Slavko Jovičić -

Slavuj: Bolji sam od Severine

Autor sjovicicslavuj | 12 Februar, 2009 | read_nums (484)

                                        
                                
  Foto: Arhiv
   12.02.2009.
   
  Slavuj: Bolji sam od Severine
   
  Srbima ću pjevati besplatno a Bošnjacima ću simbolično naplatiti da ne kažu da im đaba pjevam...

  U Brčkom se podigla velika prašina povodom najave da će za rođendan Distrikta, 8. marta, biti potrošeno 210.000 maraka. Najviše će profitirati  Severina Vučković, poznata hrvatska pjevačica čiji će nastup Brčake koštati nevjerovatnih 60.000 maraka.

  Prijedlog kako uštedjeti novac, a istovremeno napraviti spektakularno proslavu, jučer je za "as" dao Slavko Jovičić Slavuj, poslanik Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koji je umjesto Severine predložio sebe da pjeva na rođendanu Distrikta.

  - Bolji sam od Severine. Srbima ću pjevati besplatno a Bošnjacima ću simbolično naplatiti, da ne kažu da im đaba pjevam - kaže uz smijeh Slavuj.

  On kaže da se Brčaci neće pokajati, jer zaista dobro pjeva. Čak je nekada davno učestvovao i na mnogim takmičenjima.

  - Učestvovao sam na festivalu 1971. godine na kojem su bile i velike zvijezde poput Safeta Isovića, Tozovca i drugih, ali pošto sam bio dijete koje je došlo sa sela i nije imalo tajkune iza leđa da me poguraju, nisam se plasirao u finale - prisječa se Jovičić.

  Glupost je, kaže, da Severina uzima pare Brčacima kad im Slavuj može zapjevati "Prođoh Bosnom kroz gradove ". U Slavujeve glasovne mogućnosti uvjerila se i redakcija "as", kojoj je otpjevao nekoliko stihova popularne sevdalinke.

  NAPOMENA:
  Tekst je preuzet iz bh. dnevnika "as"...  


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva