Slavko Jovičić -

Србија - Дража Михаиловић - реаговање - Јовичић / КРИВОКАПИЋ НЕМА ПРАВО ДА СЕ МИЈЕША У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ БиХ

Autor sjovicicslavuj | 5 April, 2012 | read_nums (550)


  САРАЈЕВО, 5. АПРИЛА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић изјавио је да предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић и други немају право да се мијешају у унутрашње ствари БиХ и дају своје оцјене шта се дешавало у прошлом рату.

          Реагујући на Кривокапићево писмо члану Колегијума Представничког дома Денису Бећировићу у вези са поступком рехабилитације Драже Михаиловића у Србији, Јовичић је истакао да историја још није дала свој суд о збивањима у Другом свјетском рату, а ни у посљедњем рату у БиХ.

          "Историја није дала свој суд ни о четничком покрету, али ако је познато да је Дража Михаиловић одликован највишим орденом САД, ако је одликован и другим високим признањима а четнички покрет никада није верификован као злочиначка или фашистичка организација, онда ни Кривокапић ни Бећировић немају право да суде о томе", рекао је Јовичић.

          Према његовим ријечима, Кривокапић је својим досадашњим активностима и изјавама нанио довољно зла српском народу иако је био у Бањалуци, гдје је примљен са великим почастима.

          Јовичић је констатовао да Кривокапић и Бећировић нису једини политичари који годинама прекрајају историју.

          "То само показује да односи у БиХ нису релаксирани и да се стално покушавају изнова подићи тензије, а да се не посвећује пажња актуелним збивањима, рачунајући ни збивања у парламенту и испред њега", закључио је Јовичић.

  Бећировић је примио Кривокапићево отворено писмо подршке којем се наводи да Кривокапић ''дијели'' Бећировићево мишљење о улози четничког покрета и рехабилитацији Драже Михаиловића, саопштено је из парламента БиХ.

  ''Процес који се води у Београду оцјењујем као опасан покушај ревизије истине о југословенским ратовима деведесетих година прошлог вијека. Рат у Хрватској, а прије свега у БиХ, као и страховити систематски злочини који су у Вашој држави почињени, били су практична реализација циљева четничког покрета'', наводи се у Кривокапићевом писму.

          Он тврди да су ''етничко чишћење и геноцид над несрпским становништвом централни дио четничког пројекта'' те да четнички пројекат представља константну опасност и за Црну Гору.

          Судски поступак за рехабилитацију Драгољуба Драже Михаиловића, који је почео у јуну 2010. године пред Вишим судом у Београду, приводи се крају и ускоро се очекује судска одлука о команданту Краљеве војске у отаџбини кога је комунистички режим стријељао као сарадника окупатора 1946. године.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva