Slavko Jovičić -

Ekonomija u prvom planu

Autor sjovicicslavuj | 4 Septembar, 2010 | read_nums (625)

  petak, 03 sptembar 2010

  Opštinski odbor SNSD Istočno Novo Sarajevo označio je početak izborne kampanje predstavljajući Slavka Jovičića Slavuja kao kandidata za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te Ljubišu Ćosića kao kandidata za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.


  Jovičić je rekao da očekuje ubjedljivu pobjedu SNSD na predstojećim opštim izborima. On je ponovio da je građanima Srpske BiH potrebna u onoj mjeri u kojoj želi RS.

  Kandidat SNSD za poslanika u Narodnoj skupštini RS Ljubiša Ćosić rekao je da je kao kandidat i budući narodni poslanik apsolutno svjestan obaveza i odgovornosti koje ga čekaju u narednom periodu, posebno na polju unapređenja postojećih i predlaganja novih zakona koji treba da poboljšaju ekonomski ambijent i životni standard.

   -----------------------------------------------------

  Simboličnim lijepljenjem prvog plakata u centru Zvornika SNSD je započeo kampanju za predstojeće opšte izbore. Plakate su postavili kandidati ove stranke za NSRS, Dušica Savić i Obren Marković, te Lazar Prodanović, nosilac liste za poslanika u Izbornoj jedinici tri za Predstavnički dom Parlamentarne skuštine BiH.

  - Posebno ću se založiti za racionalnije trošenje sredstava iz budžeta institucija BiH, prije svega za transfer sredstava iz Fonda za povratak za opštinu Zvornik i druge opštine iz Izborne jedinice tri. Takođe, založiću se da nadležnosti Republike Srpske u skladu sa Ustavom budu očuvane, te za prekograničnu saradnju Zvornika sa susjednim opštinama u Srbiji - rekao je Prodanović.

  Predsjednik OO SNSD Šekovići, Velibor Milošević, istakao je da će nakon 3. oktobra Srpsku i dalje voditi Milorad Dodik i da će Šekovići u oktobru dobiti novog načelnika, koji će sarađivati s Banjom Lukom radi vraćanja nade u bolje sutra.

  - SNSD će u Šekovićima ubjedljivo pobijediti. Kampanju ćemo voditi skromno, a predstavićemo naše kandidate i siguran sam da će nam narod ukazati povjerenje - kazao je Milošević, te dodao da još veći podstrek za ovu stranku u Šekovićima predstavljaju rezultati referenduma za opoziv načelnika opštine, Snežana Sokića, koji je održan početkom avgusta ove godine.

  Delegacija Srpske radikalne stranke "dr Vojislav Šešelj" polaganjem vijenca kod centralnog spomen-krsta na Vojničkom groblju u Bratuncu započela je predizbornu kampanju ove stranke u Izbornoj jedinici tri za predstojeće opšte oktobarske izbore.

  Snježana Stojanović, nosilac liste radikala iz ove izborne jedinice za Parlamentarnu skupštinu BiH, izjavila je da na ovaj način Šešeljovi radikali žele da javnosti daju do znanja da oni ne zaboravljaju sunarodnike koji su poginuli i da Srbi imaju pravo da traže da svijet sazna istinu o srpskim stradanjima.

  Šetnjom ulicama grada i okupljanjem na glavnom gradskom trgu u Trebinju Opštinski odbor SNSD u petak  je ozvaničio početak predizborne kampanje. Član Glavnog odbora i kandidat SNSD za Narodnu skupštinu RS Dragan Sorajić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima ove stranke u dosadašnjem mandatu.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva