Slavko Jovičić -

БиХ - СДА - Јовичић - реаговање / Мехмедовићеве тврдње небулозне

Autor sjovicicslavuj | 31 Avgust, 2010 | read_nums (535)          САРАЈЕВО, 31. АВГУСТА /СРНА/ - Тврдње члана Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шемсудина Мехмедовића да министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић опструише Споразум о слободној трговини са Турском потпуно су небулозне, изјавио је Срни предсједавајући ове комисије Славко Јовичић.

          "Изјаве Мехмедовића представљају предизборни трик СДА и покушај да се ослаби позиција СНСД-а и Зиројевића као министра. Не може се на такав неаргументован начин блатити министар који је показао изванредне резултате", рекао је Јовичић.

          Он је подсјетио да је у посљедњих годину дана Парламентарна скупштина БиХ усвојила 14 закона из економске области и да су смањење царине на више од 40 извозних артикала.

          "Зиројевић је прије нешто више од годину дана дошао на мјесто министра спољне трговине и економских односа БиХ и не треба Мехмедовић да говори о његовим резултатима. Представници бошњачког народа у предизборној кампањи желе да нанесу штету СНСД-у и Републици Српској, али то је Сизифов и узалудан посао", закључио је Јовичић.

          Мехмедовић је данас рекао да је највећи кривац за непровођење Споразума БиХ и Турске о слободној трговини СНСД који, вођен жељом да ослаби економију БиХ, путем Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, опструише сваки покушај СДА да искористи овај, али и сличне економске споразуме БиХ.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva