Slavko Jovičić -

БиХ - РЕКОМ - реаговање / ЈОВИЧИЋ: БОГАЋЕЊЕ ПОЈЕДИНИХ НА ТРАГЕДИЈИ НАРОДА

Autor sjovicicslavuj | 27 April, 2011 | read_nums (489)

          
   
          САРАЈЕВО, 27. АПРИЛА (СРНА) - Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић осудио је оснивање Коалиције за регионалну комисију за утврђивање чињеница о ратним злочинима почињеним од 1991. до 2001. године на простору бивше Југославије /РЕКОМ/, јер је то "богаћење појединих на трагедији народа".

          "Ако икада дође такав закон у парламент БиХ, учинићу све да никада не добије подршку од српских посланика", изјавио је Јовичић Срни, додавши да су организације попут оне коју води Наташа Кандић највише допринијеле да се "потпуно препарира истина о претходном рату" и да се са безброј лажи потпуно исфабрикује сасвим друга истина која "одговара њеним спонзорима и бјелосвјетским лобистима" који су све учинили да права истина никад не изађе на свјетлост дана.

          Јовичић је рекао да би акцију прикупљање милион потписа подржао да је воде представници жртава, али када их воде само они који узимају паре од странаце и желе да се обогате на крви и патњи народа који су страдали у претходном рату, онда то осуђује.

          "Нема помирења међу народима док то не ураде жртве. Могуће је постићи неко повјерење, али РЕКОМ не може помирити народе", истакао је Јовичић, додавши да је Наташа Кандић учинила много ствари против српског народа, а својим активностима је извршила његову потпуну сатанизацију.

          Јовичић је нагласио да је Кандићева сада око себе окупила бројне невладине организације које узимају паре од разних међународних организација.

          Он је навео да подржава организације у Републици Српској које су против ове петиције, те позвао логораше, породице погинулих и борачку организацију да да не учствују у њеном потписивању.

          Регионална кампања прикупљања милион потписа за оснивање РЕКОМ-а јуче је почела у Београду, Сарајеву, Љубљани, Загребу, Бањалуци, Приштини, Скопљу и Подгорици и трајаће до 6. јуна.  


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva