Slavko Jovičić -

МСП - Косово - Јовичић - реакција / ДАЛЕКОСЕЖНЕ ПОЉЕДИЦЕ ПО ОПСТАНАК МНОГИХ ДРЖАВА

Autor sjovicicslavuj | 22 Jul, 2010 | read_nums (489)
   

          САРАЈЕВО, 22. ЈУЛА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић упозорава да ће данашње мишљење Међународног суда правде у Хагу имати далекосежне посљедице по опстанак многих држава у свијету, па и судбину БиХ.
   
  "Одлука Суда (не)правде у Хагу ће изазвати хаос у свијету и даће за право многим областима и регијама које су се и до сад залагале за одвајање од матичних држава, да се исто понашају као и Косово и Метохија", рекао је Јовичић СРНИ.
   
  Он је истакао да "савјетодавно мишљење Међународног суда правде у Хагу да декларација о једностраном проглашњу независности Косова није противна међународном праву представља пад свјетског правног и правосудног система".
   
  Према његовим ријечима, слиједом одлуке о Косову и Метохији на реду су Каталонија у Шпанији, Квибек у Канади, Сјеверна Ирска, Распад Белгије, и Швајварске и тако у недоглед.
   
  "Клупко је одмотано и више га нико не може зауставити. Ми у БиХ морамо остати хладних глава и о свему најтрезвеније размислити и морамо тражити најбоље рјешење за БиХ", додао је Јовичић.
   
   Предсједник Међународног суда правде Хисаши Овада саопштио је, читајући савјетодавно мишљење тог суда о легалности једнострано проглашене независности Косова, да декларација о једностраном проглашењу независности Косова није противна међународном праву.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva