Slavko Jovičić -

БиХ - формирање власти - Јовичић / СДП МОРА УВАЖИТИ ЛЕГИТИМТЕТ ДВА ХДЗ-а

Autor sjovicicslavuj | 2 Februar, 2011 | read_nums (580)

          ПАЛЕ, 2. ФЕБРУАРА (СРНА) - Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Славко Јовичић изјавио је да су СДП и њен лидер Златко Лагумџија најодговорнији за кризу формирања власти на нивоу БиХ, јер не желе да прихвате чињеницу да су ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990, с обзиром на изборне резултате, легитимни представници хрватског народа у БиХ.
    ''Реалан сам политичар, вјерујем у `политику као умијеће могућег`, и желио бих да СДП прихвати да је неопходно да два ХДЗ-а треба да се договоре о будућем предсједавајућем Савјета министара БиХ'', рекао је Јовичић вечерас за ТВ ОСМ на Палама.

          Коментаришући кашњење у процесу формирања власти на нивоу БиХ и у Федерацији БиХ (ФБиХ), он је истакао да је власт већ формирана у Републици Српској (РС), која никада није била реметилачки фактор.

          "Проблем је у томе што, нажалост, још нема политичког договора унутар кључних бошњачких и хрватских странака у Федерацији БиХ '', рекао је Јовичић.

          Он је задовољан што ће сутра у Бањалуци бити одржана прва сједница Владе РС јер је то најбољи показатељ да је Српска заокружила формирање власти много ефикасније него ФБиХ, гдје је овај процес још неизвјестан.

          Према његовим ријечима, СНСД ће, упркос свим проблемима у БиХ, истрајати на заштити српског народа у РС и БиХ.

          ''СНСД, као један од најодговорнијих и кључних политичких фактора у БиХ - са предсједником Милорадом Додиком на челу - стаће и у заштиту интереса хрватског народа, који јесте конститутиван у БиХ, али очигледно није и равноправан у односу на друга два конститутивна народа у БиХ'', рекао је Јовичић.

          Он је упозорио да се ''у БиХ не смије дозволити доминација било ког народа'', истичући да он лично не признаје никакве ''клониране'', већ само аутентичне представнике народа у БиХ. 

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva