Slavko Jovičić -

Pravna lakrdija

Autor sjovicicslavuj | 20 Oktobar, 2010 | read_nums (485)

       

  PIŠE: Slavko JOVIČIĆ SLAVUJ 

  srijeda, 20 oktobar 2010 

  Odluka Suda BiH da ukine pritvor Rijadu Rustempašiću, Abdulahu Handžiću i Edisu Veliću, ljudima iz terorističkih krugova, znak je da je došlo vrijeme da se građani zapitaju da li pravosudni sistem BiH ima ikakvog smisla, ako se ovako ponaša.

  Tužilaštvo BiH raspolaže dokazima, odnosno podacima nadležnih policijskih struktura o povezanosti Rustempašića i njegove grupe s terorizmom, a Sud BiH ovako postupa.

  Ovo je samo primjer da tužioci mogu imati ne znam kakve dokaze, ali ako su sudije ovakve kakve jesu, onda je sudbina svih predmeta samo u njihovim rukama, a cijeli ishod slučaja sasvim suprotan od očekivanog.

  Nisam ni tužilac, ni sudija, ali sam čovjek koji ima obavezu i odgovornost prema građanima koji su me birali da im kažem da ovo što rade Tužilaštvo i Sud BiH ne vodi ničemu i da je ovo rušenje pravosudnog sistema BiH.

  Poznato je da su Sud i Tužilaštvo BiH nelegalne institucije, koje je uspostavio OHR, a koje nisu predviđene Dejtonskim mirovnim sporazumom. Umjesto da opravdaju svoje postojanje, a sudije i tužioci ogromna primanja, oni se igraju sudbinom naroda i okorjele teroriste puštaju na slobodu.

  Sud BiH ovakvom odlukom u slučaju "Rustempašić" ohrabruje druge, potencijalne sljedbenike i simpatizere vehabija u BiH. Kada oni uzmu više maha u BiH, onda će se svi hvatati za glavu i pitati zašto to nismo spriječili.

  BiH ima sve mehanizme u svojim rukama, ali nema ljude koji će to provesti. Očigledno je da je ovdje riječ o sprezi ovih institucija s određenim strukturama iz Sarajeva. Smatram da imam pravo da Sud i Tužilaštvo pitam šta oni zapravo rade i dokle će više ovakvim svojim potezima ponižavati srpski narod i Republiku Srpsku.

  Rustempašićeva grupa i druge slične ovoj, ako se ikada nađu na prostoru Srpske, biće uhapšene, jer se radi o okorjelim zločincima, kriminalcima i teroristima, a naš MUP sve drži pod kontrolom.

  Zanimljivo je da Sud BiH radno-pravni spor rješava po nekoliko godina, a kada je u pitanju teroristička grupa, onda Sud sve riješi u rekordnom roku. Isto tako, oni još nisu izveli pred lice pravde one koji su počinili zločin nad srpskim narodom, a puštaju na slobodu teroriste.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva