Slavko Jovičić -

БиХ - избори - СНСД / ЈОВИЧИЋ: НИЈЕДНА НАДЛЕЖНОСТ СА РС НИЈЕ ПРЕНЕСЕНА НА БиХ

Autor sjovicicslavuj | 30 Septembar, 2010 | read_nums (554)


          ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 30. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Кандидат Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић рекао је данас у Источном Сарајеву да највећим успјехом српских представника у парламенту БиХ у четири претходне године сматра чињеницу да ниједна надлежност са Републике Српске (РС) није пренесена на БиХ.

          Јовичић је на конференцији за новинаре Општинског одбора СНСД-а Источно Ново Сарајево истакао да је ова странка у заједничким институцијама успјела да заустави ерозију институција РС и њено потпуно уништење и да је у томе имала подршку и Српске демократске странке и Партије демократског прогреса, странака које су биле на платформи очувања РС и њених институција.

          Наводећи да је јавност са правом љута и огорчена радом у Парламентарној скупштини БиХ због малог броја усвојених закона, Јовичић је истакао да их више није ни могло бити усвојено, јер су у процедуру долазили противуставни закони, поготово из сфере испуњавања услова за безвизни режим.

          "БиХ је испунила 174 услова за безвизни режим које је пред њу поставила ЕУ. То је највише услова који су били стављени пред једну земљу. И кад смо све испунили, увијек се појаве неки нови услови и сасвим јасно да ЕУ неће овакву БиХ. Неће је из више разлога, јер је свима јасно да се у БиХ налазе муџахедини, да су се појавили нови радикални исламски покрети као што су вехабије. ЕУ неће такве у свом окриљем", нагласио је Јовичић.

          Према његовом мишљењу, пресуда Европског суда за људска права у случају "Сејдић - Финци" могла је да буде проведена за пет дана, али су Бошњаци то жељели да искористе за радикалну промјену Устава.

          Он је нагласио да је било и притисака међународне заједнице која је под платформом убрзаног пута БиХ ка ЕУ хтјела да уради све и свашта, а најбољи примјер је реформа полиције.
  ----------------------------------------------
          Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини РС Љубиша Ћосић рекао је да ће његов приоритет, уколико буде изабран на ту функцију, у наредном периоду бити два стуба Источног Сарајева - Универзитет и Клиничко-болнички центар у Касиндолу.

          "Ове институције морају наставити да се развијају, тако што ће се универзитет осавремењавати, отварати према другима и тежити да постане универзитет број један у РС, а тиме и у БиХ, а Клиничко-болнички центар мора имати још савременију опрему, још више младих доктора и медицинског особља", констатовао је Ћосић, додавши да се народни посланик својим лобистичким активностима у Влади РС и другим институцијама може да бори за то.

          Према његовим ријечима, потребно се борити и за развој привреде на овом подручју, те да Источно Сарајево треба да буде препознатљиво и по спорту и култури. 
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva