Slavko Jovičić -

РС - Братунац - Јовичић - реаговање / МЕЂУНАРОДНИ ПРЕДСТАВНИЦИ ИГНОРИШУ СТРАДАЊЕ СРБА

Autor sjovicicslavuj | 13 Jul, 2011 | read_nums (593)

   
          САРАЈЕВО, 13. ЈУЛА (СРНА) - Сви међународни представници који имају амбасаде у БиХ, осим Русије и Грчке, игноришу страдања српског народа у протеклом рату и на тај начин додатно потцјењују Србе, сматра посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић.

          Јовићић је рекао да недолазак замјеника амбасадора САД у БиХ Џонатана Мура на обиљежавање 19 година од страдања српских цивила у Подрињу, које је јуче одржано у Братунцу, само потврђује и показује однос међународне заједнице према српском народу.

          "Господин Мур присуствовао је комеморацији у Сребреници, што говори о селективном приступу и сврставању на једну, бошњачку страну. И у Сребреници су убијени војно способни мушкарци, а многи су страдали са оружјем у руци приликом повлачења из тог града. Никада није утврђен тачан број настрадалих Сребреничана, тако да је слика о догађајима из јула 1995. године тотално препарирана", изјавио је Јовичић Срни.

          Он је рекао да су стварну слику о дешавањима на подручју Подриња искривили разни свјетски лобисти, те међународни званичници и званичници БиХ, додајући да би сазнањем праве истине та слика била тотално измијењена.

          "Мислим да је боље да такви људи и не долазе на наше парастосе јер не би показали никакво саосјећање са страдањима српског народа, нити поштовање према невино страдалим Србима. То њих не интересује. Они имају своју посебну перцепцију и тако се понашају у БиХ и према живим људима", рекао је Јовичић.

          Он истиче да је међународним представницима једино важно да проводе политику и демонстрирају силу својих земаља.

           У Братунцу је јуче одржан помен и служен парастос за 3 267 српских цивилних жртава које су убили припадници Армије БиХ под командом Насера Орића, а Мур је јуче изјавио да неће присуствовати том помену.

          "Знамо за те жртве и свака жртва заслужује правду и поштовање, али овдје се обиљежава страдање војске и ми не посјећујемо такве церемоније", рекао је Мур, који није коментарисао новинарску констатацију да је међу 3 267 погинулих Срба, којима је јуче одат помен у Братунцу, велики број цивила, а да се у Поточарима сахрањују у највећем броју погинули бошњачки војници.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva