Slavko Jovičić -

Стварање погрешне слике о злочину

Autor sjovicicslavuj | 28 Maj, 2009 | read_nums (480)

  Datum: 27.05.2009
   
  Autor: Ж. Д. - Ж. Б.

  БAЊA ЛУКA - Јучерашње протесте демобилисаних припадника Aрмије РБиХ у Добровољачкој улици у Сарајеву, поводом расписивања међународних потјерница за одговорнима за злочин над војницима ЈНA у овој улици 1992. године, представници бораца, несталих и заробљених у Српској оцијенили су излобираним и конструисаним.

  - То је доказ да у БиХ умјесто тужилаштва ради политика, која даје квалификације ратним злочинима. Намјера је да се потпуно искриви слика о овом злочину - рекао је предсједник Савеза логораша РС Бранислав Дукић.

  Неколико стотина окупљених демобилисаних бораца Aрмије РБиХ носили су бијеле мајице и транспаренте са исписаним порукама "Шта чекате, хапсите", "Доста са понижавањем бранилаца", "Прекините све односе са државом Србијом јер је она сама агресор заједно са домаћим кољачима"...

  Предсједник Организације породица погинулих, заробљених и несталих цивила РС Недељко Митровић рекао је да нема оправдања за овакав чин демобилисаних бораца.

  - Бошњачка страна никада се није залагала за то да се сви ратни злочини процесуирају - рекао је Митровић.

  Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић истакао је да нема правде и правног система док и српске жртве не добију сатисфакцију и злочинци не буду кажњени.

  Независни посланик у Парламенту БиХ Момчило Новаковић констатовао је да се не може оспорити легитимитет Србији да покрене потјернице.

  - Ово је покушај да се задржи садашња позиција да се за ратне злочине процесуирају само Срби и покушај да се задржи слика добрих и лоших момака у овој земљи - казао је Новаковић.

  Хебиб

  Обраћајући се присутнима, предсједник Координационог одбора бошњачких ветерана рата и предсједник Патриотске лиге Aвдо Хебиб поручио је да се "са борцима који су бранили БиХ не може играти", те да ће "борачка популација наћи начин да истјера мак на конац".

  LINK - http://www.glassrpske.com/vijest/novosti/Stvaranje pogresne slike o zlocinu.

   

   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva