Slavko Jovičić -

ФБиХ - МУП - Јовичић / ДОДЈЕЛА ПРИЗНАЊА ВИКИЋУ И ЏУВИ ОДРАЗ САРАЈЕВА БЕЗ СРПСКОГ УТИЦАЈА

Autor sjovicicslavuj | 1 Jul, 2011 | read_nums (571)

   
          САРАЈЕВО, 1. ЈУЛА (СРНА) - Признања која су додијељена команданту Специјалне полицијске јединице Федералне управе полиције Драгану Викићу и директору Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Алмиру Џуви одраз су Сарајева у којем Срби немају никаквог утицаја, сматра посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић.

          "И у овом случају ми немамо никаквог утицаја нити можемо утицати на неке критеријуме који су раније прихваћени. Све што би негдје друго било неприхватљиво у Сарајеву је могуће, јер они о томе одлучују. Таква је слика овога града који се представља као мултиетнички, али он никада више неће имати то обиљежје", изјавио је Јовичић Срни.

          Јовичић је оцијенио да је Сарајево изгубило мултикултуралност, а добило бошњачку једнонационалност и да ни данашња додјела признања Викићу и Џуви не представљају никакво чудо.

          "За разлику од нас, у Федерацији ће људи попут Викића увијек бити хероји. БиХ ће се увијек кретати у тим правцима", каже Јовичић и напомиње да су Срби у Сарајеву потпуно маргинализовани, као и да међу припадницима федералног МУП-а нема довољно Срба.

          Јовичић није желио посебно коментарисати додјелу признања Алмиру Џуви док не буде затворена прича о афери прислушкивања, односно док о томе не добије званичне информације.

          Команданту Специјалне полицијске јединице Драгану Викићу данас је на свечаности поводом обиљежавања Дана полиције МУП-а Федерације БИХ уручена Златна полицијска значка за његов ангажман и постигнуте резултате на пословима које је обављао и обавља у федералном МУП-у.

          Директору Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Алмиру Џуви, који се доводи у везу са афером прислушкивања телефона, уручен је пиштољ за успјешну сарадњу између те агенције и федералног МУП-а.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva