Slavko Jovičić

30 Avg, 2010

БиХ - случај "Андан" - Јовичић: Не постоје разлози за санкције ОХР-а

— Autor sjovicicslavuj @ 19:18

 

 

САРАЈЕВО, 30. АВГУСТА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић сматра да не постоје разлози да ОХР санкционише бившег директора Полиције Републике Српске /РС/ Драгомира Андана, јер је случај Радована Караџића завршен, a познато je да Андан није имао никаквог удјела у  његовом скривању.

        Јовичић је упитао зашто Андан, коме су нарушена основна људска права, није судски процесуиран и зашто није подигнута оптужница против њега ако је за нешто крив.

        "Напротив, Сарајеву је само важно да је ријеч о неком Србину, био крив или не, да му се напакује све и свашта и да се доведе у ову позицију", сматра Јовичић.

        Бивши директор Полиције РС Драгомир Андан почео је данас штрајк глађу испред просторија ОХР-а у Бањалуци, тражећи да још једном буду сагледане околности под којим га је ОХР прије више од три године смијенио и одузео му лична документа. Испред просторија ОХР у Бањалуци, гдје Андан штрајкује глађу, налази се транспарент на којем пише "Хоћу да живим као сви нормални људи".

        Андана је смијенио некадашњи високи представник у БиХ Мирослав Лајчак 10. јула 2007. године под образложењем да је дио мреже подршке некадашњем предсједнику РС Радовану Караџићу, те да је застрашивао новинаре и грађане који су хтјели да је разоткрију.

        ОХР је данас саопштио да не постоје нове околности које би оправдале укидање санкција наметнутих Андану 2007. године, те да стога оне и даље остају на снази.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Powered by blog.rs