Slavko Jovičić -

ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКИХ УДРУЖЕЊА НИЈЕ БИЛО ДОЗВОЉЕНО ОБРАЋАЊЕ

Autor sjovicicslavuj | 30 Avgust, 2010 | read_nums (566)

   
  БиХ - парламент - комисија за људска права / ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКИХ УДРУЖЕЊА НИЈЕ БИЛО ДОЗВОЉЕНО ОБРАЋАЊЕ
      

          САРАЈЕВО, 30. АВГУСТА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парлементарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је Срни да су представници српских жртава и он лично понижени, јер им је данас било онемогућено да се обрате на сједници Заједничке комисије за људска права, избјеглице, миграције, азил и етику Парламентарне скупштине БиХ, одржаној поводом обиљежавања Међународног дана несталих.

          Јовичић је истакао да је због тога уложен оштар протест, након чега је дошло до вербалног инцидента, те да га је скоро физички напао представник бошњачког удружења жртава из Калесије.

          "Испред сале је дошло до вербалних сукоба, јер су нас бошњачка удружења максимално нападала. Један од представника бошњачког удружења жртава из Калесије кренуо је да ме физички нападне, што су спријечили служба обезбјеђења парламента", рекао је он.

          Јовичић је закључио да цјелокупни инцидент говори о укупном амбијенту у којем представници Срба раде у заједничким институцијама БиХ, те оцијенио да је на самој сједници дошло до "огромне злопотребе» обиљежавање Дана несталих на нивоу БиХ".

          Према његовим ријечима, злоупотријебљена је информација представника бошњачких удружења у којој се наводи да је током прошле године ДНК анализом утврђен идентитет за 1 200 лица, али се прешућује да је од тог броја само 29 Срба.

          "Нису хтјели да помињу национални састав, што је за нас веома битно", казао је Јовичић, додавши да ти подаци потврђују да је Институт за нестала лица БиХ оријентисан на тражење само бошњачких жртава.

          Јовичић је додао је предсједник Колегијума директора овог института Амор Машовић највише злоупотријебио говорницу, јер је умјесто да говори о раду Института, "80 одсто говора употријебио да о најнегативнијем контексту прича о Републици Српској и Милораду Додику".

          Према његовој оцјени, на такав начин БиХ руше Бошњаци, а не Срби, те да због тога БиХ не може бити земља која је одржива.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva