Slavko Jovičić -

U MIP-u ne znaju ni ime šefa države

Autor sjovicicslavuj | 27 Septembar, 2011 | read_nums (455)

  Sarajevo 27. 09. 2011

  ALKALAJEVI SLUŽBENICI PRAVE GRUBE GREŠKE

  Zaposleni u Ministarstvu inostranih poslova BiH ne znaju kako se zove srpski član Predsedništva BiH! To je vidljivo iz jednog od poslednjih dopisa iz MIP-a upućenih na adresu Nebojše Radmanovića u kojem se on oslovljava sa „Nikola Radmanović“! Taj dopis je u posedu Pressa RS, a da stvar bude gora, takve greške su se, kako saznajemo, u proteklih pet godina događale u više navrata.

  ON I NE ZNA ŠTA MU ZAPOSLENI RADE... Sven Alkalaj, ministar inostranih poslova BiH

   

   

  Dokument u kojem se Nebojša Radmanović naziva Nikolom propratni je akt uz pismo deset američkih kongresmena koje je 16. septembra upućeno srpskom članu Predsedništva BiH, a tiče se zahteva Palestine za nezavisnošću. Ovo pismo, putem redovne korespondencije preko MIP-a, u Radmanovićev kabinet je prosleđeno pet dana kasnije. U propratnom aktu Radmanović se čak dva puta naziva „Nikolom Radmanovićem". Doduše, papir nije potpisao ministar Sven Alkalaj, već neko od njegovih saradnika.

  - Alkalaj obično ne potpisuje takve dokumente, već to uradi neko u njegovo ime, ali nedopustivo je da onaj ko stavi potpis na taj papir ne obrati pažnju da je ime šefa države napisano pogrešno. Sve to navodi na zaključak da neko namerno pravi te greške i praktično omalovažava i instituciju i čoveka koji je predstavlja. Te stvari se ponavljaju već godinama - uverava izvor Pressa RS iz Predsedništva.

  Naš sagovornik kaže da je neverovatno da se u pismu američkih kongresmena Radmanovićevo ime piše pravilno, a da ga u aktu iz MIP-a krste kao Nikolu.

  IMA LI NI­K­O­LE U KA­B­I­N­E­TU?... Pred­sed­ni­štvo BiH

   

   

  - Ili neko namerno pravi greške ili službenici stvarno ne znaju ko je na čelu zemlje. Moguće je da je u pitanju praktična neobaveštenost, a po Predsedništvu se već mogu čuti komentari da u MIP-u neko meša Nikolu Radovanovića i Nebojšu Radmanovića, ali tek to je nedopustivo i skandalozno. I ovaj slučaj dovoljno govori o tome kako se nakaradno radi u MIP-u - kaže naš izvor.

  U kabinetu Nebojše Radmanovića za Press RS nisu želeli da komentarišu ceo slučaj, ali su potvrdili da će sigurno reagovati jer su ponašanje nadležnih u MIP-u i ponavljanje grešaka prevršili svaku meru.

  Šta piše u pismu
  Deset američkih kongresmena sa istaknutim članom srpskog kokusa Trentom Frenksom na čelu u pismu Radmanoviću pišu o mogućnosti da na dnevni red Generalne skupštine UN dođe pitanje usvajanje rezolucije kojom bi se podržala palestinska nezavisnost, čemu se SAD oštro protive i smatraju da se mir na Bliskom istoku može postići samo pregovorima između predstavnika Izraela i Palestine, što je stav koji je Radmanović izneo u više navrata, a naročito tokom nedavne posete lidera palestinske uprave Mahmuda Abasa Sarajevu.
   
  - Stoga vam se danas obraćamo da izrazimo nadu da, ukoliko se rezolucija takve vrste stavi na glasanje na Generalnoj skupštini, ćete se pridružiti SAD glasanjem protiv - kaže se u pismu.
   

  - Verovatno će uslediti zvaničan dopis iz kabineta na adresu MIP-a u kojem ćemo tražiti izvinjenje i zahtevati da se takve stvari više ne ponavljaju. Sramotno je da neko u MIP-u ne zna ime osobe koja je pet godina na čelu države - kažu u Radmanovićevom kabinetu.

  -----------------------------------------------------------------------

  Poslanik u Predstavničkom domu Slavko Jovičić Slavuj ocenjuje za naš list da je očigledno da se nekome u MIP-u gade sva srpska imena, pa mu svako dođe kao isto, čak i prilikom sastavljanja dopisa koji se upućuju članu Predsedništva BiH.

  - I Nikola i Nebojša su imena koja počinju na slovo N, pa i tu ima dosta simbolike jer su svi Srbi za Sarajevo nebitni, nepotrebni i nepoznati. Oni trpaju sve Srbe u isti koš i pravo je čudo da je ta korespondencija uopšte stigla na pravu adresu. Neverovatno mi zvuči da u MIP-u ne znaju ime člana Predsedništva BiH i zato sve izgleda kao da se to namerno radi - kaže Jovičić.

  On ističe da je logično da ministar Alkalaj nije mogao da potpiše taj dopis jer najčešće i nije u zemlji, već „obilazi razne belosvetske destinacije".

  - To je neko potpisao umesto njega, ali ne verujem da nije primetio grešku. Nepojmljivo je da se takve stvari dešavaju u prepisci između najviših institucija i da sve prođe i pored službenika i lektora. Ali, sve to prolazi jer su u pitanju Srbi! Pa zamislite kakva bi se drama u Sarajevu digla da je neko, na isti način, pogrešio ime bošnjačkog člana Predsedništva BiH - pita Jovičić.

  Slavko Jovičić, Žarko Marković

  http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/U MIP-u ne znaju ni ime šefa države.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva