Slavko Jovičić -

Vređao Srbe i pevao Juki i obojici Ćela Beograđanima ne smeta Merlinova prošlost

Autor sjovicicslavuj | 19 Oktobar, 2011 | read_nums (1588)

   

  Sarajevo 19. 10. 2011

   Sarajevski pevač Dino Merlin tokom rata je pevao sarajevskim gospodarima života i smrti, sumnjičenim za stravične zločine nad Srbima u Sarajevu, ali uprkos tome, za četiri dana rasprodao je sve karte za koncert u Beogradskoj areni koji je zakazan za 25. novembar!

   
  Ko­ga za­ni­ma pro­šlost... Di­no Me­r­lin

  Press RS je došao u posed autentične fotografije na kojoj Dino Merlin peva u zagrljaju sa predratnim sarajevskim kriminalcima i osumnjičenim ratnim zločincima Jusufom Jukom Prazinom i Ismetom Bajramovićem Ćelom, te Ramizom Delalićem Ćelom, koji je ubistvom srpskog svata Nikole Gardovića na Baščaršiji u aprilu 1992. godine označio početak krvavih sukoba u BiH.

  Ludilo

  Ova šokantna činjenica, kao i brojne srbomrzačke izjave sarajevskog pevača, poput one iz 2001. godine kada je rekao da bi „trebalo otići u Beograd zato što su Srbi bolesni, a bolesnike treba obilaziti", nisu bile dovoljne za bojkot njegovog nastupa.
  Naprotiv, Srbi su ekspresno pokupovali sve karte za koncert, zbog čega organizatori najavljuju i mogućnost da Merlin u Beogradu, umesto jedne, peva čak tri večeri zaredom. Ipak, sagovornici Pressa RS ističu da im je drago što se u Beogradu nije podigla histerija protiv koncerta sarajevskog pevača poput onih u Sarajevu kada su najavljivani koncerti Lepe Brene, Cece Ražnatović, pa čak i Miroslava Ilića.

  ----------------------------------------------------------------------

  Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Kostadin Vasić kaže da ga od Srba u Beogradu ništa ne može iznenaditi, a pogotovo ne to što su pohrlili na koncert osvedočenog srbomrsca. On ističe da nema ništa protiv muzičkih umetnika, ali mu nije jasno da neko može da se veseli nastupu čoveka koji je pljuvao po njegovom narodu i pevao onima koji su počinili zločine nad Srbima.

  - Ramiz Delalić Ćelo je ubio srpskog svata Nikolu Gardovića i praktično započeo rat u BiH. Umesto da zbog toga završi iza rešetaka, postao je komandant muslimanske vojske i date su mu odrešene ruke i naređenja da ubija Srbe. Ismet Bajramović, a posebno Juka Prazina od njega nisu bili nimalo bolji, a na pomen bilo koga od njih trojice brojni sarajevski Srbi se i danas naježe - kaže Vasić.

  Kada je reč o nastupu Dina Merlina u Beogradu, nastavlja on, ne bi ga iznenadilo ni to da koncert otvori svojim najvećim ratnim hitom među Bošnjacima.

  - Moguće je da će u Beogradskoj areni zapevati „Da te nije Alija..." u čast Alije Izetbegovića, za koga je govorio da predstavlja „duh i slobodarsku težnju bh. patriota". Nažalost, ne bih se iznenadio da to beogradska publika jednoglasno prihvati jer oni nisu na svojoj koži osetili tu „slobodarsku težnju bh. patriota". Uglavnom, ja na njegov koncert ne bih otišao nipošto, pogotovo što verujem da će Beogradsku arenu napuniti oni koji podržavaju nezavisnost Kosova, otcepljenje Sandžaka, autonomiju Vojvodine i ukidanje Srpske - kaže Vasić.

  -------------------------------------------------------------

  Zaboravni Srbi

  Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Slavko Jovičić kaže da bi se danima moglo pričati o mnogobrojnim zločinima članova „benda" u kome je glavni vokal bio Dino Merlin, a ostali članovi urlajući vokali koji su lumpovali i opuštali se nakon zločina počinjenih nad srpskim narodom u Sarajevu.

  Dvojica ubijena, treći se ubio!
  Ramiz Delalić Ćelo je u aprilu 1992. ubio srpskog svata Nikolu Gardovića na Baščaršiji. Posle toga je postao komandant Devete motorizovane brigade tzv. Armije BiH, a sumnjičen je za zločin nad sarajevskim Srbima, te Hrvatima u hercegovačkom selu Grabovica. Ubijen je u junu 2007. godine u Sarajevu.
   
  Ismet Bajramović Ćelo je bio komandant Vojne policije bošnjačke Armije BiH koga je zbog zločina nad Srbima u sarajevskim logorima tražio i Interpol. Ubio se u decembru 2008. godine u svojoj kući u Sarajevu.
  Jusuf Juka Prazina je bio komandant paravojne jedinice „Jukini vukovi" u sastavu Zelenih beretki, koja je učestvovala u masakru nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici početkom maja 1992. godine. Ubijen je pod nerazjašnjenim okolnostima u decembru 1993. godine u Belgiji.

  - Nažalost, to očigledno neće sprečiti beogradske ljubitelje njegove muzike da pohrle u Beogradsku arenu i slušaju pesme onoga koji je, kad god je imao priliku, o Srbima i Srbiji govorio najogavnije i najuvredljivije stvari. Ali, Srbi su narod koje nikakvo vređanje ne uzbuđuje, pa će, kako mi se čini, čitav mesec puniti Beogradsku arenu kako bi slušali Dina - kaže Jovičić.

  Posle izbijanja rata u BiH, napominje Jovičić, Dino Merlin je spevao pesmu „Jedna i jedina BiH" i stao rame uz rame sa islamistima čiji je jedini cilj bio stvoriti islamsku BiH, i to baš „jednu i jedinu" i samo po meri muslimanskog naroda.

  - Doduše, nije baš stalno držao pušku u rukama, ali se borio pesmom i učestvovao na mnogim muzičkim manifestacijama u društvu ratnih zločinaca koji su počinili stravične masakre nad Srbima u Sarajevu. Ali, uživajte, Srbi, i pevajte sa Dinom Merlinom, dok će istovremeno na stotine srpskih majki, kćeri, sestara i supruga i dalje plakati i tragati za svojim najmilijima koje su zverski likvidirala Merlinova muzička sabraća - kaže Jovičić.

  ------------------------------------------------------

  Fakti
  • Dino Dervišhalidović rođen je 1962. godine u Sarajevu
  • Početkom 1983. godine osnovao je muzičku grupu „Merlin"
  • Solo karijeru je započeo 1991. godine pod estradnim nazivom Dino Merlin
  • Tokom rata učestvovao je na brojnim muzičkim manifestacijama u društvu sarajevskih kriminalaca osumnjičenih i za stravične zločine nad Srbima u Sarajevu

  Darko Momić

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva