Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 24 Novembar, 2014 | read_nums (652)
 
 
Данас, /24.11/. је рођендан 
славном српском редитељу 
ЕМИРУ КУСТУРИЦИ.

СРЕЋАН РОЂЕНДАН мом пријатељу!
 
 
Autor sjovicicslavuj | 23 Novembar, 2014 | read_nums (280)

Српска православна црква и вјерници 24. новембра  славе Светог краља Стефана Дечанског, који се у народу још назива и Мратиндан. 

Стефан Урош III Немањић (1276-1331) био је син краља Милутина и отац цара Душана. По наређењу необавештеног оца био је ослепљен, а по наређењу лакомисленог сина, у старости удављен.
 
При ослепљењу јавио му се свети Никола у храму на Овчем пољу и обећао му да ће му вратити вид. Пет година је свети Стефан провео у Цариграду као заточеник у манастиру Сведржитеља (Пантократора). Својом мудрошћу и трпељивошћу, подвигом и благодушношћу изазивао је дивљење и монаха и целог Цариграда.
 
Кад је прошло пет година свети Никола чудотворно је вратио вид ослепелом краљу Стефану, који је одмах потом, из захвалности саградио храм Високи Дечани. Била је то једна од најлепших грађевина византијске уметности и средњевековне архитектуре на тлу српске државе.
 
Свој век проживео је свети краљ српски Стефан као праведник и мученик и тако га и скончао 24. новембра (по грегоријанском календару) 1336. године.
 
Са светим Савом и кнезом Лазаром, свети Стефан чини тројство најмудријих, најпожртвованијих и најблагороднијих личности и светитеља које је дао српски народ.

Седам година након смрти, јави се у сну игуману манастира Високи Дечани, те га они извадише из гроба и показа им се тело нетрулежно из кога се ширило миро. Под дејством светих моштију овог светитеља, дешавају се многа чудеса; слепима се враћа вид, хроми, неми, глуви, болесни и раслабљени исцељују се дотичући се са вером светих моштију овог светог мученика.

Тело се налази и дан данас у кивоту пред иконостасом у храму манастира Дечани и чини многа чудеса.

Свим СРБИМА који Светог Стефана Дечанског - МРАТИНДАН,
славе као своју крсну славу - нека је Богом благословена слава!
На многаја љета!
АМИН!

Autor sjovicicslavuj | 21 Novembar, 2014 | read_nums (278)
Autor sjovicicslavuj | 20 Novembar, 2014 | read_nums (386)

Autor sjovicicslavuj | 20 Novembar, 2014 | read_nums (503)
 
СРБИМА, који сутра /21.11./ славе 
Светог Архангела Михаила - АРАНЂЕЛОВДАН, 
као своју крсну славу, уз божији благослов 
желим сваку срећу и упућујем честитке! 
Moлитвама Светом Архангелу Михаилу, 
нека вам Господ дарује мир, здравље, сваку утјеху,
духовни напредак и свако благостање!

АМИН!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
++++++++++++++++++++++++++++
 Крсна слава 
+++++++++++
Крсни хлеб на столу бели
на пола се с' кумом дели
славска свећа и кандило
одувек је тако било

Реф.
Славио је отац мој
радово се слави тој
цео живот свој

Сада славу славим ја
да остане, да се зна
да се сачува

Под икону кум наш седа
обићаје да надгледа
јабуке се деци дају
кад "Оченаш" прочитају

Реф.
Кад је слава тога дана
све мирише од тамљана
и ти, сине, славу слави
у весељу и љубави

Реф.
 
Autor sjovicicslavuj | 20 Novembar, 2014 | read_nums (349)

 

У почетку, када је Бог стварао свет, пре видљивог или материјалног, створио је духовни, невидљиви свет - духове.
Сви духови су у почетку били добри, али се један, по имену Деница, погорди, занешен великом моћи коју му Бог даде, па се отпади од Бога, поста непослушан, поче да чини разна зла и окупи око себе велико друштво и створи читаво невидљиво духовно царство. 

Тако се духови поделише на добре и зле: на анђеле и демоне. Анђео је грчка реч и значи весник, а демон значи пакосник.
По учењу цркве, анђела има врло много и они образују велике небеске војске, над којима је главни господар Господ Саваот (а Саваот значи господар над војскама). Све те небеске војске деле се на девет чинова, а тих девет чинова улазе у три степена, тако да у сваком степену има по три чина. 

У први степен долазе: шестокрили серафими, многооки херувими и престоли, у другом су степену: господства, силе и власти, а у трећем: начала, арханђели и анђели.

Анђели немају тела, бестелесни су и зато се називају дусима. Анђели се додуше, на иконама сликају у људском облику, али то је зато што је људима са ограниченом моћи схватања натприродног немогуће замислити духовни свет другачије осим телесно. Анђели се увек сликају као млади људи и то зато што они немају телесних жеља и брига као људи, јер шта доприноси да се људима наберу боре на челу, да оседе, огрубе и остаре, већ брига, телесни напор и страсти. 
Пошто анђели немају ничег телесног, зато се и претпоставља да немају никаквог узрока који би кварио и ружио њихову младост и лепоту, и зато су они вечно млади и лепи. Пошто анђели лете где год их Бог пошаље, а у природи је тешко замислити да неки живи створ може летети без крила, на иконама им се сликају и крила. Анђели су увек обучени у белу одећу, плаштове, у знак чистоте и невиности, а само се Архистратиг Михаило слика у оделу какво су у давна времена носиле војводе.
Бог је створио тај духовни свет - анђеле, да га славе, да га слушају и да чине добра. Све што је живо, дужно је да слави свога Творца, али анђели, као најразумнији од свих бића, најбоље га и непрестано славе серафимском песмом, облетајући око његовог престола.
Анђели извршавају Божје заповести тачно и брзо као жива ватра. 

Кад је Бог изгнао прве људе из раја, поставио је на улазу у рајски врт херувима са ватреним оружјем да чува приступ к дрвету живота, као стражар. Кад је требало однети коме какву вест, као свештенику Захарију, или Светој Дјеви Марији, Бог је слао архангела Гаврила. Кад је требало кога избавити какве опасности, на пример апостола Петра из тамнице, или кога казнити, опет је Бог слао неког од својих анђела и они су ту заповест тачно извршавали.

Трећа дужност анђела је да чине добра и да све ствари у овом свету одржавају у оном реду и поретку како је Бог одредио; а нарочито да помажу људима, као својој младој и несавршенијој браћи, у сваком добром делу. 

Сваки човек, кад постане хришћанин, на дан крштења добије свога анђела, који се назива анђео мирни, верни учитељ, чувар душа и тела, и ти анђели чувају човеку живот и здравље и пазе да човек, због свог незнања или несмотрености не направи какву погрешку. Анђели, као добри чувари, не туторишу човека, већ га саветују, али га остављају и удаљавају се кад намерно греши, кад неће да се каје и поправи, кад говори ружне и непристојне речи, кад другога оговара, кад пакости ближњему, кад се дружи са лошим људима, и уопште кад чини зла. Људи чују глас свог анђела; а то је она душевна борба са самим собом, кад се неко решава да учини какво зло дело, а анђео га одвраћа; а чују глас анђела и кад учине какво добро и племенито дело, јер су тада радосни и задовољни, а ту радост и задовољство им анђео улива. Анђели су чувари и читавих градова, држава, покрајина, цркава и манастира.

Први међу архангелима је Архангел Михаило (што значи - ко је као Бог?), који је први ступио у борбу са злим духом и Деницу збацио с неба. Од тог доба Архангел Михаило непрестано се бори за славу Божју и зато се он на икони и представља као борац - војвода, са мачем или копљем у руци, а народно веровање сматра да он долази и узима људске душе, кад је коме куцнуо час. На икони се понекад представља како је победио Деницу, оковао га веригама и стао му ногом за врат.
Да би се одала општа слава свим анђелима, одређен је новембар месец, дан осми (21. новембар, по новом календару), и тај дан се прославља под именом Сабор Архистратига Михаила и осталих бестелесних сила, док народ обично тај дан зове Свети Аранђео или Аранђеловдан.

Новембар је одређен за празновање светог Аранђела зато што је тај месец био девети, у време кад су се месеци бројали од марта, а број девет одговара чиновима анђелским којих има девет. А узет је датум осми зато што ће осмог дана у дан страшног суда доћи Исус Христос по други пут, са свим својим анђелима, да суди живим и мртвим људима.
----------------
Но, осим Архангела Михаила има још архангела. 

- сруги је Архангел Гаврило (што значи - Сила Божја), 
- трећи је Архангел Рафаил (што значи - помоћ или исцељење Божје), 
- четврти је Архангел Урил (што значи - светлост или ватра Божанска), 
- пети Архангел Салатил (врховни служитељ молитава), 
- шести Архангел Јегудил (хвала Божја) и
- седми је Архангел Варахил (делитељ благослова Божјих).
----------------------------------------------------------------------------------
Како би се одала пошта свим анђелима одређен је осми дан месеца новембра и тај дан се прославља под именом. " Сабор Архистратига Михаила и осталих бестелесних сила". У народу се тај дан зове Свети Аранђео или Аранђеловдан.

Новембар је одређен за ову славу зато што је то, по старом начину бројања месеци, био девети месец, а број девет одговара броју ангелских чинова, којих такође има девет. Аранђеловдан се по старом календару слави 8. новембра. Тај датум је изабран због подсећања да ће осмог дана Страшног суда доћи Исус Христос по други пут, са свим својим анђелима да суди живима и мртвима.

Многи који славе Аранђеловдан не спремају славско жито, наводно зато што је Архангел Михаило уз Архангела Гаврила и Светог Илију, живи светац. Сви светитељи су живи и од Бога прослављени.
Славско жито се не спрема за подушје светитељу, већ је оно символ васкрсења, односно, смртног тела и живота бесмртне душе у светлости Царства небеског.
Ако се у нашим манастирима, који славе ове светитеље, спрема жито, онда је то сасвим довољан пример како треба радити. Не спремање жита, и поред упозорења цркве, може се сматрати грехом.

Архистратиг Михаило је, како тумачи Свето писмо, војвода збора ангела који обухвата девет небеских чинова: шестокрилате серафиме, многоочите херувиме, богоносне престоле, господства, силе, власти, начала, архангеле и ангеле. Његово име на јеврејском језику значи "ко је раван Богу" и говори да он поседује "необичну, беспримерну духовну силу". Још од раних хришћанских времена свети архангел Михаило се приказује као војвода који у десној руци држи копље са платненом пантљиком и црвеним крстом на врху, а у левој зелену палмову гранчицу.

Архангел Михаило се сматра чуварем православне вере и борцем против верских јереси. Поштује се као исцелитељ болесних, борац, ратник под чију се заштиту стављају народи и земље. Култ архангела Михаила настао је у 3. веку и развио се најпре у Фригији. Према општем веровању, архангел Михаило прихвата душе умрлих и, мерећи добра и зла дела њихова на земљи, шаље их у рај или пакао.

Autor sjovicicslavuj | 20 Novembar, 2014 | read_nums (346)
 
НЕКА ДЈЕЦА РАСТУ ...
************
Свјетски дан дјетета или Међународни дан дјетета
је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. 
Установљен је од стране Генералне скупштине
Уједињених нација 1954. године
са циљем да се у свим државама
слави истог дана.

Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију
и разумијевање међу дјецом и добробит дјеце
у свијету. Овај дан се обиљежава
и да би се скренула пажња јавности
на обавезе друштва према дјеци, 
као и на актуелне проблеме
са којима се дјеца суочавају.

ДЈЕЧИЈА ПРАВА су утврђена 
Ковненцијом о правима дјетета, 
усвојеном од стране Генералне скупштине
Уједињених нација 1989. године, 
а коју су ратификовале 193 земље.

Основни принципи Конвенције су:
- право на живот, опстанак и развој,
- најбољи интерес дјетета,
- право на партиципацију,
- право на недискриминацију
ДЕТЕ
**********
Дете није дете
Играчка за стрине и тете
Дете је дете
Да га волите и разумете.

Нећете ми веровати
И велики песник Гете
Некада је био беба
И веома немирно дете.

Бркати хајдук Вељко
Што је злотвору прашио пете
У почетку је сисао палац
И био немогуће дете.

Јунаци космоса
Што лете на друге планете
Прво су седели на ношама
А после су сели у ракете.

Дете није дете
Играчка за стрине и тете
Дете је дете
Да га волите и разумете.

Љубивоје Ршумовић
 
Autor sjovicicslavuj | 19 Novembar, 2014 | read_nums (306)
 
20. новембра рођен је један  од највећих боема 
и пјевача народне музике 
- непоновљиви ТОМА ЗДРАВКОВИЋ!

Све док живе његове пјесме, живјеће и ТОМА!
За сјећање и за памћење...
 
ЛИНК ПЈЕСМЕ:
 
 
*************************************
Ja znam da volim i da ljubim
ja znam da pevam i da snevam
jer ti i ja, dva smo sveta razlicita
jer ti i ja, ko to zna, ko to zna

Ref. 2x
Kisa je padala
a ja sam plakao za njom
ulica duga, k'o moja tuga
ostace u gradu tom

Ja znam to srce koje boli
ja znam za dusu koja pati
jer ti i ja, dva smo sveta razlicita
jer ti i ja, ko to zna, ko to zna

Ref. 2x

Ja znam da sve sto brzo dodje
ja znam da sve i brzo prodje
jer ti i ja, dva smo sveta razlicita
jer ti i ja, ko to zna, ko to zna

 
 
Autor sjovicicslavuj | 19 Novembar, 2014 | read_nums (253)
 
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
На данашњи дан /20. 11./ умро је 
славни руски књижевник ТОЛСТОЈ!

Почетак "Ане Карењине", мисли славног Толстоја:
 "Све срећне породице налик су једна другој, 
свака несрећна породица несрећна је на свој начин"
 
Autor sjovicicslavuj | 19 Novembar, 2014 | read_nums (265)
 
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
На данашњи дан /19. 11./ рођен је
СЛАВНИ ЗВЕЗДИН 
и југословенски фудбалер РАЈКО МИТИЋ.
 
 
 
Autor sjovicicslavuj | 18 Novembar, 2014 | read_nums (325)

  ПАЛЕ /датум је данашњи и види се на фотографији - 18. 11. 2014. године/!


Autor sjovicicslavuj | 16 Novembar, 2014 | read_nums (237)
 
ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Да ли се ради о култури понашања или о културном понашању, односно опхођењу према другом?!

Наизглед, али само наизглед, ради се о небитним стварима или о битном времену у којем су ствари постале опсесија у којој се заборављају људи.

Мислим, али коме је важно шта ја мислим, кад никоме није важно ни шта он сам о себи или о било чему мисли? Јер неисказане мисли су забетонирана стварност јединке, која се бори са мислима у њиховој дистрибуцији или се ради о трајном архивирању неких сазнања  у бункеру памћења.

Културно је обраћати се другима са великим почетним словом “В” уз додатак још једног малог слова”и”. На крају сједињавањем сугласника и самогласника добијамо оно фамозно - “Ви”.  E то ”Ви” би у крајњој линији требало да буде подсјећање да нисте више млади, а када нисте то, онда би требало да будете у неким годинама у којима би вам “Ви” давало неки значај и позицију поштовања које долази од онога ко вам се тако обраћа.

А шта је у позадини свега? Није баш јасно, али ради се о стравичној удаљености човјека од другог људског бића, јер “Ви” је удаљеност од близине до недокучиве крајности у сазвјежђу бескраног планетарног система. Дакле, “Ви” је непремостива препрека у размишљању и самосвјесном закључивању да вам све мање вјерују и праштају они који ваше лажи доживљавају као увреде, а да при том, очекују да "Ви" туђе лажи живите као своје истине.

Може ли се овдје говорити о непремостивој баријери која спутава сваку блискост и евентуално приближавање на фону градње међуљудског повјерења или ће вас опет неко зивкати са малим “ти”. 
Мало “ти” јесте хармонична блискост коју осјећају сви људи, али многи од таквог приближавања осјећају имагинарни страх, који у корјену остаје закован у меморији . 

Међутим, све постаје небитно при помисли да је најважније родитељско “ти”, јер се ради о сједињеној близини у којој не постоји удаљавање. Идентична је блискост и са Господом Богом, јер Бог је у нама и са нама, само му се требају посветити вјера и љубав, јер ЉУБАВ одржава свако живо биће у животу и помаже му да траје...
 
Autor sjovicicslavuj | 16 Novembar, 2014 | read_nums (312)

Празник Светог великомученика Георгија - Ђурђиц (16.новембар), слава или преслава многих српских места и породица. Празник Светог Георгија (Ђурђевдан) се слави 6.маја, а јесења слава је у спомен преноса моштију Светог Ђорђа (Георгија) из Никомидије у Лиду палестинску.

Овај свети мученик пострада за Христа и веру хришћанску 303 године, по наређењу цара Диоклецијана, који је прогонио хришћане. Би му одсечена глава. Пред смрт своју, он распрода своје имање и раздели га сиромасима, а свог верног слугу, замоли да по његовој смрти узме његово тело и пренесе га у Палестину, у родно место његове мајке и слуга изврши последњу господареву жељу. 

За време цара Константина Великог, у Лиди би сазидан храм у част и славу светог Георгија. Сазидаше га побожни хришћани, а приликом освећења тог храма, пренете су мошти овог светитеља и ту сахрањене. 

Многа чудеса су се дешавала и дешавају се и дан данас на његовом гробу, под дејством чудотворних моштију овог великомученика Христовог. Господ га је, због његове искрене и непоколебљиве вере учинио моћним да помаже свима који се нађу у невољи и који га искрено славе и призивају његово име.

***********************************************************
СРБИМА, који данас /16.11./ славе Светог великомученика Георгија -ЂУРЂИЦ, као своју крсну славу, уз божији благослов желим сваку срећу и упућујем честитке! Moлитвама СВЕТОМ Георгију, нека вам Господ дарује мир, здравље, сваку утјеху, духовни напредак и свако благостање!

НА МНОГАЈА ЉЕТА!

Autor sjovicicslavuj | 15 Novembar, 2014 | read_nums (374)
 
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
За памћење и за незаборав...
**********************
Данас, /15. 11./ навршава се пет година од како је 
у вјечном Царству небеском упокојен 
Његова светост, 
наш патријарх Павле!
Вјечнаја памјат!
Вјечна му радост и слава!


Autor sjovicicslavuj | 15 Novembar, 2014 | read_nums (246)
 
                                                           Кривична пријава

Тужени: Томислав Караџић, надимак “Толе”

Генералије: Томислав Караџић је рођен 10. 02. 1939. године у Петњици. 
На мјесто председника Фудбалског савеза Србије, са четворогодишњим мандатом (2008-2012), изабран је на Скупштини ФСС, 15. јула 2008. године у Београду. До тог дана обављао је функцију предјседника Фудбалског клуба Партизан.

Тужбу подносим надлежном Суду у Београду

Тужени Томислав Караџић је одговоран што се бахатим понашањем односио и односи према Фудбалском савезу Србије и што таквим начином руковођења годинама наноси душевну бол и патњу, како мени тако и бројним навијачима Србије.

Наиме, тужени је довео за селектора Дика Адвоката који је упропастио фудбалску репрезентацију Србије и који је једини селектор у свијету који своје поразе наплаћује стотинама хиљада евра из касе коју је великодушно и расипнички опустошио тужени, како се наводи у преамбули тужбе.

Овом тужбом устајем против најодговорнијег лица у Фудбалском савезу Србије који је својим свјесним чињењем починио низ тешких злоупотреба приликом обављања своје функције на челу Фудбаског савеза Србије. 
Србија већ деценију не игра никакву улогу у свијету фудбала. Као чињеницу износим да се Србија није пласирала на претходно Свјетско првенство, а неће ни на ово Европско,чиме ми је онемогућено спортско и патриотско навијање за Србију.

У тужби истичем и одштетни зхтјев према Фудбаском савезу Србије и тражим да Суд донесе пресуду у моју корист и да ми се исплати новчана сума у висини 50 одсто средстава које је као селектор остварио Дик Адвокат.

Подносилац тужбе Славко Јовичић Славуј.
 
Autor sjovicicslavuj | 14 Novembar, 2014 | read_nums (228)

                                                      Људи могу бити у заблуди, 
                                                        али ако се то понавља,
                                                       е то онда
више није наивност,
                                                        већ свјесно пропадање!

 

Autor sjovicicslavuj | 13 Novembar, 2014 | read_nums (331)

 

ИМАЈУ троји свети врачи - бесребрници, по имену Козма и Дамјан. Једни од њих родише се од оца незнабошца и мајке Теодотије, побожне хришћанке; они се мирно упокојише, и бише сахрањени на месту званом Фереман.

Други живљаху у Риму, и окончаше од руке завидљивог учитеља њиховог, који их преваром заведе у гору тобож да беру лековито биље, па их тамо поби камењем.

А ови трећи, чији спомен сада вршимо, беху из Арабије, лекари по занимању. Но када примише веру Христову, они стадоше бесплатно лечити безбројно мноштво болесника, и то не неким травама или другим куваним лековима, него силом Христовом: јер проходећи градове и села, они Христа проповедаху и именом Његовим све болеснике исцељиваху.

 

Слављени свуда због свог учења и својих чудеса, ови свети лекари бише ухваћени од игемона, за царовања злочестивих царева Диоклецијана и Максимијана, гонитеља и мучитеља хришћана. Доведени у град Киликију, ови свети врачи Козма и Дамјан предстадоше игемону Лисију. Игемон их најпре распитиваше за њихова имена, отаџбину и веру, па их онда стаде приморавати да идолима принесу жртву. Али пошто они не хтедоше то учинити, већ неустрашиво Христа исповедише, игемон нареди да их најпре бију без милости и бездушно. Затим их свезане баци у дубину морску.

Но они се силом Божјом спасоше од потопљења, јер их анђео Господњи раздреши уза и изведе здраве на копно. Видевши то, игемон нареди да их доведу пред њега, и упита их: Реците ми, каквом се враџбином спасосте из мора? Јер и ја хоћу да последујем вашем учењу. - Они одговорише: Ми смо хришћани, и никакву враџбину ми нити знамо нити потребујемо, него имамо силу Христову, која нас избавља од сваке беде, и која спасава свакога ко призива пресвето име Христово.

После тога свети мученици бише одведени у тамницу. Сутрадан их изведоше из тамнице, и мучитељ нареди те их у огањ вргнуше, али они и у огњу остадоше неповређени: јер огањ изгуби своју природну силу, и не дотаче их се, нити их повреди. Веома зачуђен, игемон нареди да свете лекаре обесе и да их немилосрдно муче. Затим слуге, по наређењу мучитеља, бацаху камење на њих, да их убију, али камење се одбијаше од њихових тела као од стене и падаше на оне који га бацаху и њих убијаше.

После тога стрелама стрељаху свете мученике, но и стреле се одбијаху од њих, ни најмање их не поврећујући, а устрељиваху оне који их пуштаху. Најзад видећи да су страдалци непобедиви, игемон их осуди на посечење мачем. И посечени бише за Христа свети бесребрници Козма и Дамјан, са друга три хришћанина: Леонтијем, Антимом и Евтропијем (по другима: Евпрепијем). И сви они бише погребени заједно.

Они не само за живота, него и после смрти имађаху дар да чине многа чудеса, јављајући се болесницима и исцељујући их. Молитвама њиховим нека и ми добијемо исцељење наших душевних и телесних болести.
Амин.

Autor sjovicicslavuj | 13 Novembar, 2014 | read_nums (293)
 
 
За сјећање и памћење...
 
На данашњи дан рођен је 
 
славни црногорски владар,
 
православни владика 
 
и српски пјесник 
 
ПЕТАР  II  ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ
 
 
Autor sjovicicslavuj | 12 Novembar, 2014 | read_nums (236)
 

    Поглед са стране

       ***************

                              ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ


Након скоро занемарљивог броја чланова и присталица СРС на аеродрому "Никола Тесла" /Агенције јављају да је било свега око 300 симпатизера/ и  пар стотина испред сједишта СРС у Земуну, поставља се отворено питање шта у политичком смислу за Србију значи излазак Војислава Шешеља из хашкe тамницe.


Одмах да кажем да сам обрадован изласком Војислава Шешеља из Хашког казамата смрти, изласком из тамнице која је и основана само за Србе и да ме радује кад било ко од Срба изађе на слободу. Јер најбоље знам шта је СЛОБОДА! 


Истина, Србе у Хагу не злостављају физички, не пребијају их и не муче настравичнијим мукама као што су у претходном грађанском рату у БиХ злостављали нас по муслиманским конц-логорима смрти. 

 

Но, свако неоправдано и противзаконито лишавање слободе је најнехуманија ствар,  односно то је проклетство за човјека као живо биће. 

Кад сам рекао противзаконито, онда треба имати на уму  чињеницу да је и сам Хашки трибунал основан противзаконито, дакле без сагласности Генералне скупштине Уједињених нација. Заправо, ради се о злогласном трибуналу који је пројект Американаца и њихових сателита.


Иако се већ неколико дана знало да ће Шешељ допутовати у Београд, изгледа, да се тим поводом правила само медијска хистерија и да се непотребно до усијања подгријавала атмосфера - "шта ће бити кад Воја дође у Београд"?!

 

 

То су путем друштвених мрежа чинили многи активисти, као и они што "све знају". Доласком Војислава Шешеља из Хага на разне начине пријећено је владајућем режиму о наводној дестабилизацији политичке, па и безбједносне ситуације у Србији.

Ако је судити према данашњем симболичном одзиву грађана на дочеку, онда се јасно може закључити да неки људи, углавном интернет "хероји"  своје животе живе у еуфоричном, односно имагинарном и нераеалном свијету. 


Најважније је да се очува мир и безбиједност свих грађана у Србији! Србији не треба никакав хаос, који су неки прижељкивали и најављивали.


Активна је и Соња Бисерко, која заправо никад није ни престајала са бројним увредама на рачун српског народа, користећи сваку прилику да се путем антисрпског Хага обрачуна и са својом земљом Србијом. За очекивати је да ће се излинђалој Бисерко прикључити и стална булумента анти Срба, која само чека да искочи из засједе и да се обруши на Србију. 


Медији у Федерацији БиХ /једном дијелу Босне и Херцеговине/ са бошњачком вечином су по устаљеној пракси устали на ноге и у већ виђеним манирима користе сваку прилику да се обрачунају са Србима, истина онако на вербалној и крајње увредљивој матрици за коју је Војислав Шешељ само добар повод и изговор за хистерију која влада у огромној вечини бошњачког народа.

 

Много и нашироко могло би се говорити о данашњем изласку Војислава Шешеља из хашког казамата смрти. Но, пошто не постоји медиј у региону, па скоро ни неки појединац на друштвеним мрежама којима Шешељ није топ тема, онда стављам тачку на овај текст. Сви, углавном, на свој начин описују данашње пуштање Шешеља. С обзиром да јединственог става ни у чему нема и да га ни по којем питању никад није ни било, онда се тако нешто ни у овом случају није могло очекивати .

 

          СРЕЋНА ТИ СЛОБОДА ВОЈИСЛАВЕ ШЕШЕЉУ!

 

    My picture!

Kategorije

Arhiva