Slavko Jovičić -

Žene špijuni "haraju" Bosnom

Autor sjovicicslavuj | 27 Maj, 2009 | read_nums (631)

  TEKST objavljen u dnevnim novinama "PRESS" RS

   

   
   
  Sreda, 27. maj 2009.   

  CIA, MI-6, BND i druge tajne službe zapadnih zemalja u proteklih nekoliko meseci vrbovali su desetine izuzetno atraktivnih devojaka iz BIH, prenosi list "Press RS".

  Većina tih devojaka radi u državnim institucijama, javnim preduzećima i najbogatijim privatnim kompanijama iz kojih, uglavnom, preko kreveta, izvlače najpoverljivije informacije, prenosi list pozivajući se na izvore iz bezbednosnih službi.

  Izvor navodi i da se deo tih devojaka bavi poslovnom pratnjom, gde i posle radnog vremena love političare, direktore najvećih državnih firmi i biznismene.

  "Reč je o zgodnim, mladim devojkama koje su potpuno infiltrirane u strukture najjačih svetskih obaveštajnih službi. Metod dolaska do poverljivih informacija preko kreveta star je koliko i obaveštajna delatnost i na nju ozbiljne službe svakako računaju.

  Nekoliko takvih agentkinja koje su stigle iz inostranstva, prave darmar po celoj Bosni jer je reč o prostitutkama A kategorije koje svojim seksualnim veštinama i lukavošću mogu da namagarče čak i profesionalne obaveštajce.

  Međutim, strane službe u poslednje vreme specijalizovale su se za regrutovanje domaćih devojaka kojima je lakše da se infiltriraju u lokalnu elitu", kaže izvor "Pressa".

  "Press" saznaje da su bezbednosne službe već krenule u kontranapad, pa odredi lepotica iz BiH već duže vreme prave "sačekuše" za strane diplomate, službenike OHR-a, misije EU i drugih ispostava međunarodne zajednice u BiH.

  Izvori lista tvrde da je obaveštajna služba Velike Britanije nedavno upozorila pripadnike svojih oružanih snaga i sve druge državne službenike na radu u zemljama poput BiH da budu maksimalno oprezni jer mogu da upadnu u "seksi" zamke žena agenata iz tih zemalja.

  Pre nekoliko meseci slično upozorenje izdala je i EU, koja je svojim službenicima u pismu sugerisala da ne "padaju" na zavodljive tajne agente.

  "Špijunske pretnje sve su ozbiljnije iz dana u dan. Možda je to novinar, privatna agencija ili neka lepa plavokosa pripravnica sa dugim nogama", navodi se u pismu.

  Član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obaveštajno bezbednosne agencije (OBA) BIH Slavko Jovičić Slavuj ne isključuje mogućnost da u BIH deluju žene agenti, koje igraju na kartu seksa. On, međutim, ističe da komisija nema informacija o tome da se u OBA služe takvim metodama.

  On kaže da upozorenje iz Britanije na opasnost žena agenata treba posmatrati u svetlu raznih upozorenja o zamkama i opasnostima u ovoj zemlji, koja su stizala iz sveta.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva