Slavko Jovičić -

PIŠE Slavko Jovičić Slavuj: Frontovci

Autor sjovicicslavuj | 22 April, 2009 | read_nums (635)

  Славко Јовичић Славуј: Фронтовци

  Хоће ли ускоро разни револуционари, манипулатори, егзибиционисти и авантуристи напокон доћи главе Босни и Херцеговини?

   Пуким случајем некако, заиста не знам како, али дођох до прогласа упућеног посланицима Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

  Но, да почнем од назива неке, мени још непознате, такозване невладине организације, или ти удружења грађана, која је издала ултимативни захтјев путем којег позива грађане Босне и Херцеговине да 9. маја организују генерални штрајк, односно позива народ(е) да паралише сваки вид живота у Босни и Херцеговини! Проглас је издат и потписан 1. априла. Прво сам помислио да се неки опасни авантуриста шали, јер је 1. априла Дан шале.

  Надаље, у потпису тог памфлета прочитам да се ради о Удружењу "Фронт" и сазнам име предсједника те организације - извјесно-неизвјесног Данијела Сенкића! Ко је Данијел Сенкић, запитам се онако, чисто из радозналости. Заиста не знам, а да будем искрен и не интересује ме, ама баш нимало, односно ни трунке, или ти, ни зере! Ваљда је докони потписник из егзибиције, или из досаде, или по својој вољи, или по нечијем наређењу, наредао десет ултимативних захтјева и тражи да се сви одмах реализују. У противном, пријети да ће он, ето, бити предводник масовних демонстрација, које ће допринијети да се сруши легално изабрана власт и уставни поредак ове земље!

  Овакви језиви позиви и апеловање на свијест грађана да се одазову на позив фронтоваца у мени изазива осјећај немоћи. Баш сам онако, иако сам посланик ове земље, имао добру намјеру да помогнем Сенкићу и да о свом трошку платим најмање двадесет аутобуса који ће превозити демонстранте из Пала пред зграду парламента БиХ. Али, без обзира на моју велику материјалну жртву, нико се још није јавио да крене за Сарајево. Срби су заузети изградњом и јачањем Републике Српске! Ништа чудно, српска посла! Опет, контам да пошаљем аутобусе само с возачима и да их демонстранти, онако демократски, демолирају на улицама Сарајева и да онда испоставим рачун кантоналним властима Сарајева и да затражим од њих одштету и куповину нових аутобуса.

  План ми и није баш тако лош! Покушавам да ступим у контакт с многим невладиним организацијама у Републици Српској и да их наговорим да прихвате позив Сенкића и да тог дана сруше уставни поредак БиХ, јер позив фронтоваца није ништа друго него то! Но, неће Срби из Републике Српске да се одазову том историјском позиву револуционарних снага из слободарске Тузле, а баш би нам одговарао тај хаос у Сарајеву!

  Нема тих пара ни моћи да Србе наговорим да се прикључе Сенкићу. Неће Срби, па то ти је! Неће да буду одговорни. Одговарало би то и нама, српским политичарима на привременом раду у Сарајеву, и дало би нам алиби да се сви повучемо из заједничких институција БиХ, јер је за претпоставку да ће их Сенкић и они који крену за њим срушити, мислим на институције и на легално изабрану власт у овој земљи. Е, сад је главно финале. Ми бисмо у том случају прогласили самосталност Републике Српске. И нико нам ништа не би могао приговорити, а не би нас било ко могао ни оптужити за сепаратизам или сецесионизам. Имам информацију да би самосталност РС одмах признала Европска унија. За почетак довољно!

  Зато, Данијеле Сенкићу, не одустај од идеје да срушиш Босну и Херцеговину! Само запамти - Срби из Републике Српске неће ти у томе помагати, јер ми нећемо бити одговорни за твој авантуризам. Доста је нама безброј наметнутих и исфабрикованих разних кривица. Ех, кад ће више тај 9. маја?!


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva