Slavko Jovičić -

NEPROCESUIRANJA ČELNIKA DRŽAVNIH INSTITUCIJA -Kupi porsche i ne boj se

Autor sjovicicslavuj | 30 Mart, 2012 | read_nums (453)

   

  30.03.2012. |

  PIŠE: Almir TERZIĆ

  NEPROCESUIRANJA ČELNIKA DRŽAVNIH INSTITUCIJA

  Kupi porsche i ne boj se

  Možete od državnog novca kupiti crveni porsche i parkirati ga pred institucije BiH, te javno kazati da ste to učinili, a da za to niko ne odgovara

  Rastrošnost sve veća, a odgovornost nikakva (Foto: Damir ĆUMUROVIĆ)

  Finansijska nedisciplina u institucijama Bosne i Hercegovine je zabrinjavajuća i ima uzlazni trend u odnosu na ranije godine, a za takvo stanje je prva i najodgovornija Parlamentarna skupština BiH. Na ovo je upozorila Dušanka Majkić, zastupnica SNSD-a, na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH. Kao primjere takvog stanja ona je navela činjenicu da je Ured za reviziju institucija BiH, primjerice, u 2009. izdao 286 preporuka, a da ih je godinu kasnije (2010) bilo čak 463, što jasno ukazuje na to da se one ne poštuju, već suprotno.

  - Možete kupiti crveni porsche od državnog novca i parkirati ga pred institucije BiH, te javno kazati da ste to učinili, a da za to niko ne odgovara. Zadatak Parlamentarne skupštine BiH prvenstveno je da svakoj vrsti rasipništva i nedozvoljene javne potrošnje stane ukraj. Na Parlamentu BiH je da insistira da se provedu u djelo preporuke Ureda za reviziju institucija BiH. Državni revizori su ti koji samo mogu nešto preporučiti, ali ne mogu osigurati da se one i provedu u djelo. A, informacije o broju izdatih preporuka kojim se ukazuje na nepravilnosti su sve učestalije, naglasila je Majkić.

  Ode Slavuj u svatove

  No, ona cijeni da Parlament BiH ne čini puno da stanje promijeni i to je vidljivo kroz činjenicu da se na jednu sjednicu na razmatranje stavi svih 70 izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH.

   
  Vidjevši da niko ne odgovara za učinjene prekršaje i nepravilnosti, poslanik SNSD-a Slavko Jovičić Slavuj najavio je kako „razmišlja ovih dana uzeti državni automobil i otići u svatove".

  On je istakao kako zbog alarmantnog stanja rastrošnosti konačno mora biti uvedena odgovornost koja će važiti za svakoga.

  OPŠIRNIJE U IZDANJU DNEVNE NOVINE OSLOBOĐENJE

  http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/kupi-porsche-i-ne-boj-se


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Najnovije...

Kategorije

Arhiva