Slavko Jovičić -

Slavko Jovičić Slavuj: Pamfleti antisrpstva

Autor sjovicicslavuj | 11 Februar, 2009 | read_nums (420)
  Puls - KOLUMNA                          
                                  10.02.2009  

  Neka bošnjačka nevladina organizacija koja se bombastično zove: "Nacionalni kongres bošnjaka Republike BiH" mi je u redovnoj kliping pošti, putem nekakvog "Glasnika", slala svoje pamflete, razne programe, inicijative, ideje i boga pitaj šta sve ne, i svi ti takozvani akti su imali samo jedan-jedini cilj - ukinuti REPUBLIKU SRPSKU.

  Svaki takav tekst, a bilo ih je i od sličnih i drugih pošiljalaca, odmah sam brisao, jer nisam htio da gubim dragocjeno vrijeme na takve nebulozne i neargumentovane tekstove.

  Nisam baš siguran, a da budem iskren, uopšte me i ne interesuje - ko čini gore pomenutu organizaciju? Takođe, apsolutno me i ne interesuje gdje je njeno sjedište, da ponovim, ništa me ne interesuje vezano za tu organizaciju ili sličnu... Ali, po prispijeću pošte na moju adresu od strane takvih bošnjačkih organizacija, a bogami ima ih na pretek i to širom svih kontinenata, odmah sam rezervisao korpu za otpad. Neke od njih, iako su sto odsto bošnjačke jednonacionalne organizacije, eto, sebi uzimaju za pravo da se čak predstavljaju i dijasporom BiH, što je apsolutno najveća laž i pokušaj prevare! Ali, naš narod za takve inicijative kaže: "To ovdje u BiH ne pije vode."

  Ponukan najezdom takvih pamfleta, odlučim se na jedan normalan potez i napišem pismo da se autori antisrpstva okanu ćorava i uzaludnog posla.

  Jedan prijatelj mi je proslijedio prepisku koja je objavljena na sajtu ili blogu te bošnjačke organizacije. Zamislite, eto, oni su odlučili da me izbrišu iz sopstvenog adresara primaoca njihovog "Glasnika" od meni nepoznatog, ali prepoznatog vlasnika. Međutim, isti ti se uopšte nisu zapitali kako im je palo na um da me uopšte i uvrštavaju u svoj adresar, kad me prethodno nisu ni pitali. Ali, cilj opravdava sredstvo. I, evo tog sadržaja.

  Dakle, izvjesni potpisnik, gospodin Borogovac u naslovu svog odgovora stavlja ono što je svakome jasno. Isti taj ne zna da ratni zločini nikada ne zastarijevaju, pa tako i počinjeni zločini nad srpskim narodom od strane pojedinaca iz njegovog naroda! Nažalost, pojedinci iz mog naroda su počinili zločine nad pojedincima iz reda bošnjačkog naroda. No, gospodin Borogovac jasno cilja i njegova namjera je da cijeli srpski narod optuži za zločine. Prvo, nijedan narod nije kriv za ratne strahote. Nijedan narod nema pravni subjektivitet odgovornog lica. Odgovarati mogu samo pojedinci za ono što su učinili, i uopšte nije važno kojem narodu pripadaju. Ti pojedinci imaju svoja imena i prezimena.

  Međutim, gospodin Borovac, srebrenički zločin i presudu Međunarodnog suda pravde, tumači i razvlači onako kako to njemu odgovara i svojom odlukom, eto, on lično ukida Republiku Srpsku. Kao da meni nije poznato da bi svaki Bošnjak to uradio - odmah i sad - samo da kojim slučajem oni o tome odlučuju. Na svu sreću, Srbi u BiH odnosno u REPUBLICI SRPSKOJ odlučuju o svojoj sudbini i o sudbini Republike Srpske.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva