Slavko Jovičić -
Autor sjovicicslavuj | 13 Januar, 2014 | read_nums (407)
Драгим пријатељима,

свим добрим људима,

свим Србима, 

свим православцима

- срећна православна Нова година!

Божија милост, радост

и свака срећа вас стизала

у Новој години!

АМИН!
 
Autor sjovicicslavuj | 13 Januar, 2014 | read_nums (312)

У поноћ почиње Нова јулијанска година за Српску, Руску и Грузијску православну цркву, Јерусалимску патријаршију и Руску заграничну цркву које обиљежавају два велика хришћанска празника - Обрезање Исуса Христа и Светог Василија Великог.

Autor sjovicicslavuj | 13 Januar, 2014 | read_nums (472)
Данас, 14. 01. је: Свети Василије Велики - ВАСИЉЕВДАН
Сутра је МАЛИ БОЖИЋ! 
Сутра је православна, српска Нова година!
Рођен у време цара Константина. 
Још као некрштен учио се 15 година у Атини философији, реторици, астрономији и свима осталим светским наукама тога времена. 

Школски другови су му били: Григорије Богослов и Јулијан, доцнији цар одступник. У зрелим годинама крстио се на реци Јордану заједно са својим бившим учитељем Евулом. 

Био епископ Кесарије Кападокијске близу 10 година, а завршио свој земни живот напунив 50 година од рођења. Велики поборник Православља, велика луча моралне чистоте и ревности верске, велики богословски ум, велики стројитељ и стуб цркве Божје - Василије се пунозаслужно назива Великим. 

У црквеној служби назива се пчелом цркве Христове, која носи мед вернима и жаоком својом боде јеретике. Сачувана су многобројна дела овога Оца Цркве, богословска, апологетска, подвижничка и канонска; исто тако и служба, названа по његовом имену. 

Ова служба служи се 10 пута у години, и то: 1. јануара, уочи Божића, уочи Богојављења, у све недеље Часног поста осим Цветне, на Велики Четвртак и на Велику Суботу. 

По природи веома болешљив, поживео је свега педесет година. Свој земни живот скончао је 1(14. јануара) 379 године, преселивши се у Царство Христово.
---------------------------------------
ПРОЛОГ:
ОБРЕЗАЊЕ ГОСПОДЊЕ
----------------------------
Осми дан по свом рођењу, Господ наш Исус Христос би донет у храм и би обрезан, сходно постојећем закону, још од времена Аврамова. Тада Он и доби име Исус, што је још и пре Његовог зачећа, Арханђел Гаврил наговестио Пресветој Деви Марији. Ово Старозаветно обрезање претходи Новозаветном Крштењу, а сам тај чин Обрезања Господа нашег, указује нам на то како је Он на себе примио истинско тело људско, а не привидно. Заправо, хтео је Он да испуни и свој закон који даде кроз пророке и праоце, јер каже Он: "Не дођох да укинем закон, него да га испуним" (Мат. 5,17). Као такав, би обрезан и Његова крв потече и осети бол и плакаше, као што и доликује човеку. Симболика се огледа у томе, што је баш био обрезан по телу, да би нама установио духовно обрезање, јер Његовим Обрезањем заврши се Стари Завет, који се везује искључиво за тело, а заче се Нови духовни Завет. 

Ето, због тога је човек дужан да, поред свог тела обрезује и своје духовне страсти, а то су: јарост, гнев, завист, гордост, нечистоту и многе друге грехе и греховне жеље. Обрезање у Старом Завету је установљено као Крштење и очишћење од прародитељског греха, иако се заправо овај грех не може очистити тако, до Христовог добровољног проливања Крви за нас и Његовог страдања.

Беше Исус човек, али без човечанског греха и натприродно рођен од безгрешне мајке и не беше Њему потребно да трпи оно што је Законом прописано, али пошто је био дошао да узме на себе грехе целог света, претрпе Он и Обрезање као и сваки грешник. Тако започе Његово страдање за нас и поче Он пити из чаше из које је морао попити све до дна. Приликом Обрезања проли Он своју Крв из једног дела тела, а напослетку из целог и то у потоцима. Још као дете, беше навикнут Он на патње и бол и поче веома рано страдати.

Његово име Исус, у преводу значи Спасење и његова сила је очигледна, јер оно удиви анђеле и уплаши ђаволе. То име је силно оружје, као каже и сам Јован Лествичник: "Свагда именом Исусовим удри противнике, јер јаче од овог оружја нећеш наћи ни на небу ни на земљи".

Јер је Исус, ономе који се приљубљује уз Њега - просвећење ума, лепота душе, оздрављење тела, помоћник у невољи, радост у жалости.

Ето, због чега је значајно Обрезање Господа, којим Он испуни Закон, а после га замени Крштењем у Цркви Својоj.

Autor sjovicicslavuj | 13 Januar, 2014 | read_nums (531)

На интернет страници Википедије на енглеском, која се бави историјом Срба као народа, међу 30 најутицајних, поред Николе Тесле, Карађорђа и Емира Кустурице, убројани су и пјевач Жељко Јоксимовић и тенисерка Ана Ивановић (!!!).

На питање ко је најпознатији Србин или која историјска личност је најзначајнија за нашу земљу, за многе је одговор кнез Лазар, Свети Сава, Карађорђе, Вук Караџић, Никола Тесла, Иво Андрић, Новак Ђоковић…

Међу овим великанима, према Википедији, своје мјесто је нашао и пјевач Жељко Јоксимовић, који се на овом сајту, право ниоткуд, нашао на колажу фотографија 30 најпознатијих Срба, и то између прослављених спортиста Владе Дивца и Новака Ђоковића. На истом колажу слика посљедња у реду и на крају је Ана Ивановић. Онај или она који су ово смислили ни мало се џетлменски или дамски нису понијели према Ани Ивановић док су је ставили као посљедњу...

На листи најзначајнијих Срба налазе се историјске личности попут Стефана Немање, Светог Саве, Цара Душана, затим познати научници Михајло Пупин, Никола Тесла, Милутин Миланковић, али и савремене личности и умјетници као што су Марина Абрамовић и Емир Кустурица, преносе неки портали.

Јоксимовићев успјех на Евровизији, гдје је 2004. освојио друго мјесто, није никакав разлог његовом уласку међу ове великане. По тој логици, међутим, изненађује податак да Марија Шерифовић није изабрана за једну од најутицајнијих Српкиња, иако је на истом такмичењу 2007. побиједила

************
СВЕ ОВО ГОРЕ ЈЕ НЕТАЧНО И СРАМНО ЈЕ СВРСТАВАТИ ВЕЋИ БРОЈ СРПСКИХ ВЕЛИКАНА са било каквим Јоксимовићима и Ивановићевкама.

Познато је да текстове на Виклпедији могу да постављају и да уређују читаоци и због тога се  може претпоставити да је овакав текст и овакву селекцију направио неки обожавалац Жељка Јоксимовића и то не само њега, већ и још неких, који се никада не би могли наћи ни на листи од 1.000 кроз историју најзначајних Срба. На овом колажу и на листи 30 најзначајнијих Срба, ево нашла се и Ана Ивановић (!). Не знам, да се на сликама не налезе славни Срби, помислио бих да је ово распоред за Грен слем у Мелбурну на којем наступа и Ана Ивановић. Неко се жестоко, али и неозбиљно поиграо правећи овакву листу и овај кoлаж слика! СРАМОТА!

Autor sjovicicslavuj | 13 Januar, 2014 | read_nums (273)

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ...
ЗА СЈЕЋАЊЕ...
На данашњи дан У Вршцу, 13. јануара 1806. год.
рођен је Јован СТЕРИЈА ПОПОВИЋ.

Autor sjovicicslavuj | 12 Januar, 2014 | read_nums (259)
ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ


Незванични резултати пописа становништва у БиХ који је вршен у октобру прошле године. До резултата је дошао "Дневни аваз", најтиражније дневне новине у БиХ.

Незванични резултати пописа
-----------------------------------------
У БиХ има 48,4 посто Бошњака,
32,7 посто Срба,
и 14, 6 посто Хрвата...
У БиХ живи 3,7 милиона становника  

Према прелиминарним, али веома поузданим резултатима прошлогодишњег пописа, у Босни и Херцеговини живи 48,4 посто Бошњака, 32,7 посто Срба, 14,6 посто Хрвата, а 4,3 посто становника чине остали, сазнао је "Дневни аваз". 

Према анализи, у бројкама, то значи да су у октобру прошле године пописана 1.836.603 Бошњака, 1.239.019 Срба, 553.000 Хрвата и 163.000 оних који су се изјаснили као остали.

Укупно, наводи се даље у анализи, то значи да у БиХ живе 3.791.622 становника, што се поклапа и са званичним подацима статистичких институција, које су објавиле да је толико грађана БиХ пописано.
 -------------------------------------------------
По ентитетима, овај документ показује да Бошњаци чине 69 посто становништва у ФБиХ,
Хрвати 20,9 посто,
Срби свега четири,
док се шест посто популације изјаснило као остали.
 ---------------------------------------------------
У Републици Српској, наводи се још у анализи,
Срби чине 83,2 посто становништва,
Бошњаци 13,2,
Хрвати 2,5,
док је осталих 1,1 посто.
 -----------------------------------
У Дистрикту Брчко Срби чине 43 посто становника,
Бошњаци и Хрвати заступљени су истим постотком од 26,9,
а осталих је 3,2 посто.
 -----------------------------------
Према тим подацима, у целој БиХ је пописано 48,4 одсто Бошњака, 32,7 Срба, 14,6 одсто Хрвата, док 4,3 одсто становника припада категорији "осталих". Поређења ради, на последњем попису уочи протеклог рата избројано је 43,47 одсто Бошњака, 31,21 Срба, 17,38 одсто Хрвата те 5,5 одсто Југословена.

Коначни и званични подаци биће познати тек крајем ове или почетком идуће године, али ове цифре су, без обзира на незванични карактер, у границама очекиваног и највероватније неће бити већих одступања ни кад буду саопштени званични резултати о етничкој структури земље.
 ------------------------------------------------------
РЕПУБЛИКА СРПСКА

1.103.991 Србин
175.000 Бошњака
33.000 Хрвата
15.000 осталих.
 ------------------
ФЕДЕРАЦИЈА БиХ

1.636.603 Бошњака,
495.000Хрвата,
145.000 осталих,
95.000 Срба.
-------------------------------------------------------------------------
На први поглед, одмах се да закључити да су резултати пописа поражавајући и да је у Федерацији БиХ извршено етничко чишћење Срба. Ови резултати који обухватају попис у Федерацији БиХ били би још поразнији да у ове бројке нису укључени и Срби из општина у ФБиХ у којима су прије рата Срби чинили скоро сто одсто становништва. И данас су то општине, које броје највише повратника и разумљиво је да су то општине у ФбиХ са већинским српским становништвом /Дрвар, Гламоч, Грахово/.

Више од деценију и по упозоравали смо на ове поразне чињенице које су овим пописом и потврђене и сви досадашњи наводи бошњачких политичара и разно разних медијски експлоатисаних ликова падају у воду о наводно етнички очишћеној РЕПУБЛИЦИ СРПКОЈ, очишћеној од Бошњака и Хрвата како су то у свакој прилици, а поготово страним представницима сервирали бошњачки "народни" представници.

У овој анализи помињу се и они који су се изјаснили као остали и то у значајном броју, али у тој цифри опет је највише Бошњака који су се национално изјашњавали и као “Босанци” (!) али и као Муслимани.

Ови резултати ће захтијевати много озбиљније анализе, но на први поглед, пада у очи поређење само два резултата и све ће бити јасно. Наиме, по посљедњем попису који је вршен 1.991. године, само у Сарајеву живјело је близу 160 хиљада Срба, а данас их у цијелој Федерацији БиХ, дакле у свим општинама има око 95.000. Никакве друге анализe нису потребне, а ни поређења, па да се јасно закључи да је Федерација БиХ била и да је остала Бошњачко-Хрватска територија и да су СРБИ као народ етнички и неетички очишћени из Федерације БиХ и садашње бројно стање Срба у Федерацији БиХ је скоро, па на нивоу статистичке грешке..

Оваквим резултатима напокон би требале престати манипулације Бошњака о етничкој структури становништа и то по ентитетима /РЕПУБЛИКА СРПСКА и Федерација БиХ и наравно и у Дистрикту Брчко, као и о бројном стању становништва, посматрајући цијели простор Босне и Херцеговине.
***********
НАПОМЕНА:

На интернету, на мојим блоговима /два блога/, па и на профилу на Фејсбуку. као и на профилу на Гуглу, има на десетине мојих ауторских текстова, као и мојих изјава за многобројне медије да се радило  управо о оваквој демографској слици у БиХ и да су бошњачки представници, како они у властима и у политици, тако и представници разно разних бошњачких тзв. невладиних организација - служили се манипулацијама и фасификатима. Напокон, ови резултати пописа “црно на бијело” и бјелодано доказују ко је био у праву и ко су они који су се служили лажима у разно разне сврхе и у своју корист. Сад је све јасно.
 
Autor sjovicicslavuj | 12 Januar, 2014 | read_nums (241)

Недјеља, 12. 01. 2014.
Кадети СРБИЈЕ се изборили за ЕП
*************************
Кадетска рукометна репрезентација СРБИЈЕ

изборила је пласман на првенство Европе.

Српски кадети су у Врњачкој Бањи, у посљедњем колу седме групе квалификација, прегазили селекцију Црне Горе са 31:19.

Није педагошки казати да су наше јуноше

ПРЕГАЗИЛЕ вршњаке из Црне Горе, али то је било тако!

Свака побједа наше СРБИЈЕ против Црне Горе

у било којем спорту, ем је мила, ем и драга.

У поређењу са Црногорцима

само су ми драже побједе против Хрватске
и наравно против БиХ.

Изабраници Владимира Драгићевића убједљиво су освојили прво мјесто на квалификационом турниру, гдје су претходно побиједили Словачку (27:20) и Естонију (24:19).

Најбољи на данашњем мечу били су РАКОЦИЈА са осам, АРСЕНИЋ са шест и СТОЈАНОВИЋ са четири гола,

као и голман МИЛОСАВЉЕВ.
Autor sjovicicslavuj | 12 Januar, 2014 | read_nums (213)
 САМО ОНАЈ КО ЈЕ "НАОРУЖАН"
ЗНАЊЕМ, ЈАКОМ ВОЉОМ,
СОПСТВЕНОМ СНАГОМ,
УМИЈЕЋЕМ И ВЈЕШТИНОМ
- МОЖЕ ИЋИ НАПРИЈЕД!
 

Autor sjovicicslavuj | 12 Januar, 2014 | read_nums (243)

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
За сјећање и за памћење...
11. јануара 2001. године умро је 
српски књижевник и пјесник 
БРАНКО В. РАДИЧЕВИЋ

ЉУБОМОРА

Тада је певао дан у гранама топола.
Сетим се тебе и одмах ми грешна мисо.
Јутром река, а ти лудо гола.
Па мишљах: да је река мушко,
ја бих од бола вриско.

И ја сам могао рибе клати.
Нисам веровао грму нити женској јови.
Ти си се могла и младом клену дати.
Из твог су чела ницали бели рогови.

Тада је певао дан у гранама топола.
Да би те видела, трска је порасла за два коленца.
Долазиле су звери оба пола.
Из твојих груди хтела су потећи
два бела студенца.

И ја сам само могао да паднем на колена.
Био сам снажни јунац а ти млада мати.
И гледао сам два твоја ока замагљена
због којих кључа крв и снага лудо пати.

Тада је певао дан у гранама топола.
Твоја сам бедра звао сапима, играчице.
Осећао сам: из мог чела расту два рога вола.
Како да стигнем ноге такве тркачице.

Био је то луди галоп од јутра до ноћи.
Поваљали смо траве и изранили жита.
И гледали смо се на светлу, својој бледоћи,
ја здепаст, дебелог врата, ти бела, танковита.

И преста да пева дан у гранама топола.
Чудно: расле су шуме са корењем нагоре.
У вука очи пуне вучјег бола.
У води рибе воде тајне разговоре.

И била су два неба, једно је у реци.
И свака је грана имала топлину руке.
Пловили су неки чудни, црни месеци
с уснама да љубе, с рукама за курјаке.

И преста да пева дан у гранама топола.
Би вече. Ти си лежала на папрати.
А ја сам био младић, слаб, без она два рога вола.
И видех: ти би се могла и младом курјаку дати.
Да сам ти бичје речи рикнуо, ти би знала.
И никад ближе ножу не би моја рука.
Побегох, са мном су и дебла посртала.
Пратила су ме два грозна ока, твоја или твог вука.

Autor sjovicicslavuj | 11 Januar, 2014 | read_nums (277)

Не уздај се само у срећу!
Она ће стићи или неће!


УЗДАЈ СЕ У СЕБЕ, 
ЈЕР ТИ ПОКРЕЋЕШ МНОГЕ СТВАРИ 
И У СЕБИ, АЛИ И ОКО СЕБЕ!

Славуј.
 
 
Autor sjovicicslavuj | 11 Januar, 2014 | read_nums (255)

Субота, 11. 01. 2014.
Као и наши кошаркаши, и одбојкашице ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ наступиле су у Крагујевцу. Противник је била екипа Смеча.

 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА је без већих проблема савладала домаћи тим, резултатом 3:1 (25:13, 17:25, 25:16, 25:12), за 92 минута игре, и остала на диоби другог мјеста са Спартаком, са 26 бодова, и бодом заостатка за водећом Визуром.

Наше одбојкашице одиграле су меч са пола снаге, тј. пружиле су онолико колико им је било потребно за нова три бода.

 

Autor sjovicicslavuj | 11 Januar, 2014 | read_nums (204)

11. 01. 2014
Раднички - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 73:78 (18:20, 17:19, 23:18, 15:25).

Кошаркаши ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ побиједили су Раднички у Крагујевцу, у дербију 16. кола регионалне АБА лиге и тако су остали усамљени на челу табеле.

’Црвено-бели’ су тако дошли до 13. побједе ове сезоне и успјешно су "испливали из крагујевачког Језера". Био је ово врло тежак и неизвијестан меч.

ЗВЕЗДА је сјајно одиграла четврту четвртину у којој је успјела да стигне предност Радничког од седам поена, а онда и да пређе у вођство које је задржала у узбудљивој забршници меча. ЗВЕЗДА је у тим тренутцима доказала зашто је лидер у АБА лиги, на чијем челу је чврсто засјела.

 
Autor sjovicicslavuj | 10 Januar, 2014 | read_nums (268)

Петак, 10. 01. 2014. 
ЗВЕЗДА преокретом до побједе против Спартака
********************************
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – Спартак (Љиг) 3:1 (22:25, 25:18, 25:20, 25:13)
ЗВЕЗДА је наставила са серијом побједа у Винер штетише Супер лиги. 
ЗВЕЗДА је послије преокрета, освојила сва три бода и даље се налази на челу табеле ВШ Супер лиге.
Након што је изгубила први сет ЗВЕЗДА узима ствари у своје руке и почиње да меље одбојкаше из Љига - ма доста је и оволико што написах, ЗВЕЗДА је побиједила а за све остало, ма баш ме брига!

Autor sjovicicslavuj | 10 Januar, 2014 | read_nums (220)
Јуче смо прославили Дан и крсну славу
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

На многаја љета!
***********

Али, морамо напријед и данас и сутра и прекосутра и убудуће...

Пут је пун неизвијесности, али ако знамо, а знамо шта нам је радити, онда ћемо градити нове путеве и мостове спајања људи и грађења пријатељских односа, прво међусобних, а онда и са свима другима који желе са нама.

                                          Ми са другима хоћемо,

али само ако се међусобно поштујемо и уважавамо...
Ето, ништа друго и ништа више не тражимо од других...

Славуј.

Autor sjovicicslavuj | 9 Januar, 2014 | read_nums (329)

                                   За сјећање и за памћење...


                 На данашњи дан /1о. јануара/ умро је ЛАЗА ЛАЗАРЕВИЋ.
Једна од највише изговараних реченица или синтагми или поука у српском народу је дјело Лазе Лазаревића: "СВЕ ЋЕ ТО НАРОД ПОЗЛАТИТИ"!
********************
Живио је само 40 година. Његова приповијетка "Све ће то народ позлатити",
као да је јуче написана. По мени, наравно, она је сад актуелнија, него у оно доба кад је написао ЛАЗА ЛАЗАРЕВИЋ.

Autor sjovicicslavuj | 9 Januar, 2014 | read_nums (323)
 На данашњи дан /9. 1./,
прије 22 године,
на Светог првомученика
и архиђакона Стефана,
рођена је РЕПУБЛИКА СРПСКА...

ЖИВИ ТРАЈНО РЕПУБЛИКО!
 
 
Autor sjovicicslavuj | 8 Januar, 2014 | read_nums (277)

8. 1. 2014.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – Билбао  105:87 (28:24, 22:22, 33:21, 22:20)
***************
Црвена звезда, ношена подршком преко 7.000 навијача, декласирала је Билбао. ЗВЕЗДА је прегазила Шпанце, за сјајан старт такмичења у Еврокупу!

Од првог шута, наш тим је водио, а све што су гости успјели да ураде је што су видјели Београд као туристички град и сјајну публику, далеко најбољу у Европи. ЗВЕЗДА је ишла до +11, +15, па максималних +20 на 4 минута пред крај (97:77).

МАРЈАНОВИЋ је остварио дабл-дабл учинак, имао је 14 поена и 12 скокова, сјајни су били ЏЕНКИНС који је убацио 16 поена (3-4 тројке), СИМОНОВИЋ 12 (4-6 тројке), НЕЛСОН и КАТИЋ по 11 поена, БАНЕ ЛАЗИЋ и ДРАГИЧЕВИЋ по 10 кошева.  Треба истаћи да су апсолутно сви који су били на паркету пружили свој допринос овој побједи.

ЗВЕЗДА је доминирала у скоку, имала много више асистенција, уз добар шут за три поена, ма једноставно из минуте у минут само је мљела и мљела Шпанце, који нису знали хоће ли "вамос или ће тамос" (!?).

Autor sjovicicslavuj | 8 Januar, 2014 | read_nums (300)

За подсјећање и за памћење...

                              ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Има једна сјајна анегдота коју, као и неки учесници свечане сједнице Скупштине српског народа, тог, сада већ историјског дана - 09. 01. 1.992. године, на Светог архиђакона Стефана, никад нећу заборавити све док будем жив.

Наиме, иако сам водио тим безбиједности и био задужен да све протекне у најбољем реду, запала ме је и захвална улога у којој се нисам прославио.

Пред сам почетак сједнице неко је требао са касетофона да пусти химну "Боже правде".

У кабинету смо имали најновију линију и неко из организације  доставио ми је касету на којој је била химна и мене је запала та улога да поред тога што сам бринуо о безбиједности  и то урадим?

Али, пошто је била нова линија са даљинским управљачем, никако ми није успијевало да пустим химну "Боже правде"!

Шта год сам притискивао на даљинском, увијек ми је ишао "Марш на Дрину", композиција са друге стране касете. Иако сам све то увјежбавао у другој просторији, али није ишло, па није.

Звао сам многе да и они покушају, али нико, као ни ја, није знао како да пусти химну?!

И као што се многе ствари случајно дешавају, ето, десило се тако да један електричар Србин, који се ту случајно затекао, има исту линију и само је он знао како се са даљинским "рукује"!  Показао ми је и након што сам три пута поновио радње да се не обрукам, успио сам и тако сам се нашао, ни крив ни дужан, у Радном предсједништву сједнице и први пустио химну!

Нико није могао да ми замјери што је почетак сједнице "из техничких разлога" каснио више од 15. минута, па ни тадашњи предсједник СДС Радован Караџић који ме стално пожуривао.

И након свих перипетија заорила се ХИМНА "БОЖЕ ПРАВДЕ" и тако је почело стварање РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

О атмосфери у Сарајеву, о страху за српски народ, о свим другим детаљима нећу да говорим, јер видим да о неким догађајима из тог времена говоре они који су били далеко од свих тих збивања, али и од мјеста дешавања, но, ето....

 -------------------------------------------

 НАПОМЕНА:  

Тој, сада већ историјској сједници Скупштине српског народа присуствовали смо, а и данас активни у политици смо само предсједник РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Милорад Додик и ето моја маленкост...

Ма могао бих много тога да напишем, али само ћу додати да је на тој сједници било присутно 76 српских посланика и то: 70 из СДС-а; 4 из Странке реформских снага /Странка Анте Марковића, тадашњег предсједника СИВ Југославије/ и 2 посланика из СПО /Странка Вука Драшковића/...Иако је прошло 22 године од тог дана сјећам се скоро свих детаља, па чак и имена свих посланика. Неки од њих, нажалост, нису више међу живима.

Покој њиховим душама

и велико им хвала.

 

Autor sjovicicslavuj | 8 Januar, 2014 | read_nums (263)

 Ни сви рођендани

нису из љубави!

    My picture!

Kategorije

Arhiva