Slavko Jovičić -

Атаци на РЕПУБЛИКУ СРПСКУ који долазе из Сарајева никада неће престати

Autor sjovicicslavuj | 14 Decembar, 2012 | read_nums (427)

   

  ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

   На јучерашњој конференцији за штампу /13. 12. 2012. год./ у Федералном Сарајеву најава Салема Халиловића, генералног секретара Странке за БиХ да ће посланици те странке у парламенту БиХ поново актуелизовати питање доношења декларације о „геноциду“ у Сребреници, није ништа друго већ „пуцањ у празно".

  Ни сам не знам и не могу се присјетити који је ово пут да неко из бошњачких политичких странака поново жели да у парламентарну процедуру стави једну овакву декларацију за коју слободно  могу  да кажем да од тога неће бити ништа.

   Кад год неко од бошњачких политичара осјети, наравно по њима, неки повољан тренутак, ето одмах „враћања у живот“ декларације, а и сами су свјесни да она никада неће бити усвојена, нити ће бити подржана ни од једног српског посланика у парламенту БиХ. 

  Таква и сличне декларације већ су се много пута налазиле у парламентарној процедури и  увијек су биле одбијане од српских посланика, а то ће се десити и сваки сљедећи пут, ма ко да их буде поново предлагао.

  То што секретар Странке за БиХ користи недавну пресуду антисрпског Хашког трибунала генералу Толимиру, за нас српске посланике ништа не значи, као ни то што Халиловић напомиње да је таква декларација усвојена у ЕУ, Хрватској, САД и у још неким државама.

  Па управо су те државе и основале Хашки трибунал да би се судило само Србима и да би себе амнестирали за учешће у ратним сукобима у БиХ, сврставајући се само на једну и то муслиманску страну.

   Кад год настану неки проблеми у Федерацији БиХ, а они су очити у свим сферама, поготово на релацији бошњачко-хрватских врло компликованих односа, ето неко се присјети да поново покреће овакве иницијетиве, а и сам је свјестан да оне никада неће бити подржане од стране нас, српских посланика у парламенту БиХ, јер је сасвим јасно да је Хашки трибунал покушао да својим пресудама препарира историјске чињенице и да својом селективном правдом креира унутрашње односе три конститутивна народа у БиХ.

  Сефер Халиловић, ратни командант муслиманске војске, као и  један од оснивача паравојне формације "Патриотске лиге" иде и корак даље и у данашњем /14. 12. 2012. / саопштењу тражи укидање имена РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

  Ништа изненађујуће, рекао бих, јер смо и у ранијим сличним ситуацијама имали овакве синхронизоване активности које су долазиле из Сарајева и из бошњачких разних кругова и организација. 

  Али оно што је моја порука коју сам много пута изрекао, јесте да се сви овакви авантуристи окану ћорава посла. БиХ једино може да опстане на основама Дејтонског споразума који је баш на данашњи дан /14.12. 1995. године/ потписан у Јелисејској палати у Паризу.

  Дакле,  без наше сагласности Сарајево никада више неће одлучивати о судбини Републике Српске, као ни о судбини српског народа у БиХ.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva