Slavko Jovičić -

БиХ - Дивјак - реаговање / ЈОВИЧИЋ СПРЕМАН ДА СВЈЕДОЧИ

Autor sjovicicslavuj | 4 Mart, 2011 | read_nums (407)

      
  САРАЈЕВО, 4. МАРТА (СРНА) - Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић поздравио је хапшење бившег генерала Армије БиХ Јована Дивјака у Аустрији и изразио спремност да свједочи на суду против њега.

          "Поздрављам хапшење муслиманског ратног генерала Јована Дивјака које су извеле аустријске власти", рекао је Срни Јовичић, истичући да постоје необориви докази да је Дивјак одговоран за бројне злочине против српског народа у БиХ, међу којима и злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву.

          Према Јовичићевим ријечима, правосудни органи тадашње ЈНА прије рата у БиХ правоснажно су осудили Дивјака за почињена кривична дјела и злоупотребе које је починио као њен припадник.

          "Бјежећи од закона и од кривичне одговорности он се приклонио муслиманској војсци Алије Изетбеговића, у којој је био један од највиших војних функционера и у којој је активно учествовао у злочинима против српског народа, поготово на подручју Сарајева", навео је Јовичић.

          Он је истакао да је Дивјак испланирао многе акције у БиХ у којима је страдао огроман број Срба.

          "Постоје необориви докази за стравичне злочине које је одговоран Дивјак, а споменућу само Добровољачку улицу у Сарајеву", закључио је Јовичић.

          Изразивши наду да ће случај против Дивјака стићи до суда Јовичић је изразио спремност да се на том суђењу појави као свједок оптужбе.

          Јован Дивјак ухапшен је синоћ на аеродрому у Бечу по Интерполовој потјерници коју је расписала Србија.

          Србија терети Дивјака за ратни злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године, када су у нападу на колону ЈНА која се повлачила из града убијена 42, рањена 73 и заробљено 215 припадника ЈНА. 

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva