Slavko Jovičić -

ПОСЛАНИЦИ СНСД-а НЕЋЕ ДАТИ САГЛАСНОСТ ЗА УСТАВНЕ ПРОМЈЕНЕ КАО ДОМ НАРОДА

Autor sjovicicslavuj | 30 Mart, 2009 | read_nums (601)
  30-03-2009

  С - Јовичић - реаговање

  БАЊАЛУКА, 30. МАРТА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић изјавио је Срни да не зна зашто СДС позива посланике СНСД-а да поднесу оставку јер његова странка није подржала иницијативу ни Марина Рагужа из ХДЗ 1990, који је тражио да се формира комисија за израду новог устава, нити инијативу Бакира Изетбеговића.

  Он је додао да не схвата зашто СДС диже тензије без икакве потребе, када посланици СНСД-а нису дали никакву сагласност за уставне промјене, наводећи да сагласност неће дати на начин како је то усвојио Дом народа.

  "Нисмо подржали ни ницијативу Бакира Изетбеговића о формирању комисије за измјену постојећег Устава. За нас, посланике из СНСД-а, а то би требало да се односи на све српске посланике из РС, једино је важећа и мјеродавна Декларација предсједника РС Рајка Кузмановића о евентуалним уставним промјенама и став Народне скупштине РС", поручио је Јовичић.

  Он је истакао да ће поштовати само те документе и да је очигледо да је чињеница да је Дом народа парламента БиХ прихватио иницијативу у којој се спомиње територијална организација, резултат неспоразума.

  "Став Клуба посланика СНСД-а јасно је изнио први замјеник предсједавајућег Представничког дома Милорад Живковић, ми од њега не одступамо, и тога ћемо се држати", нагласио је Јовичић.

  СДС позвао је данас делегате и посланике СНСД-а у парламенту БиХ да поднесу оставке, након признања члана ГО СНСД-а Милорада Живковића да су делегати ове партије у Дому народа подржали одлуку о приступању реформи Устава БиХ.

  СДС наводи да се овом одлуком предвиђа територијална реорганизација БиХ и да су је делегати СНСД-а подржали да би "помогли Сулејману Тихићу у обрачуну са Бакиром Изетбеговићем".
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva