Slavko Jovičić -

БиХ - Ганић - реаговање / ЈОВИЧИЋ: ГАНИЋУ ОДАКЛЕ ТИ СРПСКА ВИЛА?

Autor sjovicicslavuj | 17 Oktobar, 2010 | read_nums (500)


          ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 17. ОКТОБРА (СРНА) - Посланик у Парламентарној скупштини БиХ Славко Јовичић изјавио је данас Срни да су потпуно нетачне и срамне изјаве ратног члана Предсједништва БиХ Ејупа Ганића да су сарајевски Срби напуштали свој некадашњи град, јер су трговали својим становима у Сарајеву.

          "Истина је на другој страни. Срби су будзашто и за мизерне цијене продавали своје станове, јер су били приморани да напусте Сарајево зато што им нико није могао гарантовати безбиједност нити билошко преживљавање. Срби су своје станове који данас вриједе и по неколико стотина хиљада марака продавали за симболичну цијену од свега десетак до двадесетак хиљада. Био је велики успјех продати стан чија је тржишна вриједност око двије стотине хиљада продати за свега четрдесет до педесет хиљада марака...", констатовао је Јовичић.

          Он је позвао Ганића да објасни на свом примјеру на који је начин и за колико новаца је дошао у посјед огромне виле чији је власник био Србин.

          Јовичић је нагласио да изјаве да су Срби отишли из Сарајева из економских разлога и трговине становима јасно говоре да је данашње Сарајево постало бошњачки град у коме живи више од 95 одсто народа бошњачке националности.

          Наравно, истакао је Јовичић, то ни Ганић, али ни било ко из политичког бошњачког естаблишмента никад неће признати. С тога, каже Јовичић, није никакво чудо што су се управо бошњачки политичари жестоко супроставили националном, вјерском и језичком изјашњавању народа на попису становништва који се због таквих бошњачких тенденција неће одржати једино у БиХ и можда у још једној земљи у свијету.

          "Знају добро бошњачки политичари да би попис становништва у БиХ разоткрио све бошњачке манипулације о етничком чишћењу који је био главни муслимански аргумент за све нападе на Републику Српску и за сатанизацију српског народа у свијету, чиме су при том за своју пропаганду користили антисрпске лобисте за бошњачке интересе у пропагирању искривљене и препариране слике о свим догађајима у БиХ, како ратним, тако и поратним...", истакао је Јовичић.

          Коментаришући Ганићеву изјаву да на грађанске слободе у БиХ утиче и регионална стабилност коју "угрожава Србија", Јовичић је рекао да о Ганићевим погледима на односе БиХ са Србијом, не вриједи ништа коментарисати, јер Ганић би волио да Србија уопште и не постоји. "Али то су само његове жеље и ништа друго", поручио је Јовичић.

          Ганић је уочи данашње сесије Асоцијације независних интелектуалаца "Круг 99", на којој је био уводничар, рекао новинарима да Срби из Сарајева непосредно послије рата и сада одлазе "из економских разлога и због трговине, односно због тога што су за један стан у Сарајеву могли да купе два - по један у Београду и Бањалуци".
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva