Slavko Jovičić -

Puste želje sarajevske čaršije

Autor sjovicicslavuj | 9 Avgust, 2010 | read_nums (542)

  PIŠE: Slavko JOVIČIĆ SLAVUJ

  KOLUMNA
  ponedjeljak, 09 avgust 2010

  Priče o jedinstvenim policijskim strukturama, koje sada zagovara ministar bezbjednosti BiH, Sadik Ahmetović, jesu iluzija i pusta želja, a sve institucije koje se sada nalaze na nivou BiH ne pružaju neke značajne rezultate.

  Cilj je samo grupisanje i centralizovanje, kako bi se u nazivu institucije nalazilo ime BiH, a nije važno hoće li išta raditi. Imamo bezbroj takvih agencija i raznih institucija.

  To što je nekome trn u oku RS, kao bolji i organizovaniji dio BiH i što im smeta MUP RS, to je njihov problem, ali nisam ovdje da rješavam njihove probleme, a ne dozvoljavam im da nama prave probleme.

  Ministar bezbjednosti BiH ima samo puste želje o tome da se formira jedinstvena policijska struktura u BiH, ali se to nikada neće ostvariti. Prije nas su, i previše, neki dozvolili da se iz RS uzima sve što im treba kao iz dragstora. Politički dragstor rasprodaje RS davno je zatvoren, dolaskom SNSD na vlast.

  RS nije remetilački faktor nigdje, pa makar Stejt departmant svaki dan pravio najgore izvještaje i uvijek kritikovao i optuživao RS. Iz Sarajeva nikada neće prestati udari na RS, ali je zato tu SNSD. Napadima na RS neće nas dovesti u poziciju da volimo BiH, nego baš suprotno tome.

  Izvještaj Stejt departmenta o terorizmu u kojem se navodi da su napori zvaničnika RS na potkopavanju državnih institucija usporili napore da se poboljšaju operativni kapaciteti BiH u borbi protiv terorizma i finansiranja terorizma nikako ne odgovara stvarnom stanju.

  Ovakve izvještaje rade razne lobističke grupe koje šetaju po BiH i koje su dobro plaćene, a da bi opravdale veliki novac, traže senzacionalističke vijesti i zato im je najbolja RS.

  Bezbroj puta poručio sam bošnjačkim političkim liderima i svim predstavnicima u vlasti da se okanu bilo kakvih reformi Ustava na onaj način kako oni žele, a to je stvaranje BiH samo po modelu kako Sarajevu odgovara.

  Trebamo se okrenuti temema koje su bitne za sve građane BiH, koje se odnose na bolji život i standard građana i mi ćemo u tome učestvovati, jer RS radi za dobrobit svih, a ne kao Sarajevo.

  Propala su sva nastojanja da se radi bilo kakva reforma Ustava. Ako budem izabran sljedeći mandat, neće biti govora o bilo kakavoj promjeni Ustava, jer se prvo mora verifikovati ovaj sadašnji.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva