Slavko Jovičić -

Полиција не зна за протест вехабија

Autor sjovicicslavuj | 9 Mart, 2011 | read_nums (553)

  Datum: 09.03.2011
  Autor: С. Т.

  БAЊAЛУКA - Протест вехабија које се противе Имиграционом центру у Источном Сарајеву заказан за суботу испред зграде Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву није званично најављен полицији Кантона Сарајево, рекао је јуче "Гласу Српске" портпарол кантоналног МУП-а Ирфан Нефић.

  Он је истакао да је рок за најављивање свих јавних окупљања 48 часова прије њиховог почетка и да још није касно да протестно окупљање буде најављено.

  Позив на протест свим муслиманима упутила је невјенчана супруга једног од чланова "Aлжирске групе" Нађа Диздаревић заједно са удружењима "Енсарије" и "Солидарност" путем "Фејсбук" групе "Протести против кршења људских права у Босанском Гвантанаму", а уз подршку групе "Ислам је мој живот". Ове "Фејсбук" групе до сада су скупиле више од 6.000 чланова.

  Директор Службе за послове са странцима, у чијој је надлежности Имиграциони центар, Драган Мектић рекао је "Гласу Српске" да протесте организују радикалне групе које угрожавају интересе свих становника БиХ, јер износе неистините и небулозне ствари у јавност у вези са особама које се налазе и Имиграционом центру и пријети им изручење.

  Члан Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ у прошлом сазиву Парламента БиХ Славко Јовичић рекао је да је познато да иза најављених демонстрација стоје организације које су подржале бошњачке политичке странке.

  Дијаспора

  Према наводима организатора пред зграду Парламента БиХ допутоваће вехабије из великог броја мјеста, а подршка је најављена и из Aустрије, Швајцарске, Њемачке, Хрватске.

  http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/Policija-ne-zna-za-protest-vehabija.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva