Slavko Jovičić -

Kako je Čolak htio preljubnike u zatvor

Autor sjovicicslavuj | 13 Februar, 2009 | read_nums (462)
                                                 
   13.02.2009.
   
   Kada se jedan Berluskoni ne stidi kopati nos pred kamerama ne stidimo se ni mi naših mnogo manjih gafova...

  Nakon niza loših vijesti kojim nas naši političari zasipaju svaki dan, a koje nakon svih ovih godina najčešće iz građana izmame samo bijes ili ironičan osmjeh, za promjenu smo pokušali saznati nešto o njima što bi nas moglo od srca nasmijati.

  Osječaj za humor im nije jača strana. Naš izbor je pao na njih četvoricu koji su nam pričali o podvalama koje su priređivali kolegama, doživljajima tokom služenja bivše JNA, zgodama i nezgodama u poslaničkim klupama i svečanim prijemima.

  Kako kažu "kada se Berluskoni ne stidi kopati nos pred kamerama i grickati te uspješno izvađene "iskopine", ne stidimo se ni mi naših mnogo manjih gafova".

  Vasićeve smrtovnice

  Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD -a nam jer ispričao da je njegov život u zadnjih 30 godina, od kako se bavi politikom tužna priča, a smijeha je bilo najviše tokom njegove novinarske karijere. 

  Jednom kolegi novinaru Tanjuga je, kaže podvalio priču da je žena od 86 godina u staračkom domu rodila dijete, a on jadan je cijeli dan tražio izmišljenu staricu.
  Bilo je to vrijeme, kaže, kad je bio "žuna u sepetu", vodio dnevnik, ali je slične podvale i on doživljavao.
                                              
  - Jednom me je jedan prijatelj iz "Večernjih novosti" nazvao i predstavio se kao urednik novosadskog dnevnika. Trebao sam izvještavati sa Kočićevog zbora sa osvrtom na neka druga zbivanja kao što su borba bikova i pijetlova. Ne shvatajući da to može biti zafrkancija, ja sam montirao priloge, pričao o bikovima i pijetlovima, a čitav dopisnički kor je u susjednoj prostoriji "umirao" od smijeha - prisječa se Vasić.

  Psovao JNA

  Vječiti opozicionar Mirnes Ajanović nam je kazao da je mnogo vragolija napravio tokom služenja JNA.

  - Služio sam JNA u Skoplju, 1984. godine. Jednom prilikom su napali jednog Bosanca, muslimana. Prilikom raporta sam bio dužan da kažem da je to bio međusobni obračun, a ja sam rekao da je to bio napad na nacionalističkoj osnovi. Iako sam mogao biti obješen, nije bilo kazne jer je bilo nezamislivo da su tada u Jugoslaviji postojali međunacionalistički obračuni - kaže Ajanović.
                                                    
  Nedugo zatim, jedan debeli, masni kapetan prve klase je maltretirao nove regrute. Ajanović mu se suprotstavio, a on ga je nakon toga poslao na raport komadantu.

   - Ja sam tada pred njim i svim nadređenim bacio kapu sa petokrakom na glavi gdje je bio srp i čekić i sočno opsovao vojsku i šta sve ide uz to. Iako sam i tada vrlo lako mogao biti obješen, provukao sam se bez kazne - priča Ajanović.

  Preljuba zabranjena

  Ante Čolak, zastupnik u Parlamentu FBiH nam je ispričao nekoliko smiješnih situacija iz poslaničkih klupa. Jednom je kaže neki asistent sa Pravnog fakulteta predložio u Parlamentu da preljuba bude kazneno djelo. Čolak je tada izašao za govornicu i održao kratak govor.
                                            
  - Ovaj amandman koji smo dobili ja podržavam u potpunosti. Predlažem da ako se radi o ljudima koji su u istoj stranci neka onda bude prekršaj, a ako su sudionici "afere" iz različitih stranaka onda neka bude kazna zatvora - rekao je tada Čolak.

  Lijep momak

  Parlamentarac Slavko Jovičić Slavuj nam je rekao da u njegovom životu pored normalnih situacija, kaže, ima i onih smiješnih, pa i nenormalnih. Ispričao nam je jednu smiješnu situaciju dok je bio u Izvršnom vijeću, u kojem je jedini imao dugu kosu.

  - Jednom prilikom je došao Džemal Bijedić u posjetu Milanku Renovici i u jednom momentu me pomilovao po kosi i rekao: "Milanko pa i kod vas ima Bitlsa ". Onda je srećom dodao: "momak je lijep, fino mu stoji frizura", nakon čega sam se godinama nakon toga hvalio da imam odobrenje od Bijedića da nosim dugu kosu - kazao je Slavuj.
                                                    
  Bez kaputa

  Prilikom potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, Jovičić je zamalo ostao bez kaputa. Kaže nam kako je jedan ambasador iz dobre, razvijene zemlje obukao njegov kaput koji mu je bio najmanje četiri broja manji.

  - Vidjevši da oblači kaput ja sam mu rekao: "Ekselencijo nemojte mi uzimati kaput još ga nisam otplatio, na kredit sam ga dobio". On mi je na to uzvratio: "ekskjuzmi mister Jovičić", a ja njemu: "kakvo ekskjuzmi- vrati mi kaput", jer sam vidio da je njegov kaput u takvom stanju da bi me bilo stid otići na Pale - govori Jovičić.

  Tekst je preuzet iz bh. dnevnika "as"...

  Autor: F. K.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva