Slavko Jovičić -

РАСПРАВА О БЕСЦАРИНСКОМ УВОЗУ ШЕЋЕРА

Autor sjovicicslavuj | 18 Februar, 2009 | read_nums (609)

                                                  


  САРАЈЕВО, 18. ФЕБРУАРА (СРНА) - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ обавио је данас у Сарајеву расправу о Приједлогу закона о допуни Закона о царинској тарифи БиХ, којим се предвиђа увоз 50 000 тона сировог шећера без плаћања царина.

  Више посланика затражило је одгађање изјашњавања о овом питању, док се не добије мишљење надлежних институција и за друге произвођаче и прерађиваче који су изразили потребу за укидањем царина како би очували производњу и радна мјеста.

  Вршилац дужности предсједавајућег Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома Славко Јовичић рекао је да је Комисији стигло 48 захтјева за бесцарински увоз.

  Предлагач закона о допуни Закона о царинској тарифи је Савјет министара, који је као разлоге за омогућавање бесцаринског увоза 50.000 тона сировог шећера навео потребу да се домаћим произвођачима обезбиједе приближно исти услови прерађивања као они које имају произвођачи у земљама потписницама Цефте.

  На сједници се није се могло чути мишљење надлежног Министарства спољне трговине и економских односа, јер су сједници присуствовали само помоћници у Министарству, а могућност да се обрате Парламенту имају искључиво предсједавајући Савјета министара БиХ, министри и замјеници министара.

   


  My picture!

Kategorije

Arhiva