Slavko Jovičić -

избори - Јовичић / ОЧЕКУЈЕМ ПОБЈЕДУ И НАСТАВАК ЈАЧАЊА РС И ЊЕНИХ ИНСТИТУЦИЈА

Autor sjovicicslavuj | 4 Oktobar, 2010 | read_nums (459)


          ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО, 3. ОКТОБРА /СРНА/ - Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић рекао је Срни да очекује изборну побједу СНСД-а с разлогом, јер је ова странка у претходне четири године остварила све што је обећала у изборној кампањи 2006. године.

        
        "Ко год од СНСД-ових кандидата буде изабран на ниво БиХ, наставиће да поштује Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум. Чуваћемо РС која ће бити још успјешнија и привредно и економски јача, а шта ће бити са Федерацијом и БиХ уопште ме не интересује", поручио је Јовичић.

          Он је рекао да очекује побједу СНСД-а и наставак политике јачања РС и њених институција у сваком погледу, посебно наглашеног привредног развоја.
          
          "Упркос тешке економске кризе и рецесије, успјели смо да спасимо РС и зауставимо ерозију њених институција. За вријеме нашег мандата ниједна надлежност није пренесена, није дошло до отпуштања радника, већ до запошљавања, ентитет смо који економски може да парира државама у регији и који је имао раст продуктивности од 17 одсто", истакао је Јовичић након гласања у општини Источно Ново Сарајево.

          Он је нагласио да су закључци невладиних организација да је парламент БиХ био најнеефикаснија институција тачни, јер, како је рекао, посланици СНСД-а нису дозволили да се усвајају противуставни и вехабијски закони некадашњег министра безбједности БиХ Тарика Садовића.

          "Европска унија много више тражи од БиХ него од осталих земаља у региону. Испунили смо 174 услова, али се појавила Француска која не жели БиХ у ЕУ, јер се Европа и свијет плаше муџахедина, вехабија и осталих терориста који би носили пасоше БиХ и који сију страх и трепет по Европи", констатовао је Јовичић.
   
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva