Slavko Jovičić -

Предузети мјере и радње да се не понови фебруарска штета из Херцеговине

Autor sjovicicslavuj | 11 Maj, 2009 | read_nums (354)
  РАВНО, 11. МАЈА (СРНА) - Чланови Комисије за спољну троговину и царине Представничког дома парламента БиХ разматрали су данас у општини Равно узроке и посљедице настале након поплава у Поповом пољу у фебруару ове године и закључили да се морају предузети мјере и радње да се овакви случајеви више не би догодили.

  "Комисија је од Представничког дома добила задатак да испита све околности и узроке који су настали након великих поплава које су се десиле у фебруару, када је водостај у Поповом пољу на одређеним мјестима износио и више од 15 метара, због чега је било угрожено цијело подручје", рекао је Срни предсједавајући ове комисије Славко Јовичић.

  Он је навео да ће закључак са данашњег састанка, којем су присуствовали начелници општина Равно и Требиње Андрија Шимуновић и Доброслав Ћук, бити усвојен на наредној сједници комисије у форми информације.

  Јовичић је додао да ће информација бити достављена свим заинтересованим субјектима да би могли да се увежу и успоставе систем међусобног обавјештавања такве непогоде, која није проузрокована људским фактором, да се предуприједе и да се овакви случајеви не дешавају.

  Састанку су присуствовали представници оба ентитетска министарства за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ентитетских водопривреда, Електропривреде РС и Електропривреде БиХ и Електропривреде Херцег-Босне, хидроелектрана Требишњица и Чапљина, као и представници Министарства за спољну трговину и економске односе и ентитетских агенција за воде.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva