Slavko Jovičić -

БиХ - Инцко - реаговање / ЈОВИЧИЋ: УКИНУТИ ОХР

Autor sjovicicslavuj | 14 Avgust, 2010 | read_nums (379)

     
          
          САРАЈЕВО, 14. АВГУСТА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је данас Срни да продужење мандата на функцији специјалног представника ЕУ Валентину Инцку не би био проблем да је укинут ОХР, који је проширио своје надлежности које нигдје нису дефинисане.
          
          "Високи представник у БиХ је требао бити врховини тумач Дејтонског мировног споразума, а ни у ком случају неко ко одлучује о свему и свачему у БиХ", рекао је Јовичић.
          
          Он је рекао да ће корист од продужења мандата на функцију специјалног представника ЕУ имати дио људи у ОХР-у који ће још годину користити и уживати у привилегијама које имају.

          "БиХ је још недоношче које није стало на ноге и Европа нема рјешење за БиХ што се најбоље види на примјеру либерализације визног режима", истакао је Јовичић.

          Према његовим ријечима наметање рјешења у БиХ није донијело ништа добро, јер су се на тај начин само компликовале ствари.
          -----------------------------------------------
          Портпарол ОХР-а Марио Бркић потврдио је јуче Срни да је Савјет ЕУ продужио мандат специјалном представнику ЕУ у БиХ Валентину Инцку до 31. августа наредне године. Бркић је додао да је ова одлука објављена је у "Службеном гласнику ЕУ" од 11. августа.
          
          Аустријски дипломата Инцко, Словенац из Корушке, бави се Балканом око три деценије, а у БиХ је на дужности од 2009. године.    
     

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva