Slavko Jovičić -

БиХ - случај "Андан" - Јовичић: Не постоје разлози за санкције ОХР-а

Autor sjovicicslavuj | 30 Avgust, 2010 | read_nums (520)

   

   

  САРАЈЕВО, 30. АВГУСТА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић сматра да не постоје разлози да ОХР санкционише бившег директора Полиције Републике Српске /РС/ Драгомира Андана, јер је случај Радована Караџића завршен, a познато je да Андан није имао никаквог удјела у  његовом скривању.

          Јовичић је упитао зашто Андан, коме су нарушена основна људска права, није судски процесуиран и зашто није подигнута оптужница против њега ако је за нешто крив.

          "Напротив, Сарајеву је само важно да је ријеч о неком Србину, био крив или не, да му се напакује све и свашта и да се доведе у ову позицију", сматра Јовичић.

          Бивши директор Полиције РС Драгомир Андан почео је данас штрајк глађу испред просторија ОХР-а у Бањалуци, тражећи да још једном буду сагледане околности под којим га је ОХР прије више од три године смијенио и одузео му лична документа. Испред просторија ОХР у Бањалуци, гдје Андан штрајкује глађу, налази се транспарент на којем пише "Хоћу да живим као сви нормални људи".

          Андана је смијенио некадашњи високи представник у БиХ Мирослав Лајчак 10. јула 2007. године под образложењем да је дио мреже подршке некадашњем предсједнику РС Радовану Караџићу, те да је застрашивао новинаре и грађане који су хтјели да је разоткрију.

          ОХР је данас саопштио да не постоје нове околности које би оправдале укидање санкција наметнутих Андану 2007. године, те да стога оне и даље остају на снази.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva