Slavko Jovičić -

УСПОСТАВИТИ САРАДЊУ БЕЗБЈЕДНОСНО-ОБАВЈЕШТАЈНИХ АГЕНЦИЈА

Autor sjovicicslavuj | 28 Mart, 2009 | read_nums (679)

                                            
  САРАЈЕВО, 27. МАРТА (СРНА) - Члан делегације Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције парламента БиХ Славко Јовичић оцијенио је да сусрети са парламентарним комисијама скупштине Бугарске у Софији представљају први корак ка успостављању тјешње сарадње комисија и безбједносно-обавјештајних агенција двије земље.

  "Потребно је успоставити и подићи ниво комуникације. Бугарска је на крајњем истоку Балкана и подручје БиХ, Србије, Хрватске и Црне Горе не може бити никакво транзитно подручје за било какве пошасти које крећу са истока ка ЕУ", изјавио је Јовичић Срни.

  Он је нагласио да су данас и јуче одржани састанци са Комисијом за надгледање рада безбједносних служби, Комисијом за контролу рада војних и осталих безбједносних служби и Комисијом за спољну политику парламента Бугарске.

  Јовичић је додао и да је новоименовани амбадор БиХ у Бугарској Сифет Поџић данас предао акредитивна писма БиХ предсједнику Бугарске Георгију Прванову, чиме је Поџић и званично преузео ову дужност.

  Делегација Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ борави у тродневној посјети Народној скупштини Бугарске, а чине је предсједавајући Мирко Околић и чланови Славко Јовичић и Садик Бахтић.

  ---------------------------------------------------------------------------


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva