Slavko Jovičić -

БиХ - Изетбеговић - реаговања / ЈОВИЧИЋ: РЕТОРИКУ ТРЕБАЈУ ПРАТИТИ И ПОСЈЕТЕ СТРАТИШТИМА

Autor sjovicicslavuj | 2 Novembar, 2010 | read_nums (431)          САРАЈЕВО, 2. НОВЕМБРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је данас новинарима да је добро што је новоизабрани бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић упутио извињење жртвама Армије БиХ.

          "Мени као жртви рата било би драже да је то урадио прије четири године када је сједио у посланичким клупама. Рекао сам Бакиру Изетбеговићу да сам 2003. године био први Србин који је у вријеме када су долазили предсједници САД и Француске Бил Клинтон и Жак Ширак ишао у Поточаре", рекао је Јовичић.

          Он је изразио наду да ће након ријечи извињења услиједити узајамне посјете стратиштима, односно да неко од представника Срба, Хрвата и Бошњака оде у Поточаре, али и у Сијековац и Уздол.

          "Само када грађани БиХ виде да су званичници посјетили стратишта то ће дати импулс за стварање повјерење међу народнима чиме би се прекинули анимозитети", каже Јовичић.
  --------------------------------------------------
          Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Велимир Јукић сматра да у извињењу Изетбеговића нема ништа лоше и да то представља корак напријед у помирењу.

          "Већ сада има различитих реаговања. У суштини то није ништа лоше, већ представља допринос у изградњи бољих односа на стварним вриједностима, односно опредјељењу свих у региону за мир и осуде злочина у рату", оцијенио је Јукић.
  -----------------------------------------------------------
          Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и бивши командант Армије БиХ Сефер Халиловић изјавио је данас да је Бакир Изетбеговић у извињењу жртварма Армије БиХ говорио у своје име.
          
          "Као командант Армије БиХ сам учинио све да она до јуна 1993. године буде мултиетничка. За све случајеве које смо знали процесуирали смо и не видим разлога да се било коме извињавам", каже Халиловић.
          ---------------------------------------------------------------------
           Новоизабрани бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је за београдску телевизију Б92 да се извињава за сваког невино убијеног човека кога је убила Армија БиХ.
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva