Slavko Jovičić -

Srbi u Sarajevu nisu DEDA MRAZ

Autor sjovicicslavuj | 24 Mart, 2009 | read_nums (485)
                              
  M. KREMENOVIĆ | 24.03.2009    

  Nakon prijetnji i podizanja tenzija koje prate usvajanje Amandmana na Ustav BiH o Brčkom, bezbjednosna situacija nije nimalo bezazlena, a SIPA bi trebalo samostalno da procijeni postoje li elementi za pojačavanje mjera bezbjednosti državnih poslanika, rekao je Slavko Jovičić, poslanik SNSD u parlamentu BiH.

  Jovičić kaže da pojedine nevladine organizacije ciljano podižu tenzije u vezi sa usvajanjem Amandmana o Brčkom, želeći na taj način da uplaše državne poslanike.

  - To im neće poći za rukom s obzirom na to da će na današnjoj sjednici prisustvovati poslanici SNSD - rekao je Jovičić.

  Na Internetu juče, uoči sjednice parlamenta BiH, objavljen je poziv za rušenje vlasti zbog usvajanja Amandmana na Ustav BiH o Brčko distriktu. 

  Organizacija koja sebe naziva Nacionalni kongres Republike BiH objavila je u on-lajn glasniku da se banda ponovo sastaje u Parlamentarnoj skupštini u Sarajevu da definitivno uništi BiH i da je usvajanje Amandmana o Brčkom jednako usvajanju dejtonskog ustava, odnosno kraj Bosne i novi genocid. Poziv je upućen na 29.657 intenet adresa. 

  - Srpski poslanici neće napustiti parlament BiH. Srbi nisu Deda Mraz da nas protjeruju iz dječjih obdaništa. Idemo na sjednicu parlamenta BiH potpuno relaksirani, ne želeći bilo kakve nerede. Znamo šta rade pojedine nevladine organizacije i neke vanparlamentarne stranke kako bi nas uplašili. Želimo demokratsku atmosferu za rad. Političari iz RS potpuno su konstruktivni, a ovakva nastojanja dodatno unose nepovjerenje i razbijaju BiH. Podržavamo Amandman o Brčkom, a njegovo usvajanje je u rukama parlamenta - rekao je Jovičić.

  Momčilo Novaković, nezavisni poslanik u parlamentu BiH, kaže da bi bezbjednosne strukture trebalo same da procijene postoje li razlozi za vandredne mjere, rekavši da očekuje opadanje tenzija nakon što je Haris Silajdžić, predsjednik SBiH, prihvatio Amandman o Brčkom.

  - Iako nisam imao lične prijetnje, postoje nelagode zbog tenzija - rekao je Novaković.

  Slobodan Šaraba, delegat SDS u Domu naroda parlamenta BiH, rekao je da će redovno prisustvovati sjednicama, iako je u posljednje vrijeme evidentna uzavrela krv, naročito među nevladinim organizacijama iz Sarajeva.

  - Do toga je dovelo ponašanje bošnjačkih lidera, koji godinama unazad obećavaju apsolutno neprovodiva rješenja, potpuno izvan okvira Dejtonskog sporazuma - rekao je Jovičić.

  Prijetnje i Tihiću

  U skupštinskom materijalu za Brčko distrikt, koji je prije nekoliko dana dostavljen Ustavno-pravnoj komisiji parlamenta BiH, nalazi se prijeteća poruka upućena lideru SDA, Sulejmanu Tihiću.

  Želim svim izdajnicima BiH, a pogotovo Sulejmanu Tihiću, dug život i tešku bolest, sram te bilo, izdaješ našu Bosnu, sram te bilo i sve vas koji to radite, navodi se u poruci.

  Drago Kalabić, član ove komisije, izjavio je da smatra da iza svega stoji Silajdžić i njegovi lobisti, jer on i njegova SBiH čine sve da obore Amandman o statusu distrikta Brčko.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva