Slavko Jovičić -

БиХ - ратни злочини - Јовичић / ПРВИ СЛУЧАЈ ХАПШЕЊА, А БИЛА 124 ЛОГОРА ЗА СРБЕ У САРАЈЕВУ

Autor sjovicicslavuj | 21 Oktobar, 2011 | read_nums (568)

          
          САРАЈЕВО, 21. ОКТОБРА (СРНА) - Посланик у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић изјавио је Срни да хапшење Бесима Мудеризовића (59) и Рамиза Авдовића (56) представља први случај привођења лица осумњичених за ратне злочине над Србима у Сарајеву, у граду гдје су постојала 124 логора за Србе.
          
          Јовичић каже да унапријед изражава сумњу да привођење ове двојице, осумњичених за ратни злочин против цивила 1992. године у Касарни ''Виктор Бубањ'' и Централном затвору у Сарајеву, представља само покушај смиривања огромног српског незадовољства.

          "Они су били обични пијуни у рукама војне и политичке елите из највиших структура власти бошњачког народа у Сарајеву, а то је суштина", истакао је Јовичић.

          Он је нагласио да рад Тужилаштва и Суда БиХ апсолутно не интересује страдање Срба. "Постављам кључно питање, да ли ће са седмог спрата крв звјерски страдалих, ликвидираних Срба, која се још није сасушила, пасти на образ предсједнице Суда Медџиде Кресо, која сједи у истом објекту, и свих досадашњих тужилаца, који апсолутно ништа до овог случаја нису урадили", рекао је Јовичић.
                  
          Тужилаштво БиХ предложио је Суду БиХ одређивање једномјесечног притвора за Мудеризовића и Авдовића које је јуче Сипа ухапсила у Сарајеву, по налогу Тужилаштва БиХ.

          МУП Републике Српске је због сумње да је почињен ратни злочин над Србима у касарни "Виктор Бубањ" поднио извјештај против шест лица Тужилаштву БиХ у априлу 2003. године, док је у јулу 2005. године поднесен други извјештај против 38 лица, међу којима су и двојица јуче ухапшених.

          Кроз логор "Виктор Бубањ" у минулом рату прошло је неколико хиљада Срба.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva