Slavko Jovičić -

Bosanskim portalima smetaju srpske žrtve

Autor sjovicicslavuj | 26 April, 2012 | read_nums (580)

  Zbog predstojećeg obeležavanja dana sećanja na žrtve u Dobrovoljačkoj i Tuzli erupcija mržnje u Sarajevu. Na portalu vijesti.ba otrovna paljba po Srbima

   Jedan od pomena u Dobrovoljačkoj

  Jedan od pomena u Dobrovoljačkoj

   

  DA rat još traje u glavama mnogih Bošnjaka u Federaciji BiH svedoče njihova najnovija ratnohuškačka reagovanja, zbog najave vlasti Srpske da će narednog meseca biti svečano i dostojanstveno obeležen dan sećanja na ubijene vojnike JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici i u Tuzli!

  Čim su federalni mediji i sarajevski internet portali objavili vest da će predstavnici Odbora Vlade RS za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova i porodice žrtava 3. maja posetiti srpsko stratište u Dobrovoljačkoj ulici, a 15. maja u Tuzli, bošnjački ekstremisti orkestrirano su osuli paljbu po Srbima i Srpskoj, ne birajući reči da iskažu mržnju prema "genocidnom narodu".

  - Fašistička provokacija vlaških zločinaca - komentar je "antifašiste" na vest o programu obeležavanja dana sećanja zverski ubijenih vojnika JNA u maju 1992. u Sarajevu i Tuzli, objavljenu na portalu vijesti.ba.

  Njegovi istomišljenici psuju srpsku majku, čak i decu!

  - Ma šta hoće đubrad, treba ih proterati ako dođu - poziva na linč "patriota". Uvrede i psovke se ređaju - "Srbi su zamorčad Balkana", "gotovo je gotovo lažni srpski mrski narode"... Traže da federalne vlasti zauvek zabrane obeležavanje stradanja vojnika JNA.

  ISTORIJSKA NETRPELjIVOST
   
  IAKO iz Brisela gotovo svakodnevno stižu apeli da narodi u BiH prevaziđu nacionalne, verske i etničke podele i okrenu se evropskoj budućnosti zemlje, mržnja je vidljiva na svakom koraku. Napadi na svetinje i verske objekte ne prestaju, baš kao ni zastrašivanje povratnika i vređanje na nacionalnoj osnovi. Stručnjaci kažu da je reč o istorijskoj mržnji i netrpeljivosti.

  Poslanik SNSD u parlamentu BiH Slavko Jovičić kaže za "Novosti" da su ovakva reagovanja bošnjačke javnosti posledica mržnje koju prema Srbima seje bošnjački političko-verski vrh.

  - Vidimo da rat nije završen za mnoge Bošnjake. Sarajevska politička elita svesno manipuliše tim ljudima i dodatno zaoštrava situaciju u zemlji oštrim napadima na ustavnu poziciju Srpske. Sve dok je tako, Evropa će biti na dugom štapu - smatra Jovičić.

  U RS tvrde da su ovakve radikalne ispade isprovocirali i najviši bošnjački lideri Mustafa Cerić, Bakir Izetbegović, Haris Silajdžić, Ejup Ganić koji godinama negiraju zločin nad Srbima i lažnim podacima manipulišu događajima iz rata, kako bi satanizovali Srbe i izlobirali međunarodnu pomoć za ukidanje Srpske.

  ----------------------------------------------------------

  - Srpski narod, koji je u prošlom veku dao više od milion žrtava, nikako ne može biti genocidan i sve te žrtve zaslužuju poštovanje - poručila je poslanik SDS u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević.

  Ona kaže da je strašno nazivati genocidnim čitav jedan narod.

  - Zastrašujuće je da i 17 godina posle rata u nečijim glavama traje rat. Ovakve izjave samo govore da bi, kad bi imali šansu, sve ponovili - upozorila je Pandurevićeva.

  http://www.novosti.rs/vesti/planeta. Bosanskim portalima smetaju srpske zrtve


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva