Slavko Jovičić -

PIŠE Slavko Jovičić Slavuj: Polako, junače

Autor sjovicicslavuj | 21 Maj, 2009 | read_nums (529)
  Puls - kolumna

  Генерал Дивјак један је од 19 држављана БиХ за којима је расписана потјерница.

  "Подсјећам да Тужилаштво БиХ ради на томе и да нема довољно елемената за подизање оптужница. Ово мијешање Србије у домаће послове показује и потврђује да су они учествовали у агресији на БиХ. Кад-тад доћи ће до осуде Хага и других која ће потврдити да је Београд учествовао у геноциду над грађанима БиХ - казао је Јован Дивјак.

  Додао је да никакво званично обавјештење о расписивању потјернице није добио, као ни осталих 18 бх. држављана.

  "Расписивање потјерница нимало ме не узбуђује. Заједно са осталих 18 бх. држављана бранио сам Сарајево и БиХ од агресије - одлучан је Дивјак.

  Овај увод је изјава Јована Дивјака, ратног генерала муслиманске војске, а односи се на расписивање Интерполове потернице од стране Републике Србије. Баш бих се изненадио да је Дивјак, онако јуначки што и доликује једном "генералу", признао да је учествовао, а суд ће утврдити и да ли је и организовао злочиначку акцију муслиманских војних и паравојних формација у Добровољачкој улици у Сарајеву 2. маја 1992. године, у којој су на мучки и монструозан начин убијена 42, рањена 73 и заробљено преко 200 војника и официра тада регуларне ЈНА која је мирно и по договору требало да се извуче из Друге армијске команде у Сарајеву.

  У заблуди је Дивјак кад каже да Тужилаштво БиХ нема довољно елемената да га заједно са још 18 истакнутих Муслимана и Хрвата оптужи и процесуира. Кад је сигуран у то и у своју "невиност", зар као "генерал" да се плаши? Откуд да се једном генералу увуче страх у кости и још у неке дијелове? Једина истина у цијелом предмету названом "Добровољачка" јесте: Прву кривичну пријаву за злочине у Добровољачкој улици у Сарајеву још 1993. године поднио је МУП РС надлежним правосудним институцијама. Такође, тај предмет већ се годинама налази у Тужилаштву БиХ и више пута је од стране МУП-а РС допуњаван новим сазнањима о извршиоцима и о многим другим доказима о почињеном ратном злочину. То што до сада Тужилаштво БиХ ништа није урадило, осим што се оглашава путем свог портпарола и то уобичајеним несувислим фразама: "Предмет је у раду и проводи се истрага...", само је одуговлачење поступка који, ево, траје више од 15 година?!

  Ето, генерал "јуначина" узима себи за право да сам себе амнестира од доказане одговорности. Кажем доказане, јер постоје многобројни документи, филмски записи, а што је и најважније - постоје преживјели свједоци, који ће на суду доказати стварну и изван сваке разумне сумње и личну одговорност Дивјака за почињени ратни злочин. И не само тај! Има их још и сви су почињени над српским народом, за које је, између великог броја починилаца, одговоран и Дивјак. Примјећујем да се Дивјак тјеши и, онако узгред, наглас размишљам и чудим се кад каже да га нимало не узбуђује потјерница Интерпола? Па, кад је тако, како он мисли, зашто онда диже галаму и друге оптужује? Рекао бих: Полако, "јуначе"! Изађи на суд и докажи своју невиност и не бој се, јер се ниси плашио да с организованим муслиманским формацијама на најперфиднији начин пресијечеш колону возила и дозволиш да невини голобради младићи ЈНА буду звјерски ликвидирани.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva