Slavko Jovičić -

Терористи столицама напали обезбјеђење

Autor sjovicicslavuj | 25 Septembar, 2011 | read_nums (405)

  Datum: 25.09.2011
  Autor: Жељка Домазет

  ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Ирачанин Зијад ал Гартани, Палестинац Aхмед Маји, Aлжирац Нурудин Гаци и Тунишанин Карај Камел бин Aли, познатији као Aбу Хамза који се као особе опасне по националну безбједност БиХ налазе у Имиграционом центру у Лукавици, напали су у петак увече службенике Центра, покушавајући да изазову побуну.

  Потврдио је ово "Гласу Српске" директор Службе за послове са странцима Драган Мектић додајући да су у овом инциденту повријеђена тројица службеника Центра, а причињена је и значајна материјална штета.

  - Ријеч је о припадницима покрета "Ел муџахедин", вехабијама и селефијама који већ дуже вријеме бораве у Имиграционом центру. Они на овај и друге начине покушавају да се домогну слободе како би наставили са терористичким активностима у БиХ и изван ње - рекао је Мектић.

  Инцидент се догодио када је Aхмед Маји не поштујући кућни ред покушао на силу да изађе из мушког одјељења Центра, у чему су га спријечили службеници.

  Послије тога је Aл Гартани на стражаре бацио столицу, док је Нурудин Гаци из зида ишчупао телефонску говорницу и њоме гађао службеника обезбјеђења.

  - У тренутку када је вођа смјене наредио да се сви корисници Центра упуте у своје собе, група побуњеника на позив Aл Гартанија столицама је напала обезбјеђење, при чему су тројица службеника повријеђена - казао је Мектић и додао да су напади престали када су службеници, упркос физичким насртајима побуњеника, успјели физички да савладају и изолују Aл Гартанија, послије чега су се и остали затвореници повукли у собе.

  Мектић каже да је цијели догађај снимљен камерама видео-надзора. Додао је да је увиђај извршила полиција из Источног Сарајева по наредби дежурног тужиоца и да ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај о овом инциденту.

  Мектић истиче да ове особе, које су пријетња по националну безбједност, имају више кривичних пријава и у самом Имиграционом центру.

  Он наглашава да су они до држављанства БиХ дошли на нелегалан начин, а оно им је и одузето као особама опасним по националну безбједност и треба да буду депортовани у државе из којих потичу.

  Гаци и Aл Гартани и раније су водили "побуне" у Имиграционом центру.

  Гаци је бивши исламски борац у БиХ који је послије рата побјегао у Италију. Према извјештају италијанских медија, ухапшен је у Парми 2007. године због посједовања лажних докумената у националној полицијској акцији "Повратак 2", чији је циљ било проналажење и хапшење бивших исламских бораца из БиХ. Гаци се у БиХ скривао под лажним идентитетом на основу којег је и добио држављанство, а доводи се у везу са терористичким нападом у Бугојну.

  Јовичић

  Посланик у Представничком дому Парламента БиХ Славко Јовичић рекао је "Гласу Српске" да су ове особе већ одавно требале да буду протјеране из БиХ.

  - Они треба да буду у потпуној изолацији, а не да се у Имиграционом центру понашају као да су на туристичком пропутовању.

  БиХ, али и цијели свијет упознат је о каквим терористима и злочинцима је ријеч, и због тога нико не жели да их прими, па ни њихове земље - казао је Јовичић, додавши да су иза ових терориста остали многобројни лешеви Срба, те да због заштите коју имају у Сарајеву никада до краја нису завршени процеси против њих.

  http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/Teroristi-stolicama-napali-obezbjedjenje.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva