013 | read_nums (271)

 ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

На данашњи дан /15. октобра/ рођен је
 
славни српски књижевник МИЛОРАД ПАВИЋ

Autor sjovicicslavuj | 15 Oktobar, 2013 | read_nums (304)

За сјећање и за памћење....


На данашњи дан /15. 10/ умро је славни књижевник
 
ДАНИЛО КИШ

Autor sjovicicslavuj | 13 Oktobar, 2013 | read_nums (393)
 
ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ


На почетку само сам претпостављао, а касније кад су прошле године, схватио сам да је за сваки успјех најважније да човјек побиједи самог себе и да побиједи своје слабости.

То може и мора свако да сам уради! Наравно да је за тако нешто потребно велико одрицање, али најважнија је воља и настојање да се стреми ка зацртаном циљу.

Пут ка том циљу мора бити реалан, а кад је он реалан, онда је и остварив. Свака имагинација или импровизација је само оспоравање сопствене самоинцијативности за успјехом и само је сметња за реализацију могућег остварења.

Дакле, вољни моменат и одлучност су најважнији мотивациони фактори за постизање успјеха. Но, од нечега се треба кренути. Треба од нечега почети, а кад се започне, онда се не смије одустати, јер резултати сваког успјеха су само ствар великог труда, воље, одрицања, упорности и наравно жеље за постизањем резултата.

Ти резултати никад не долазе само због жеље, већ те реалне жеље треба и остваривати, треба се за тако нешто борити. Најважнија борба је - побиједити самог себе! Касније на ред долазе и оне друге ствари, али оне се могу много лакше остварити.

Такође, никад не треба одустајати на пола пута, јер ако се направи бар још неколико корака напријед и циљ ће се указати. А тада треба уложити и додатне напоре и треба ићи само напријед и само напријед. Другог начина нема. Да има, онда све ово напријед о чему сам говорио не би имало никаквог смисла. Зато се само осмишљеним стварима може побиједити свака бесмисао.


За почетак свако треба да побиједи своје предрасуде и да побиједи самог себе, а онда ће му бити много лакше да пређе и преостали дио пута и да стигне до жељеног циља. Кад се то деси, треба и предахнути, треба уживати у резултатима пређеног пута, а након тога, треба ићи и према другим животним циљевима и њиховим остварењима.

Јер, само је један живот, а безброј је животних циљева пред сваким човјеком. 

Они људи који те циљеве и остваре значе и да уживају у животу. 

Они који у томе не успију, нажалост, неће никада имати другу шансу, а ни прилику.
 
ЖИВОТ ЋЕ НА СВЕ СТАВИТИ ПЕЧАТ!
 
Autor sjovicicslavuj | 8 Oktobar, 2013 | read_nums (335)
Лопови су у стању свашта да смисле како би што више ојадили ионако ојађену сиротињу!

 Каква црна потрошачка корпа и каква статистика? 
Статистика не разумијуе гладан стомак и босе ноге!

Autor sjovicicslavuj | 8 Oktobar, 2013 | read_nums (351)

ПИШЕ: Славко Јовичић Славуј

 

Некад давно, кад сам био млађи, уопште нисам могао да разумијем како је настала фраза „Далеко од очију - далеко од срца“ . Ево и након толико година ни сад не могу то да разумијем. Увијек сам се питао како је могуће да некога ко није физички ту и кога не видиш не носиш у срцу, и како је могуће да га не чуваш у свом памћењу!?

 

Да би особа била у нечијем срцу, предуслов је љубав. Ако љубав постоји, гдје је онда проблем? Ако некога волиш, па волићеш ту особу без обзира гдје се та особа налазила - крај тебе, на другој страни улице, у неком другом граду, у некој далекој и другој држави, или на некој другој планети (!?!).  

 

Који генијалац је смислио ову изреку и зашто? Какав то систем вриједности посједује та особа? Јесам ли ја можда превише другачији, превише емотиван или је свијет постао у међувремену толико окрутан да чим те нема неко вријеме будеш сурово одстрањен из нечијег живота?

 

Наравно да увијек  полазим од себе. Увијек ће постојати  неке особе са којима се нисам  видио, а  ни чуо, па брат брату да каже и по неколико година, али то не значи да сам их заборавио и да не мислим на њих. Не! То се неће десити! И зато, остављам по страни фразу - "Далеко од очију, далеко од срца", јер никада нећу прихватити да су ми многе особе ишчезле из срца и из памћења, без обзира што их не виђам као некад и што са њима нисам стално и заједно, онако као некад. Много је разлога утицало на то.

 

Да ли о свему овоме овако или слично размишљају и они за које сам далеко од њихових очијиу? А шта је са срцем и шта је памћењем, а поготово шта је преостало од осјећања, од бриге за човјека?!

 

Прихватам стварност и апсолутно сам свјестан чињенице да на овом свијету постоје различити типови људи. Ту су борци, кукавице, љењивци, позитивци, негативци, упорни, вриједни, успјешни, неуспјешни, они који никада не одустају, они који лако одустају и безброј је других врста људи и разних комбинација и варијација.

 

Управо с тога, никад нисам на прави начин разумио поменуту фразу, али сам је на прави начин прихватио као неспорну чиљњеницу. Мене ће фраза „Далеко од очију, далеко од срца“ увијек некако асоцирати на људе који нису борци, који се лако предају, на кукавице, на некога ко је склон изговорима, на некога ко „нађе разлог“ да заборави. Није све за заборав! Кад би било тако - шта би нам онда остало за сјећање и за памћење? А без тога и без прошлости није могуће живјети у садашњости, а о будућности се само може нагађати... 

 

Као што већ рекох - да би особа била у нечијем памћењу, у нечијој глави, у нечијем срцу, предуслов је љубав. Ако љубав постоји, гдје је онда проблем? На овом свијету постоје особе које ће заувијек имати посебно мјесто у мојој глави, у мом срцу, у мојој души и биће трајно запамћени. Дакле, остаће ту са мном да трају све док трајем и ја.

 

Наравно, да постоје, такође, и особе које, на моју велику жалост, никада више нећу моћи да видим. Да ли то значи да ће оне нестати из мог памћења и сјећања? Неће! То се никада неће десити!

 Идемо даље...

Ona je ustvrdila da u "BiH ne postoji čovjek koji ima grijeha koliko ih ima Mehmedović".

"Da sam ja postupala kao Mehmedović, koji je šutao srpske glave u ratu, davno bih završila tamo gdje takvima i jeste mjesto. Ili da sam bila komandant na teritoriji gdje su nedavno otkrivene tone naoružanja", rekla je Majkićeva, na što je od Mehmedovića dobila odgovor da on u ratu nije bio nikakav komandant i da je ponosan na svoju ulogu u ratu.

Zašto nisu procesuirani slučajevi koji stoje godinama, poput slučajeva "Dudaković" i "Mehmedović", upitala Majkićeva

Markovićeva je negodovala što izvještaj VSTV ne sadrži konkretne pokazatelje o rezultatima sudova i tužilaštava i ne nudi odgovor koliko su oni doprinijeli da BiH postane više pravna država. Podsjetila je i na problematičnu retroaktivnu primjenu Krivičnog zakona BiH u Sudu BiH, zbog čega je BiH već izgubila spor u Strazburu u slučaju "Maktouf - Damjanović" i zbog čega će ubuduće mnogi od države tražiti novčanu odštetu.

"Ako išta u ovoj zemlji bude razlog za naš razlaz, to će biti Sud i Tužilaštvo BiH koji nisu obezbijedili pravičnost. Jasno nam je da je BiH retardirana na mnogim planovima, a najsporniji je rad pravosudnih institucija", izjavila je Markovićeva.

Replicirao joj je Šefik Džaferović, poslanik SDA, ocjenom da je nevjerovatno slušati ovakve kvalifikacije u parlamentu države iz čijeg se budžeta prima plata.

U raspravu se uključila i Azra Hadžiahmetović (SBiH) istakavši da je porazno što je izvještaj VSTV-a iskorišten za lične obračune.

- See more at: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Poslanici-se-posvadjali-zbog-pravosudja-212754.html#sthash.yy2ZO6XK.dpuf
Autor sjovicicslavuj | 4 Oktobar, 2013 | read_nums (281)
 
Славко Јовичић Славуј
 
 
Напољу пуше вјетар,

а мени у глави,

још увијек

одзвања твој глас.
 
 
 
Знам нема те.

Нема те са мном,

нема као некад.
 
 
 
Све је постало

и остало је,

као да није

било никад.
 
 
 
Нема те.

Нема ни мене

крај тебе.
 
 
 
Даљина пуста,

прогутала је

наше снове.
 
 
 
Далеко си

у туђем свијету.

Од како си отишла

нисам више

ни ја у свом свијету.
 
 
 
Без тебе,

ни јесен

није као некад.
 
 
 
Пуше вјетар...

Цвијеће у парку

живи своје

посљедње дане

и тако опет,

све до новог рађања


Јесен је...

 
 
Autor sjovicicslavuj | 2 Oktobar, 2013 | read_nums (311)

 

 

Autor sjovicicslavuj | 1 Oktobar, 2013 | read_nums (322)

 

 

Autor sjovicicslavuj | 29 Septembar, 2013 | read_nums (558)

 Са рађањем новог дана,

човјек наставља да живи живот...

 

Срећа стиже само оне људе,

који се радују животу,

који се радују својој породици,

својим пријатељима

и свим људима добре воље...

    My picture!

Kategorije

Arhiva