Slavko Jovičić -

Borci se izborili za svoja prava

Autor sjovicicslavuj | 15 Februar, 2009 | read_nums (373)
                  
  S. GAJIĆ | 15.02.2009  

  Ponosan sam na učinak BORS-a, jer status boraca nikada ranije nije bio jasnije definisan, rekao je juče Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, na svečanoj akademiji u Palama, povodom obilježavanja Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata RS.

  Čestitajući praznik svim borcima i porodicama poginulih boraca, Ćurguz je izrazio zadovoljstvo što se ovaj dan već tradiconalno obilježava, naglasivši da će se BORS pobrinuti da se ta tradicija ispravno prenese i na buduće generacije.

  Ćurguz je na svečanoj akademiji u Kulturnom centru povelju BORS-a uručio prvom predsjedniku Odbora Vlade RS za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i bivšem ministru rada i boračko-invalidske zaštite Bošku Tomiću.

  Zahvalivši se na priznanju, Tomić je naglasio da se tokom protekle tri godine istinski zalagao za boračku populaciju, za šta je imao i punu podršku Vlade RS.

  Predsjednik Predsjedništva skupštine BORS, Mihajlo Parađina, rekao je da je neophodno izgraditi jači status Boračke organizacije u narednom periodu i da će, bez obzira na najavu godine recesije, borci tražiti primjenu Zakona o pravima boraca u punom kapacitetu.

  - To znači da se, bez obzira na kriznu godinu, osnovica ivalidnina mora uskladiti s indeksom troškova života, a mora se nastaviti i stambeno zbrinjavanje boraca - naglasio je Parađina.

  Svečanoj akademiji, uz bogat kulturno-zabavni program, prisustvovali su i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Jovičić, predsjednik Srpskog kluba u Vijeću naroda RS, Staša Košarac, te predstavnici opština Pale i Istočno Sarajevo.

  U crkvi Uspenja presvete Bogorodice juče je služen parastos poginulim srpskim borcima i položeni su vijenci na Centralno spomen-obilježje, u Palama.

  Dan boraca RS, polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim borcima RS, svečano je juče obilježen širom Srpske, a Boračka organizacija opštine Prijedor uručila je odlikovanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su svojim radom u protekloj godini dali doprinos u izvršenju programskih ciljeva i zadataka ove organizacije.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva