Slavko Jovičić -

Cerić vrhovni politički lider Bošnjaka

Autor sjovicicslavuj | 21 Jul, 2010 | read_nums (520)
   
  utorak, 20 jul 2010

  Poziv zamjenika vrhovnog poglavara Islamske zajednice u BiH Ismeta Spahića da se ne glasa za one koji su rekli da je u Dobrovoljačkoj ulici počinjen zločin, pokazuje da je poglavar IZ Mustafa Cerić sa svojim najbližim saradnicima vrhovni politički lider u bošnjačkom narodu, te da je mnogo važniji i od Harisa Silajdžića, Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića, smatra poslanik SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Slavko Jovičić.

  Jovičić je rekao da nije iznenađenje što se u medijima oglasio Spahić koji poziva bošnjačke povratnike u RS da masovno izađu na izbore i da glasaju protiv Milorada Dodika i SNSD, te da bi ovaj poziv trebalo da bude pomoć na izborima opoziciji RS, ocjenjujući da je to beskorisno.

  Jovičić je ukazao i na činjenicu da je Islamska zajednica u BiH nedavno u odgovoru na pismo Komisije za ispitivanje utroška donacija u BiH o dostavljanju podataka o trošenju donacija, istakla da su vjera i religija odvojeni od države i da se od njih ne smiju tražiti takvi podaci, te da ni po Zakonu o dostupnosti informacija nisu dužni da bilo šta odgovaraju.

  - Kamo sreće da su vjera i relegija odvojeni od države. Onda ne bismo imali ovakve neshvatljive pozive i ponovo huškanje naroda ne samo na Dodika i SNSD, nego na RS za koju su potpuno svjesni da ne mogu da je ukinu, pa pokušavaju da joj nanesu bilo kakvu političku štetu i računaju da će naći podobne sagovornike kako bi ostvarili svoje ciljeve da već jednom ostvare svoj vjekovni san da stvore islamsku BiH - rekao je Jovičić.

  On je istakao da je Islamska zajednica odvojena od države kada treba da se dobiju podaci gdje su se potrošile ogromne donacije, i da se tada ne miješaju u politiku, ali ne i u ovakvim zastrašujućim apelima koji su za svaku osudu.

  Jovičić smatra da ovi apeli neće uticati na izborne rezultate u RS jer će srpski narod u RS prepoznati ko je stao u zaštitu odbrane RS i za četiri godine nije dozvolio prenos nijedne nadležnosti s nivoa RS na nivo BiH, čime smo zaštitili ustavni poredak BiH i ustavnu poziciju RS.


  My picture!

Kategorije

Arhiva