Slavko Jovičić -

Лоше намјере Кандићеве и РЕКОМ-а

Autor sjovicicslavuj | 28 April, 2011 | read_nums (636)

  Datum: 27.04.2011
  Autor: Глас Српске

   

   БAЊAЛУКA - Представници бораца, породица погинулих и несталих и логораша Републике Српске позвали су грађане РС да не потписују петицију за оснивање Регионалне комисије за утврђивање чињеница о ратним злочинима почињеним на простору некадашње СФРЈ (РЕКОМ), јер тај пројекат није добронамјеран и искрен.

  - Подржавамо идеју, али тим пројектом не може да руководи морално компромитована особа као што је директор Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић - рекао је предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС Недељко Митровић.

  Он је додао да је Кандићева замислила да судске пресуде за ратне злочине буду коначно мјерило за утврђивање чињеница о протеклом рату, а онда би Срби извукли дебљи крај јер Суд и Тужилаштво БиХ углавном њих процесуирају.

  ---------------------------------------------------------------------

  - Ово је још једна од подвала свјетских центара моћи и неких земаља окружења - саопштили су у Борачкој организацији РС и позвали грађане да не потпису петицију.

  ----------------------------------------------------------------------

  Регионална кампања прикупљања милион потписа за оснивање РЕКОМ-а почела је у уторак у Београду, Сарајеву, Љубљани, Загребу, Бањалуци, Приштини, Скопљу и Подгорици и трајаће до 6. јуна.

  Јовичић

  Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић рекао је да РЕКОМ не може помирити народе и оцијенио га као "богаћење појединих на трагедији народа".

  Ж. До.

   http://www.glassrpske.com/vijest/Lose-namjere-Kandiceve-i-REKOM-a.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva