Slavko Jovičić -

ЗА СРБЕ НЕМА МЈЕСТА У САРАЈЕВУ, ЈЕР СУ НАРОД ЕНТОГ РЕДА

Autor sjovicicslavuj | 29 Mart, 2009 | read_nums (683)

                                             
  САРАЈЕВО, 29. МАРТА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић изјавио је данас Срни да Срби напуштају Сарајево, јер за њих нема мјеста у том граду у којем су народ ентог реда.        

      Славко Јовичић


  "Срби данас напуштају Сарајево из економских разлога и наравно да ће напуштати, јер они не могу добити ни посао у обданишту. За Србе нема мјеста ни на једној функцији директора, помоћника или замјеника директора било које институције, осим у заједничким институцијама БиХ које долазе из Републике Српске (РС)", рекао је Јовичић.

  Коментаришући изјаву члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да су сарајевски Срби и Хрвати тај град напуштали, превасходно, из економских разлога, али и због осјећаја другоразредности, Јовичић је рекао да Срби у току рата, иако су имали жељу, нису успјели да изађу из Сарајева.

  "Они су имали намјеру и жељу да изађу и да су успјели у томе многи од њих неколико хиљада спасило би своје животе, али власт чији је Комшић `златни љиљан` није дозвољавала Србима да напусте град да би пред међународном заједницом показали како је Сарајево наводно мултиетнички град", констатовао је Јовичић.

  Комшићева тврдња да су Срби и Хрвати наставили да напуштају град послије рата из економских разлога, рекао је Јовичић, донекле је тачна, јер показује да су Срби ишли "трбухом за хљебом" да би спасили голе животе.
             Жељко Комшић

  "Све што каже господин Жељко Комшић је његов алиби, јер он не заступа ни народ којем он припада и очекивати да заступа Србе је илузија, јер је он `златни љиљан` зарадио борећи се против Срба. Он једино уважава шачицу Срба које су он и његов политички лидер успјели да слуде под плаштом грађанске државе и да кажу да је њихова странка мултиетничка", истакао је Јовичић.

  Нагласивши да је дегутантно коментарисати Комшићеве изјаве, Јовичић је позвао Комшића да му каже колико је у породилишту у Сарајеву у посљедњем периоду рођено српске дјеце и колико их је уписано у основну и средњу школу.

  "Када би ми господин Комшић јавио да је видио колону српских сватова кроз Сарајево, био бих спреман да се одмах повучем из политике и да се више никада не појавим у јавности. А кад би видио српску заставу на челу колоне српских сватова у Сарајеву, што је немогуће, онда бих се ја дефинитивно иселио, не из Сарајева као што сам се иселио, него из БиХ и не бих живио чак ни у ЕУ", закључио је Јовичић.

  ____________________

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva