Slavko Jovičić -

Val terorizma mogao bi se proširiti i na BiH

Autor sjovicicslavuj | 7 Februar, 2011 | read_nums (634)

   
  Ponedjeljak, 07 Veljača 2011

  SARAJEVO – Teroristički napad u Moskvi, ubačene terorističke skupine koje prave pobune u nekoliko arapskih zemalja, predstavljaju nezaustavljivi val terorizma, a s obzirom na unutarnju organizaciju, ali i terorističke skupine koje se nalaze u BiH, postoji latentna opasnost da taj val zahvati i našu zemlju, istaknuo je Slavko Jovičić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.
  On jasno poručuje kako je terorizam najveća pošast modernog doba koja, nažalost, neće prestati, posebice terorističke organizacije koje su regrutirane iz radikalnih islamističkih organizacija, a kojih ima i u BiH.
  Teroristi u BiH


  - Terorizam je globalno zlo koje nikad ne miruje. Sve obavještajne agencije u svijetu
  moraju imati funkcionalnu suradnju kako bi se opasnost svela na minimum, naglasio je Jovičić.
  On je još jednom ponovio kako su u BiH nakon rata zaostali okorjeli teroristi koji su u ratu, a posebice nakon rata unosili strah ljudima u našoj zemlji. Naime, Jovičić navodi kako su teroristi s putovnicom BiH “sijali” smrt diljem svijeta, kao što su napadi na tornjeve u New Yorku, napadi na željezničkoj postaji u Madridu, Londonu…
  - S obzirom na sve navedeno, u našoj zemlji uvijek postoji opasnost od terorista, a s obzirom na događanja diljem svijeta, ta opasnost je još i veća. Međutim, moramo uraditi sve kako ne bi dopustiti da se val terorizma slije i u BiH, ustvrdio je Jovičić.
  Prema njemu, svima u BiH, ali i svijetu, treba biti jasno kako terorizma nije izolirana pošast za jednu zemlju ili regiju, nego globalno zlo.

  Sigurnosna razina


  U skladu s navedenim, Jovičić jasno poručuje kako sve domaće obavještajne i sigurnosne agencije moraju podignuti stupanj sigurnosti i staviti kao prioritet praćenje svih potencijalnih terorista koji se još, nažalost, nalaze u BiH. Prema njegovom mišljenju, jedino se na takav način može voditi učinkovita borba s preostalim terorističkim skupinama u našoj zemlji. Ipak, on navodi kako se pojačane sigurnosne aktivnosti već i provode, te je u tom smislu posebice istaknuo Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH. Svima u našoj zemlji treba biti jasno kako je upravo BiH jedna od zemalja s najvećim rizikom od terorističkih napada te bi se u borbu protiv te pošasti trebali uključiti svi, od običnih građana, do vrha vlasti, ili će nam se kontinuirano događati nova 'Bugojna', 'Mostari', 'Vitezi'...nakon čega ćemo se svi zgražati.

  Terorizam u BiH


  Nakon prošlogodišnjeg terorističkog napada na Policijsku postaju u Bugojnu, u kojem je život izgubio policajac Tarik Ljubuškić, situacija u BiH se ipak smirila. Sve policijske, obavještajne i sigurnosne agencije tada su se uključile u istragu o potencijalnim teroristima, njihovom naoružanju i izvorima financiranja. Hoće li sve to uroditi plodom, pa da se ipak u značajnoj mjeri takve osobe iskorijene iz BiH, ostaje za vidjeti.

  Piše: Dragan Bradvica


  My picture!

Kategorije

Arhiva